[2,5 TDI A6 C5 AIR BAG]
Siema Panowie dostalem moj kabelek nareszcie podpiolem i wyszlo:
VAG Number: 4B0 959 655G Component: Air Bag +Seite 0001
1 Falute Found
65535 - Internal Control Module Memory Error
00- --Intermittent
Moze mi ktos zobrazowac o co chodzi
[ Dodano: 2010-02-03, 17:25 ]
Daj znac czy dales rade usunac bo widze ze mamy dokladnie ten sa problem
ja znalazlem sterownik tylko nie wiem na co sie zdecydowac kasowac czy wymieniac.
VAG Number: 4B0 959 655G Component: Air Bag +Seite 0001
1 Falute Found
00- --Intermittent
Moze mi ktos zobrazowac o co chodzi
[ Dodano: 2010-02-03, 17:25 ]
Daj znac czy dales rade usunac bo widze ze mamy dokladnie ten sa problem
ja znalazlem sterownik tylko nie wiem na co sie zdecydowac kasowac czy wymieniac.
Bo musi byc tak zeby bylo tak jak chcemy
Nie kupilem kasownika bo nie wiem czy wogole da rade to skasowac nim, tak to juz bym dawno go mial, kupilem kabelek zeby sie dowiedziec co sie stalo i widze ze wszyscy na jednym wozku jedziemy.
[ Dodano: 2010-02-04, 15:46 ]
Raf4rb, wrzucil bys prosze linka z tymi kasownikami moze i moj skasuje.
[ Dodano: 2010-02-04, 16:16 ]
znalazlem kasownik na Viaken.pl
http://www.viaken.pl/sklep.php?lang=pl&kat=5&prodid=118
jest nawet nr mojego modulu kasowal ktos tym juz i czy usunie moj blad?
[ Dodano: 2010-02-04, 15:46 ]
Raf4rb, wrzucil bys prosze linka z tymi kasownikami moze i moj skasuje.
[ Dodano: 2010-02-04, 16:16 ]
znalazlem kasownik na Viaken.pl
http://www.viaken.pl/sklep.php?lang=pl&kat=5&prodid=118
jest nawet nr mojego modulu kasowal ktos tym juz i czy usunie moj blad?
Bo musi byc tak zeby bylo tak jak chcemy
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Rafał
- Rocznik: 2016
- Moje auto: Inne
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 TFSI 170KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Benzyna
Czekam na kuriera, jak przywiezie kasownik to dam znać czy skasowałem ten błąd.
[ Dodano: 2010-02-16, 09:12 ]
Wczoraj dotarł do mnie kasownik (zamówiłem 3 lutego, ponoć przeoczyli moją wpłatę), podłączyłem, skasowałem, kontrolka zgasła ale za chwilę znowu się zaświeciła, podłączyłem vag-a i okazało się, że zmieniło się kodowanie, poprzednio było 00406, teraz zmieniło się na 00206 (może ja sam to zmieniłem jak nie działał bo trochę grzebałem przy nim), przekodowałem na 00406 i kontrolka normalnie gaśnie, można powiedzieć, że pełen sukces, tylko czy ten sensor mi zadziała w razie wypadku?
[ Dodano: 2010-02-16, 09:12 ]
Wczoraj dotarł do mnie kasownik (zamówiłem 3 lutego, ponoć przeoczyli moją wpłatę), podłączyłem, skasowałem, kontrolka zgasła ale za chwilę znowu się zaświeciła, podłączyłem vag-a i okazało się, że zmieniło się kodowanie, poprzednio było 00406, teraz zmieniło się na 00206 (może ja sam to zmieniłem jak nie działał bo trochę grzebałem przy nim), przekodowałem na 00406 i kontrolka normalnie gaśnie, można powiedzieć, że pełen sukces, tylko czy ten sensor mi zadziała w razie wypadku?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Rafał
- Rocznik: 2016
- Moje auto: Inne
- Silnik: 2.0 TFSI 170KM
- Skrzynia: S-tronic
Zależy od czego się zaświeciła, jak błąd od którejś poduchy (wtyczki itp.), to po naprawie skasujesz błąd, jeżeli crash lub to co było umnie to nie da rady.borussia_CK pisze:Da sie "zgasic" kontrolke VAG-COM'em Release 409.1-S? Demolka calego tunelu zeby to wymienic niezbyt mi sie usmiecha ....
Dzisiaj powtórka z rozrywki przy porannym odpalaniu, kontrolka poduch nie zgasła, błąd 65535, na FIS-ie miałem -23st.C. Już sterownik naprawiony.
Ostatnio zmieniony 30 sty 2012, 19:36 przez Raf4rb, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Piotr
- Rocznik: 2002
- Moje auto: A6 C5
- Silnik: 2.7T 230KM
- Skrzynia: Manual
Napisałeś w poprzednim poście że skasowałeś ten błąd sterownika kasownikiem tylko że to zmieniło kodowanie i że było okej ale po jakimś czasie znowu problem powrócił. Sam się przymierzam do zakupu takiego kasownika i nie wiem co robić. W ogóle przejdzie auto przegląd z kontrolką air bag bo szykuje mi się w październiku. Z daty napisanego postu wyczytuję że kasownik pomógł na 2 lata (chyba że to błąd forum). Zamiast naprawić sterownik nie lepiej było użyć po raz kolejny kasownika.Raf4rb pisze:Zależy od czego się zaświeciła, jak błąd od którejś poduchy (wtyczki itp.), to po naprawie skasujesz błąd, jeżeli crash lub to co było umnie to nie da rady.borussia_CK pisze:Da sie "zgasic" kontrolke VAG-COM'em Release 409.1-S? Demolka calego tunelu zeby to wymienic niezbyt mi sie usmiecha ....
Dzisiaj powtórka z rozrywki przy porannym odpalaniu, kontrolka poduch nie zgasła, błąd 65535, na FIS-ie miałem -23st.C. Już sterownik naprawiony.

