Witam odkąd jestem posiadaczem mojej A6 mam cały czas problem z szybami tylnymi
a mianowicie jak chce otworzyć tylną szybę i nacisnę przycisk aby sie otworzyła to szyba opada do samego dołu i nie chce się zamknąć muszę odczekać ok 40sekund dopiero moge zamykać i jak ją zamykam to idzie do końca aż się zamknie i z powrotem sama się otwiera i znowu muszę odczekać ok 40sek,mogę ją zamknąć dopiero po przez naciskanie przyciska podwójnie jak szyba juz jest na samej górze muszę nacisnąć przycisk szybko przycisk aby szyba stanęła i w tedy jest ok jak tego nie zrobię to będzie opadać i dzieje się to zawsze z tył prawa strona i czasem tył lewa.Mam też problem takiego typu tez ze dwie szyby nie otwierają się i zamykają same do końca tylko po kawałku jak chce otworzyć szybę do końca to muszę kilka razy naciskać przycisk to samo jest z zamykaniem prawidłowo działa jąca szyba jest tylko od strony kierowcy wszystkie przyciski mam na 100% sprawne moduł komfortu wydaje sie nie być uszkodzony ani nie jest mokry czy zawilgocony.
[A6 C5]1.9Tdi problem z szybami
eddi83 pisze:mam podobny problem, mi tylko szybka od pasażera sie nie domyka..i nie wiem skad to sie wzięło..bo jeszcze nie dawno to dzialalo. a teraz jak opuszcze to juz do góry nie podjedzie..tylko tak na 3/4 isie sama osuwa na dół..ktos to przerabiał...
Tak kolego ja jeszcze nie przerabialem tematu ale jutro będę tzn dziś he. Ok do rzeczy... Ewidetnie masz slizg do wymiany, mam dokaldnie ten sam objaw.
A i jedno jeszcze, rozumiem ze chodzi o przód pasarzera? Bo z tylu troszkę inne Rozwiaznie. A i wpisz w szukajke slizg szyba bylo już pare razy na forum.
Czegoś takiego potrzebujesz Kolego http://allegro.pl/item884175518_slizg_s ... _oryg.html
Pozdrowienia
Możliwe KolegoXXMARA6XX, , ja odpowiedzialnym dla eddi83,
Co do twojego problemu to wydaje mi się że coś moduł komfortu coś nie za bardzo chce się nauczyć otwierania szybek, lub mechanizm już jest w rozsypce.
Wiem ze za każdorazowym odłączeniem akumulatora trzeba na nowo nauczyć szyby otwierania się i i domykania tzn. ze po jednym kliknięciu powinna opaść szyba na sam dół.
A po 2-krotnym w górę powinna się zamknąć.
Bynajmniej u mnie tak to działa.
Aha i jeszcze jedno to się tyczy przodu z tyłem nie wnikałem jak to działa.
Co do twojego problemu to wydaje mi się że coś moduł komfortu coś nie za bardzo chce się nauczyć otwierania szybek, lub mechanizm już jest w rozsypce.
Wiem ze za każdorazowym odłączeniem akumulatora trzeba na nowo nauczyć szyby otwierania się i i domykania tzn. ze po jednym kliknięciu powinna opaść szyba na sam dół.
A po 2-krotnym w górę powinna się zamknąć.
Bynajmniej u mnie tak to działa.
Aha i jeszcze jedno to się tyczy przodu z tyłem nie wnikałem jak to działa.
Moim zdaniem kolego, to jest wina ślizgów. Miałem tak samo- szyba się opuszczała do pewnego momentu i się zatrzymywała, gdy chciałem zamknąć, to już nie chciała iść... Ale wyrobione ślizgi mają zróżnicowane objawy. Na Twoim miejscu, zacząłbym od wymienienia ślizgów a potem ewentualnie zająć się elektroniką, jeżeli to nie pomoże. Nie jest to duży koszt a prędzej, czy później i tak Ci siądą. Pozdro :lol:
Witam przerabialem ten sam problem jakies 3 miesiace temu tez prawa tylna szyba w pewnym momencie stawala i w dol zjezdzala, rozkrecilem drzwi zdjolem silniczek i porzadnie przemylem i nasmarowalem slizgi bez ich wymiane ruszylem szyba pare razy i chodzi jak nowa. jest gdzies nawet gdzies na youtube filmik instruktarzowy jak to zrobic pozdro
Bo musi byc tak zeby bylo tak jak chcemy