Brak poswietlenia temp. miedzy zegarami [A6 C4 2,6 v 6]
-
- Forum Audi A6 / A7
Brak poswietlenia temp. miedzy zegarami [A6 C4 2,6 v 6]
Witam wszystkich
Mam taki mały problemik, ostatnio jak bylem na giełdzie zauważyłem że w audi jest podświetlany wyświetlacz temperatury który znajduje się pod kontrolkami , pomiędzy prędkościomierzem a obrotomierzem.Wróciłem do domu rozebrałem zegar i nie znalazłem tam żadnej żarówki czy czegokolwiek innego co dawało by światło. Podświetlenie tam jest czy samemu to trzeba dorobić jakoś??
Mam taki mały problemik, ostatnio jak bylem na giełdzie zauważyłem że w audi jest podświetlany wyświetlacz temperatury który znajduje się pod kontrolkami , pomiędzy prędkościomierzem a obrotomierzem.Wróciłem do domu rozebrałem zegar i nie znalazłem tam żadnej żarówki czy czegokolwiek innego co dawało by światło. Podświetlenie tam jest czy samemu to trzeba dorobić jakoś??
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
Może Andi 2.5 tdi podpowiesz skąd taką żaróweczkę dorwałeś czy to ona jest na 12V napisz coś więcej o niej bo ja kombinowałem z diodą ale słabo świeciła i teraz też się przepaliła i nie wiem co tam teraz wlutować.Andi 2.5 tdi pisze:Michal21lbn, jest tam zaroweczka bo ostatnio sam wymienialem , ale sa to tzw zarowki jak glowka szpilki jak juz wymiesz sam wyswietlacz temp. zegarow po wczesniejszym odlaczeniu kostki - z tylu sa dwie srubki odkrec je i zdejmij te tasme izolacyjna (oryginal) co uszczelnia calosc poluzuj przewody w zacisku i w otworach obudowy.
Wtedy mozesz odsunac obudowe od wyswietlacza i ukaze ci plytka , na ktorej na pewno musi byc zaroweczka,
( wprawdzie jest tam sporo miejsc w plytce gdzie mozna by ja wpasowac/ wlutowac - plytka dwustronna to nie rob tego),
jak u ciebie na plytce nie ma zarowki to coz - razem znajdziemy miejsce dla niej, by jasnosc na swieta byla . <mikołaj>
-
- Forum Audi A6 / A7
- robak26
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzysztof
- Moje auto: A6 C4
- Rocznik: 1996
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.2 230KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Kontakt:
Witam.
Czy u was też po wymianie żarówki światło się nie równo rozpraszało?
Kupiłem deczko większą, rozrobiłem delikatnie otwór i na żarówkę założyłem "czerwony kapturek".
O niebo lepiej.
I nawet bardziej odcieniem pasuje do zegarów, bo normalnie to tak nie bardzo to się zgrywało.
Tak "blado".
Pozdro.
Czy u was też po wymianie żarówki światło się nie równo rozpraszało?
Kupiłem deczko większą, rozrobiłem delikatnie otwór i na żarówkę założyłem "czerwony kapturek".
O niebo lepiej.
I nawet bardziej odcieniem pasuje do zegarów, bo normalnie to tak nie bardzo to się zgrywało.
Tak "blado".
Pozdro.
-
- Forum Audi A6 / A7
ja wstawilem takie same jakie tam byly i wszystko gitarka :mrgreen: robak 26 chyba nie ma sensu sie bawic w kolorowe zarowki bo i tak podklad przycisku czy wyswietlacza masz juz w odpowiednim kolorze i wszystko jest nastawione na biale swiatlo. przestrzegam tylko przed stosowanie diod :evil: wydalem na ten szajs 56zl wymienilem wszystkie a i tak wrocilem do zarowek... niestety dioda nie rozprasza swiatla na boki co jest bardzo wazne przy zegarach predkosci i obrotow. resza calkiem spoko wyglada. diody oczywiscie biale
- robak26
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzysztof
- Moje auto: A6 C4
- Rocznik: 1996
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.2 230KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Kontakt:
Michal21lbn źle mnie zrozumiałeś.
Ja nie chciałem zmienić koloru podświetlenia.
W Audi to się mija z celem.
Chodziło mi o odcień czerwieni.
Jak dałem kapturek i mocniejszą żarówkę to dużo lepiej to wygląda.
W ori jest tak jak by wyświetlacz temp. był od innego auta.
Teraz jest o niebo lepiej. Ale to taki drobiazg.
Nie zagłębiałbym się w ten temat. Napisałem dla informacji.
Pozdro.
Ja nie chciałem zmienić koloru podświetlenia.
W Audi to się mija z celem.
Chodziło mi o odcień czerwieni.
Jak dałem kapturek i mocniejszą żarówkę to dużo lepiej to wygląda.
W ori jest tak jak by wyświetlacz temp. był od innego auta.
Teraz jest o niebo lepiej. Ale to taki drobiazg.
Nie zagłębiałbym się w ten temat. Napisałem dla informacji.
Pozdro.