Piotrku... spójrz, to jest naprawdę proste z ustawieniem profilu auta: nowosci-i-komunikaty/poprawki-nowe-foru ... 00518.html
-
- Forum Audi A6 / A7
Niby lepiej ale komu by się chciało go wyciągać z wiadomego dla większości miejsca. Po za tym cena kasownika 120zł i do tego można go używać jako zwykłego interfejsu do VAG. Za kolejną zimę problem może powróci i co znowu nowy sterownik i tak " non toper" 

Piotrku... spójrz, to jest naprawdę proste z ustawieniem profilu auta: nowosci-i-komunikaty/poprawki-nowe-foru ... 00518.html
- goly191
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: A6 Forum
- Rocznik: 2000
- Silnik: 2.4 165KM
ogólnie trzeba by podpiąć kompa i zobaczyć czy da się połączyć z sterownikiempiotrek24dm pisze:Niby lepiej ale komu by się chciało go wyciągać z wiadomego dla większości miejsca. Po za tym cena kasownika 120zł i do tego można go używać jako zwykłego interfejsu do VAG. Za kolejną zimę problem może powróci i co znowu nowy sterownik i tak " non toper"
może to czegoś innego wina
jeżeli nie da się połączyć to wówczas sterownik padł
pozostaje albo wymiana na inny albo tzw "reset" (bo nie wiem o co Ci chodzi z tym kasownikiem)
dojście do sterownika nie jest takie złe, nie chciałbyś w tym samochodzie widzieć złych dojść
![:] :]](https://a6klub.pl/images/smilies/kwadr.gif)
-
- Forum Audi A6 / A7
Błąd jest następujący
1 Fault Found:
Pojawił się w zimę podczas dużych mrozów. Uruchomiłem auto ale air bag nie zgasł. Jak nie wiesz co to jest kasownik to polecam tą lekturę:
http://www.viaken.pl/sklep.php?lang=pl&prodid=118#
Z tego co wiem jest to błąd który można usunąć kasownikiem poprzez restart softu sterownika i wiem że ludzie na forum tak robią i efekt jest zadowalający.
1 Fault Found:
Pojawił się w zimę podczas dużych mrozów. Uruchomiłem auto ale air bag nie zgasł. Jak nie wiesz co to jest kasownik to polecam tą lekturę:
http://www.viaken.pl/sklep.php?lang=pl&prodid=118#
Z tego co wiem jest to błąd który można usunąć kasownikiem poprzez restart softu sterownika i wiem że ludzie na forum tak robią i efekt jest zadowalający.
- goly191
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: A6 Forum
- Rocznik: 2000
- Silnik: 2.4 165KM
Uszkodzenie komputera sterującego - Zwarcie z plusempiotrek24dm pisze: 1 Fault Found:
pewnie wilgoć, możliwy wyciek z nagrzewnicy, ale to drugie pewni byś namierzył
teraz tylko pytanie... 120 za sensor i spokój czy 120 za kasownik i bawić się w kasowanie, Twoje bezpieczeństwo
ale nie ma jak adrenalina

-
- Forum Audi A6 / A7
Może i masz rację ale spróbować nie zaszkodzi po za tym potrzebuje nowego kabla do Vaga a tu mam a tej samej cenie oba narzędzia. A jak kupiony używany sterownik znowu podczas mrozów padnie to co znowu rozbieranka i znowu nowy. A tak kabelek pstryk i chodzi