witam wszystkich forumowiczow,
w poniedzialek spod aquaparku w krakowie skradziono mi moja 6stke, ale dzeki sprawnosci policji dzisiaj zostala znaleziona,
generalnie mam rozwalona stacyjke i zamek od drzwi, zastanawia mnie jak zlodzieje pozbyli sie problemu z immo,
dodatkowo chce zamontowac jakies niestandardowe zabezpieczenia - co polecacie?
pozdrawiam
Robert
A6 C5 1.9 TDI Skradzione odnalezione audi
-
arekjask
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Grzegorz
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.4 AGA 165KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
Re: A6 C5 1.9 TDI Skradzione odnalezione audi
Podobno złodzieje demontują ori immo i wkładają swoje. Wtedy mają też swój kluczyk, który odblokowuje ich immo. A że kluczyk nie pasuje do stacyjki, to ją rozwalają.rstar7 pisze:zastanawia mnie jak zlodzieje pozbyli sie problemu z immo
Nie zdradzę żadnej tajemnicy pisząc, że dobrze jest mieć niezależny alarm i dodatkowy (niezależny) immo. Przydaje się też mechaniczna blokada skrzyni biegów.rstar7 pisze:dodatkowo chce zamontowac jakies niestandardowe zabezpieczenia - co polecacie?
Montuj alarm w warsztacie, który ma odpowiednie certyfikaty. Zawsze to bezpieczniej niż "u Pana Józka za rogiem". Zapłacisz parę złotych więcej, ale masz większą pewność, że "Pan Józek" nie przyjdzie w nocy z kluczykami po twój samochód.
Generalnie: każde zabezpieczenie da się obejść, ale im więcej mamy zabezpieczeń, tym więcej roboty będzie miał złodziej i więcej czasu zajmie mu odpalenie auta. Złodzieje szukają więc samochodów gorzej zabezpieczonych.
Kogel-mogel FB 
Fora to jest biwak.
Fora to jest biwak.
Mój znajomy swojego czasu miał niezawodne zabezpieczenie auta. Na fotelu kierowcy kładł deseczkę z wbitym kilku centymetrowym gwoździem (tym ostrym do góry). Wszystko to przykrywał (maskował) poduszką typu "Jasiek". Nawet nie zamykał samochodu na klucz. Trzasnął drzwiami i to wszystko. Kiedyś był próba kradziezy tego samochodu. Nieudana. Znajomy zauważyłtylko, że dach nad głową kierowcy jest wypukły, jakby ktoś z wielką siłą walnął głową.
Niestety te jakże skuteczne zabezpieczenie jest niezgodne z prawem.
Niestety te jakże skuteczne zabezpieczenie jest niezgodne z prawem.