Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C5] Problem z centralnym albo z alarmem

Elektryka
ODPOWIEDZ
Adam Adamczyk
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[A6 C5] Problem z centralnym albo z alarmem

Post autor: Adam Adamczyk » 05 lip 2008, 10:50

Czesc wszystkim!
Mam mianowicie taki problem ze nie moge otworzyc wszystkich dzwi z pilota tylko moje od kierowcy bo jak nacisne drugi raz to sie niby otworza i momentalnie zamykaja... :roll:
Dopiero jak otworze swoje to tym przyciskiem na dzwiach kierowcy moge otworzyc wszystkie ale i tak jak nacisne 2 razy bo jak raz to znow wszystkie sie momentalnie zamkna a jak drugi raz to sie otworza ale znow jak sie otworza i zamkne je to sie wlacza alarm a dzwi sie nie zamykaja czy ktos mial moze podobny problem?? Prosze o pomoc
Prosze uzywac tagow
Ostatnio zmieniony 07 lip 2008, 11:36 przez Adam Adamczyk, łącznie zmieniany 1 raz.
Adas

pablo208
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: pablo208 » 05 lip 2008, 12:02

Moduł centralnego zamka do wymiany lub coś z alarmem. Odłącz zasilanie od alarmu choc na chwilke podłącz go ponownie i zobacz co sie bedzie działo. Jeżeli nadal to samo , do wymiany centralka alarmu lub sterowanie zamkiem centralnym. Nie da sie tego stwierdzic na odległośc. Najpierw wyeliminuj jedno potem drugie. Nie sądzę aby ktoś był w stanie pomóc na dległośc. Sprawdz jakiej firmy masz alarm czy moduł od centralnego w przypadku uszkodzenia jednej z części wymienisz sama puszeczkę nic wielkiego.Nie ma ingerowania w żadne kable itp, robota banalna cały problem polega na zlokalizowaniu centralki alarmu lub centralnego zamka. Przeważnie pod kierownicą zobaczysz po odkręceniu obudowy pod spodem ( pod kierownicą) Ewentualnie za zegarami.( choc spotkałem sie z tym rzadko)
Pzdr

m3iaz
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: m3iaz » 05 lip 2008, 21:17

najprawdopodobniej centralka zamka. jeśli alarm jest oryginalny audi (masz 2 przyciski na drzwiach) to jest to ten sam moduł. znajduje się pod wykłądziną przed lewym przednim siedzeniem. często się zalewa wodą. czasami wystarcza rozebranie osuszenie i uszczelnienie silikonem.
najlepiej na VAG-a gdzieś się wpiąć i sprawdzić błędy.
pzdr
Quattro ;-)
RNS-e + Bluetooth Tel Interface
Shark Fin
DVD VST + kamera cofania

Adam Adamczyk
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Adam Adamczyk » 06 lip 2008, 10:57

No spoko ale jak podepne go pod kompa to wlasnie sa bledy tylko wiecie to wszystko w skrocie jest napisane i zawsze jest numer błedu a słyszalem ze sa jakies ksiazki ze mozna sie wiecej dowiedziec o danym błedzie czy to prawda??
Bo tych bledow to mam coraz wiecej i tak co 2 tygodnie kasuje ich po okolo 6 bo znow jak ich za duzo to nie chce aby mi ten centralny calkiem oszalal :roll:

[ Dodano: 2008-07-06, 11:01 ]
I jeszcze tak całkiem przy okazjii to mam na pilocie 3 przyciski bo jeden jest od klapy bagaznika no ale niestety nie dziala nigdy nie mialem okazjii tego sprawdzic jak to dziala tak jak w tych nowszych ze sie sama nawet podniosla do gory??
Adas

m3iaz
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: m3iaz » 07 lip 2008, 10:18

no to masz moduł centralnego do wymiany albo jakieś czujniki ci sieją błędy. najlepiej jakbyś listę tycz błędów dokładną wrzucił tutaj to coś wymyślimy.
Quattro ;-)
RNS-e + Bluetooth Tel Interface
Shark Fin
DVD VST + kamera cofania

Adam Adamczyk
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Adam Adamczyk » 07 lip 2008, 19:43

no spoko dzieki bede w czwartek mial chwilke to to wszystko opisze ;-)

[ Dodano: 2008-07-09, 22:40 ]
No hej napisze te błedy co dzis napotkałem:

1560 PASSANGER DOOR DOES NOT LOCK/UNLOCK
DTC TYPE 59

1561 LEFT REAR DOOR DOES NOT LOCK/UNLOCK
DTC TYPE 61

1586 KEY SWITCH FOR CL PASS. SIDE SHORT TO GROUND INTERMITTENT

Tylko tyle dzis miałem chyba zeby bylo co nowego to kiedy napisze bo to niewiele chyba.... pozdr. i dzieki za pomoc
Adas

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja