[audi a6 c4]dobry specyfik do czyszczenia wnętrza
[audi a6 c4]dobry specyfik do czyszczenia wnętrza
panowie po zimie planuje wyprac cały środek tapicerke podsufitke itp poszukuje dobrego specyfiku może coś doradzicie bo z myjniami bywa różnie a chciałbym odświerzyc auto
Grzegorz Domański
-
cameleon741
Vanish lub Wezyr. Skutecznośc praktycznie identyczna, Vanish ma bardziej intensywny zapach. Tylko przed użyciem zapoznaj się z instrukcją i zastosuj do niej, myj pianą a nie płynem. W trakcie mycia np fotela zaopatrz się w bawełniane czyściwo najlepiej białe i wycieraj, usuniesz brud i zobaczysz jak zapaskudzona była tapicerka
Na naprawde ciężkie zabrudzenia jakiś płyn do bezdotykowego mycia.
Jeśli zrobi to sam to zapewne zrobi to dokładnie a w zakładzie to zazwyczaj odkurzacz na mokro i jazda.
Na naprawde ciężkie zabrudzenia jakiś płyn do bezdotykowego mycia.
Jeśli się komuś nie chce to tak najlepiej ale autor postu nie pyta gdzie najlepiej to zrobic lecz czym.cameleon741 pisze:a nie lepiej oddać do zakładu ?Koszt czyszczenia całego środka to ok.150zł i się w nic nie bawisz
Jeśli zrobi to sam to zapewne zrobi to dokładnie a w zakładzie to zazwyczaj odkurzacz na mokro i jazda.
- K@MiL
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Kamil
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 1.9TDI AWX 131KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
W tamtym roku wziąłem Vanish i jakoś tak specjalnie bym nie polecał... Trzeba uważać żeby za dużo go nie dać, bo może zrobić plamę/przebarwienie... Chyba jednak lepiej oddać do zakładu. Oszczędność czasu, a tak jak kolega pisał 100-150zł to nie dużo i w razie czego będzie można winę zrzucić na warsztat nie na siebie
Od siebie to mogę polecić jak ktoś ma te bajeranckie odkurzacze "wodne". Sąsiad ma i czyści tym wszystko :-P
Lub ewentualnie kumpel co bawi się w sprowadzanie aut to do czyszczenia tapicery używa zwykłego Ludwika. Mów, że ważne by dużo piany było...
Od siebie to mogę polecić jak ktoś ma te bajeranckie odkurzacze "wodne". Sąsiad ma i czyści tym wszystko :-P
Lub ewentualnie kumpel co bawi się w sprowadzanie aut to do czyszczenia tapicery używa zwykłego Ludwika. Mów, że ważne by dużo piany było...
- casper
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Kacper
- Rocznik: 2011
- Moje auto: A6 C7
- Silnik: 4.0 V8 560KM
- Skrzynia: Multitronic
hehe, w zakladach tez sa cwaniaki, koles byl z plamami na siedzeniach, to mu krzykneli kolo 200zl, ale odrazu zaznaczyli ze nie daja gwarancji ze to zejdzie, poprostu smiech na sali, firma specjalizujaca sie w czyszczeniu prawi takie pierdoly. Koles pracuje na myjni, ma taki srodek 3C chyba sie nazywa, rozrabia sie go z woda, spryskuje np siedzenie i pare razy przeciera gabka lub nawet szmatka, najlepiej potem potraktowac siedzisko myjka cisnieniowa (najlepiej latem), ale do tego oczywiscie trzeba wymontowac siedzenia (5min roboty) i zostawic do suszenia, aha i pod zadnym pozorem nie dotykac siedzen, nie ugniatac itp dopoki calkiem nie wyschna :!: po nacisnieciu na wilgotne siedzisko, gabka w siedzeniu ktora ma wchloniety brud glebiej, wypusci go na obicie i zostaje plama po wyschnieciu. Wyczyscilem tak z kolesiem jego siedzenia w zeszlym roku w sloneczny dzionek, postaly od rana do wieczora w ogrodzie na sloncu i wyschly, nie bylo potem zadnych plam, a wydal na ta operacje tyle co koszt browarkow :-D
Te cztery pierścienie sprawiają, że jesteśmy wyjątkowi
---------------------
Bylo:
audi 80 B3 1.6td
audi A6 C4 2.5tdi AEL
mercedes w202 2.5td
Jest:
audi A6 C6 2.7tdi BPP
Chevrolet Camaro 5.7 Z28 1994r.
---------------------
Bylo:
audi 80 B3 1.6td
audi A6 C4 2.5tdi AEL
mercedes w202 2.5td
Jest:
audi A6 C6 2.7tdi BPP
Chevrolet Camaro 5.7 Z28 1994r.
- jahro
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Michał
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Silnik: 2.0TDI 140KM
- Paliwo: Diesel
kolego gregor6, potrzebujesz: środek o nazwie tapicar firmy organica - dostępny w castoramach itp. koszt ok. 7pln/szt. 500ml. na całe auto będizesz potrzebował około 3-4 opakowań. do prania używaj gorącej wody, szmatki z mikrofibry i gąbki do jakiś cięższych plam. wystarczy przecierać. 
A4 B8 2.0tdi 205km avant quattro '13 s-tronic
A4 B6 1,9tdi '02 avant 131ps
B4 1.9tdi 1Z '92 sedan 90km
A6 C4 2.8E V6 30v QUATTRO '96 avant 193ps
100 C3 2.2 E + podtlenek LPG '86 136PS
A4 B6 1,9tdi '02 avant 131ps
B4 1.9tdi 1Z '92 sedan 90km
A6 C4 2.8E V6 30v QUATTRO '96 avant 193ps
100 C3 2.2 E + podtlenek LPG '86 136PS
- gumisv6
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Tomasz
- Rocznik: 1995
- Moje auto: A6 C4
- Silnik: 2.0TDI 204KM
- Paliwo: Benzyna
polecam sonaxa do tapicerek, szczoteczka i jedziesz wszystko ładnie schodzi, w lecie przejechałem prawie cały samochód, podsufitke, tą tylną co jest nad bagażnikiem, trochę wykładziny na podłodze wszystko poschodziło, więc efekt jest jak najbardziej murowany, vanishem też się bawiłem ale zdecydowanie SONAX!!!!!
przynajmniej będziesz wiedział na czym siadasz a i ładnie pachnie
jak z kumplem na myjnie jego fura pojechaliśmy to po zabiegu u mnie w kiblu ładniej pachniało także zdecydowanie nie polecam :P
tylko w zimie bym się do tego nie zabierał bo mróz jest i pozostaną plamy najlepiej na wiosnę, aaaaa i jak będziesz czyścił to czyść od razu cały element bo też pozostaną plamy...
przynajmniej będziesz wiedział na czym siadasz a i ładnie pachnie
jak z kumplem na myjnie jego fura pojechaliśmy to po zabiegu u mnie w kiblu ładniej pachniało także zdecydowanie nie polecam :P
tylko w zimie bym się do tego nie zabierał bo mróz jest i pozostaną plamy najlepiej na wiosnę, aaaaa i jak będziesz czyścił to czyść od razu cały element bo też pozostaną plamy...
-
lukaszek_82
- Forum Audi A6 / A7