Witam klubowiczów, miałem dać znać kiedy odbiorę auto po remoncie, takwięc w piątek uroczyście odebrałem swojego władce pierścieni (nawiasem mówiąc dziś spadło dużo śniegu i nie potrafiłem się nacieszyć napędem quattro, poprostu jest boski

, trochę długo to trwało ale robota została wykonana wydaje mi się bardzo dobrze, poza tym mechanik naprawił już wszystkie pierdołki typu podnośnik szyby podgrzewanie lusterek itd, Więc do rzeczy, z grubsza zostało wymienione, wszystkie uszczelki jakie są w silniku, splanowana głowica i wymienione gniazda zaworów i prowadnice(gwarancja na głowice) ,wyszlifowane tłoki blok i zawory, wymieniłem katalizatory na strumienice, i łącznik elastyczny w wydechach, i poza tym parę innych pierdół typu przewody od odmy i takie tam, jeżeli jakieś pojęcie przekręciłem to sorki ale nie jestem specjalista, generalnie zanim dostałem dziś autko to w sumie mechanik je sprawdził troszku tzn przejechał jakieś 100 km pomierzył itd, poza tym na biegu jałowym pochodził ok 50 h , trochę w nim w weekend pojeżdżę (jadę do wiednia) i w poniedziałek oddaje na dwie godzinki żeby posprawdzał czy wszystko jest ok, jak troszke "dotrę" silnik na benzynie pojadę do gazownika żeby na nowo zrobił mapowanie gazu (chyba tak to się nazywa) itd żeby wszystko chodziło na cacy. Jedyne co mnie zmartwiło to to że mechanik zawiózł auto do mysłowic na wymiane oleju w skrzyni i tam stwierdzili że wyciągnięty jest łańcuch w skrzyni biegów i dlatego skrzynia chodzi jakby sie delikatnie ślizgała, ale narazie powiedzieli żeby tego nie wymieniać bo koszt spory a jest wszystko w granicach normy, poza tym sie zastanawiam jak to auto tak naprawde powinno sie zbierać bo co prawda narazie staram się jeździć narazie bardzo delikatnie tak do 3,5 tys. to i tak elastyczność np przy 100km/h na piątym biegu daje wiele do życzenia, czy ten silnik tak poprostu ma że trzeba zredukować żeby fajnie się zebrał czy jednak brakuje mu mocy a może to kwestia skrzyni biegów?Proszę o opinie użytkowników 2,8 tiptronic. W innym dziale spytam o amorki bo chce wymienić a wydaje sie być okazjana allegro. oj trochę się rozpisałem ale może dlatego że generalnie autko chodzi jak marzenie i wydaje mi się że mało pali

no i mam gwarancje na naprawę