[A6 C4 2.5 TDi AEL] Kontrolka Km/h
[A6 C4 2.5 TDi AEL] Kontrolka Km/h
Zaczne od tego, że na forum juz sie sporo dowiedzialem na temat mojego samochodziku:) za co wszytski bardzo dziekuje. Ale do rzeczy Wyswietla mi sie kontrolka km/h szukalem na forum znalazlem tylko opis do C5 ale słabo opisany. gdy wcisne lewe poktertło na zegarze pokazuje mi sie km/h , jak przytrzymam to jest przekreslone, ale nie wiele mi to pomaga bo ciagle po zgaszeniu tak jest wiem ze to jest limit jazdy , raz wlacza sie przy 80 a czasami nie idzie wiecej niz 120. zrobilo mi sie tak po padnietym akumulatorze.Prosze was o dokladny opis jak usunac ten limit z C4. Tematu takiego szukalem ale nie znalazlem.. wiec z gory sorki dla modkow jezeli jest ale serio szukam dobrego Opisu :D[/center]
Ostatnio zmieniony 28 sty 2010, 21:45 przez Tipp-ex, łącznie zmieniany 1 raz.
- K@MiL
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Kamil
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 1.9TDI AWX 131KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
To raczej nie ma nic wspólnego z aku. Chodzi po prostu o to, że przekroczyłeś prędkość. Tutaj masz zrzuty jak to wygląda w PL instrukcji. . I tam masz poziomy ostrzegania 1 lub 2.
1. Wyłącz silnik i zapłon
2. Naciśnij na chwilę przycisk koło zegarka na liczniku.
3. Potem naciśnij go jeszcze raz ale na dłużej gdzieś tak powyżej 2sek wtedy pojawi się zapisana prędkość max
4. Wtedy już tylko wciśnij przycisk reset (dźwignia wycieraczk) tak długo aż ta prędkość będzie przekreślona.
Co prawda to jest instrukcja z C5 ale może do C4 pomoże
1. Wyłącz silnik i zapłon
3. Potem naciśnij go jeszcze raz ale na dłużej gdzieś tak powyżej 2sek wtedy pojawi się zapisana prędkość max
4. Wtedy już tylko wciśnij przycisk reset (dźwignia wycieraczk) tak długo aż ta prędkość będzie przekreślona.
Co prawda to jest instrukcja z C5 ale może do C4 pomoże

- goly191
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: A6 Forum
- Rocznik: 2000
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 165KM
- Napęd: Quattro
- Paliwo: Benzyna
podkreślmy, że to opis do ostrzegania przekroczonej prędkości w "opcji" nr 2, a nie jak na zdjęciu "opcji" nr1 :-D (C5)1. Wyłącz silnik i zapłon
opcja z podanej instrukcji nr1 wygląda znacznie łatwiej i całkowicie inaczej

- Forum A6 C4
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: A6 C4 Forum
- Rocznik: 1994
- Moje auto: A6 C4
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.4 177KM
- Napęd: FWD
- Paliwo: Diesel