Witam
Mam taki problem wycieraczka działa bez problemu ale tylko w tedy gdy odłącze siniczek spryskiwacza, gdy podłącze spryskiwacz przestaje wogóle działać.
Robiłem kilka testów więc tak silniczek spryskiwacza jest sprawny i działa, gdy go odłącze i włącze wycieraczkę pojawia się na konektorkach napięcie 12 v , ale gdy podłącze silniczekspryskiwacza wycieraczka wogóle nie reaguje a po podpięciu miernika pod silniczek i próbie uruchomienia wycieraczki jest na nim napięcie 0,20 v czyli prawie brak.
Co jest bo nie wiem od czego mam zacząć szukać, a z czymś takim się jeszcze nie spotkałem to tak jak by sam nie wiem napięcie było za słabe do uruchomienia wycieraczki i spryskiwacza razem.
A dodam że jak kupiłem audiczkę to spryskiwacz był odłączony (czyli coś się już działo przed kupnem)
Może ktoś miał z czymś podobnym doczynienia??
[A6 C4] Wycieraczka tył avant raz działaraz nie.
Witam.
Jeżeli spryskiwacz był odłączony to pewnie robi jakieś zwarcie - nie koniecznie musi wysadzać bezpiecznik. Podłącz wycieraczkę na krótko i zobacz czy działa.
Co do nie działającej wycieraczki, to częstą przyczyną są zabrudzone styki wewnątrz przekładni. Należy je wyczyścić papierem ściernym (drobnym) i przy okazji wymienić smar.
Jeżeli spryskiwacz był odłączony to pewnie robi jakieś zwarcie - nie koniecznie musi wysadzać bezpiecznik. Podłącz wycieraczkę na krótko i zobacz czy działa.
Co do nie działającej wycieraczki, to częstą przyczyną są zabrudzone styki wewnątrz przekładni. Należy je wyczyścić papierem ściernym (drobnym) i przy okazji wymienić smar.