Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep
felgi - sklep internetowy ucando.pl

[Audi A6 C4] A6 C4 2.8 Quattro problem z bagażnikiem

Wnętrze
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kocyk123
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[Audi A6 C4] A6 C4 2.8 Quattro problem z bagażnikiem

Post autor: kocyk123 » 12 sty 2010, 08:02

witam, mam mały problem a mianowicie przy odpalaniu samochodu otwiera mi sie bagażnik w ten sposób, że jest po prostu otwarty, nie wciskając niczego można go podniesc a gdy zamykam samochód, bagażnik jest wciąż otwarty. Proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu :) Obrazek Obrazek Obrazek
usunieto pkt 29 regulaminu

Awatar użytkownika
klax
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: klax » 12 sty 2010, 09:06

Ale zakreciles :)
MI t wyglada na uszkodzony/zablokowany mechanizm zamka,
o ile oczywiście dobrze zrozumiałem twojego posta.
-Audi 100 Avant '92r. ABC (Rezanko: Soczewki, el. szyby, roletki tylnych drzwi, dekory, ori 3 światło stop, 8 fabrycznych głośników, podświetlane nawiewy)
-Poprzednio 4 inne OOOO

Awatar użytkownika
Dodek
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Damian
Rocznik: 1992
Moje auto: A6 C4
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.4 170KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Post autor: Dodek » 12 sty 2010, 13:24

naprawiałem ostatnio bebenek zamka bo nie mogłem otworzyć kluczykiem bagażnika - kluczyk nie chcial wejść do konca w bebenek -

rozkreciłem cały zamek tylniej klapy - jest on odzielny od siłownika pneumatycznego - siłownik z zamkiem(bebenkiem ) polaczony jest 2 cięgiełkami , które sie też reguluje na długość - po tym jak skrecałem wszystko w kupe zamek sie rozregulował ,-- > mimo iż zamknąłem auto z pilota - przy mocnym wciśnieciu palcem w otwor w klapie- zamek wgadał do końca ( a powinien do połowy - jak wpada do połowy znaczy że auto jest zamkniete i nie otworzysz go z zew) tak jak chcesz otworzyć bagażnik , bagażnik sie otwierał --- wystarczyło odpiąć 1 ciegiełko (drut) i go wydłużuc - jest on na gwincie wiec albo sie go skreca aby skrócic albo wykreca aby wydłuzyc ;-) mysle że jakoś wytlumaczylem :-P

ps na koniec dodam że jeśli ktoś chce rozkrecać zepsuty ( zatarty bebenek ) lepiej dać go do gościa co dorabia klucze - -ja tego nie zrobilem i zepsułem sobie kilka zapadek w zamku ,, ale jak by co wytlumacze jak prawidlowo wyciagać zapadki

[ Dodano: 2010-01-12, 13:36 ]
Obrazek
Łan tu sri TDI :mrgreen:

Awatar użytkownika
kocyk123
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: kocyk123 » 17 sty 2010, 08:12

problem rozwiązany. Mrozy pusciły, puscił i automat zamykający więc wszystko jest tak jak ma być :)
usunieto pkt 29 regulaminu

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C4 (1991-1997)”

opony samochodowe opony samochodowe opony samochodowe
hamulce części samochodowe ucando.pl części samochodowe iparts.pl
części samochodowe motostacja