Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[Allroad Quattro 2.5TDI 180] Likwidacja luzow w dyfrze

Układ napędowy i skrzynie biegów
ODPOWIEDZ
SZCZECINIANIN1
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[Allroad Quattro 2.5TDI 180] Likwidacja luzow w dyfrze

Post autor: SZCZECINIANIN1 » 23 sty 2010, 15:24

Mam pewien problem z moja audiczka quattro. Jak ruszam i skręcam w lewo lub w prawo mam jakieś dziwne stukniecie w tylnej części samochodu. Przypuszczam ze to są luz na dyfrze. Jak to sprawdzić czy to na pewno ten problem i czy można usunąć te luzy bez wymiany dyfra?

Pozdrawiam Tomek

Awatar użytkownika
s6+
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: s6+ » 24 sty 2010, 00:37

wiesz mozna to sprawdzic podnoszac auto na do gory i recznie obroc wal,moze byc na biegu lub na luzie......wtedy sie wyczuje taki jalowy obrot walu ale to jest takie sobie sprawdzenie.....bo tak to jedynie zostaje weryfikacja dyfra przez rozebranie go....mozesz miesc luz w przekladni glownej-walek+talerz...ew na koszu mechanizmu roznicowego....luz na walku atakujacym lozysko sie moglo wyrobic....podkladki pod satelitami...koronki.....tak ze wiesz tak na oko to nie dokonca mozna to zdiagnozowac bez rozbierania....nawet nie wiem czy istnieja orginalnie czesci do osobowek podkladki kasujace ew luz miedzy zebny czy na satelity koronki chyba tylko same lozyska....bo w ciezarowkach jest to wszystko wymiene....ale mi sie wydaje ze moze byc ktores lozysko na walku atakujacym wyrobione....bo one podpieraja wlasnie ten walek......tak ze jedynie dobra uzywka lub nowy dyfer...chyba ze sa do niego same bebechy dostepne
AHK 4,2 V8.....next rs6 plus...dream car Audi Sport Quattro

cichykk
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Piotr
Rocznik: 2008
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 3.0 220KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel

Post autor: cichykk » 02 lut 2010, 05:54

SZCZECINIANIN1, na początek to sprawdź gumowe mocowanie/zawieszenie dyfra (3 gumy) , Sprawdź zagiętym drutem czy masz olej

s6+, wszystkie te części można kupić w ASO Orientacyjnie ceny ASO można sprawdzić na stronie http://sklep.gajos.com.pl/sklep/ podając numer katalogowy (np. z ETKI)

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja