[A6 C5] Dopasowanie imobilajzera bez pinu pomocy
[A6 C5] Dopasowanie imobilajzera bez pinu pomocy
Mam pytanie bo moze zle szukalem ale nie znalazlem.
Wiec tak kupilem na alegro kluczyk do mojej audi a6 z 2 przyciskami i postepowalem zgodnie z instrukcja adaptacji gdyz posiadam KABEL VAG USB OBD II KKL VW SKODA AUDI SEAT i program vag-com : wiec [35-central lock] ==> [10-adaptacja]==> kanał od 01 do 21 (probowalem wszystkich i nic :evil: pisze ze kanal niedostępny :?: Wiec zaprogramowalem pilota 2 sposobem i dziala :lol: otwiera i zamyka z pilota ale wkladam go do stacyjki i nic tylko kontrolki sie palia . Wiec doszedlem do wniosku ze nie zaprogramowal imobilajzera.
I tu jest prozba do was jak mam wgrac ten kluczyk do imobi...
Dadam ze przy zakupie auta dostalem tylko jeden kluczyk z pilotem bez pinu i niczego wiecej.
W jaki sposób mam to zrobić gdyz nie chce płacic za doprogramowanie komus jak moglbym to sam zrobic.
A i jak juz w jednym temacie pisali ze mam pewnie transponder crypto 48 i nie moge go doprogramowac bo był juz zaprogramowany raz. Gdzie w kluczyku go znajde (transponder) bo bym dokupil taki sam (koszt gora 30 zl) i wymienie.
Czy dam rade go zaprogramowac moim interfejsem(kablem)?
Kluczyk napewno byl programowany bo pochodzi z demontarzu.
Jestem Laikiem wiec prosze o wyrozumialosc i opis dokladnie opisanie rozwiazania problemu.
Pozdrawiam i dziekuje z gory
Wiec tak kupilem na alegro kluczyk do mojej audi a6 z 2 przyciskami i postepowalem zgodnie z instrukcja adaptacji gdyz posiadam KABEL VAG USB OBD II KKL VW SKODA AUDI SEAT i program vag-com : wiec [35-central lock] ==> [10-adaptacja]==> kanał od 01 do 21 (probowalem wszystkich i nic :evil: pisze ze kanal niedostępny :?: Wiec zaprogramowalem pilota 2 sposobem i dziala :lol: otwiera i zamyka z pilota ale wkladam go do stacyjki i nic tylko kontrolki sie palia . Wiec doszedlem do wniosku ze nie zaprogramowal imobilajzera.
I tu jest prozba do was jak mam wgrac ten kluczyk do imobi...
Dadam ze przy zakupie auta dostalem tylko jeden kluczyk z pilotem bez pinu i niczego wiecej.
W jaki sposób mam to zrobić gdyz nie chce płacic za doprogramowanie komus jak moglbym to sam zrobic.
A i jak juz w jednym temacie pisali ze mam pewnie transponder crypto 48 i nie moge go doprogramowac bo był juz zaprogramowany raz. Gdzie w kluczyku go znajde (transponder) bo bym dokupil taki sam (koszt gora 30 zl) i wymienie.
Czy dam rade go zaprogramowac moim interfejsem(kablem)?
Kluczyk napewno byl programowany bo pochodzi z demontarzu.
Jestem Laikiem wiec prosze o wyrozumialosc i opis dokladnie opisanie rozwiazania problemu.
Pozdrawiam i dziekuje z gory
Ostatnio zmieniony 24 sty 2010, 20:33 przez jelonpan, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja wiem ze to na moja odpowiedzalnosc ale i tak nie dalo rady odczytac immo nie wiem czemu ale nie dalo rady pisalo ze ecu nie znaleziony. Zostaje mi chyba wizyta u kolesia co sie tym zajmuje.
chyba ze jest takis szczodry user ktory ma kabelek i wiedze i poratowalby mnie sciagnieciem pinu bez zbednych kosztów. Bede w sobote w katowicach wiec moze ktos tam lub po drodze z katowic do radomia (radom - kielce - katowice). Lub w poblizu radomia.
chyba ze jest takis szczodry user ktory ma kabelek i wiedze i poratowalby mnie sciagnieciem pinu bez zbednych kosztów. Bede w sobote w katowicach wiec moze ktos tam lub po drodze z katowic do radomia (radom - kielce - katowice). Lub w poblizu radomia.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Wojtek
- Rocznik: 2015
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0 TDI 136KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Tak to :mrgreen: A w jaka wersje programu mam miec i w jaki sposób mam to zrobic dodam ze mam kabel kkl obd2 na usb.
[ Dodano: 2010-01-28, 10:02 ]
jesli masz ten program to moglbys mi go wyslac na jelonpan@wp.pl
[ Dodano: 2010-01-28, 10:02 ]
jesli masz ten program to moglbys mi go wyslac na jelonpan@wp.pl
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Wojtek
- Rocznik: 2015
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0 TDI 136KM
- Napęd: FWD