Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[a6 c5 2.5 tdi 150KM AYM] sztanga przy turbo logi do oceny

Silniki wysokoprężne
ODPOWIEDZ
pinio
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[a6 c5 2.5 tdi 150KM AYM] sztanga przy turbo logi do oceny

Post autor: pinio » 11 sty 2010, 15:04

Panowie mam problem taki ze wychodzi mi błąd 575 przeładowanie w kolektorze dolotowym wszystkie węże posprawdzałem i są ok ale myślę ze jest to wina gruszki przy turbo bo auto wchodzi na obroty i jak puszcze pedał gazu to słyszę jakieś ocieranie tak jak by z turbiny jeżeli rozruszam sztangę ręcznie ocieranie ustaje ale po przejechaniu paru kilometrów znowu jest to samo czy to wina gruchy czy turbawka zionie ostatniego ducha nic nie było przy niej grzebane poprzedni właściciel nie cisnol zbytnio tym autem bo był to 70 letni dziadzio loguw zrobić nie mogę bo nie wiem jak i nie ma tu nikogo kto mógł by mi pomóc proszę o rady czy wymiana gruchy wystarczy dzięki pozdrawiam ;-)

Nazywaj poprawnie tematy zgodnie z Regulaminem nazywania tematów!
Zakładaj tematy w odpowiednich działach!
Ostatnio zmieniony 25 sty 2010, 17:57 przez pinio, łącznie zmieniany 4 razy.

pinio
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: pinio » 11 sty 2010, 22:44

Piotruś jesteś kimś kogo podziwiam w dziedzinie motoryzacji wiec tak auto nie dymi na niebiesko pali ok kolega trzymał sztangę jak ja gazowałem lub ja podnosił nie wiem dokładnie co on tam robił bo nie widziałem tego bo bylem w środku auta i wtedy to ocieranie ustawało a jaki logi byś potrzebował morze uda się coś zrobić posiadam vag 4.9 pl i 311 angielski ale tam nie mam bodajże bs wiec co radzisz dzięki pozdrawiam

Awatar użytkownika
wkryntek
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: wkryntek » 11 sty 2010, 23:04

siemanko.mam problema nie startuje mi turbina czytalem na forum ze mozna wyciagnac i wyczyscic przeplywomierz benzyna ekstrakcyjna tylko jak nigdy tego nie robilem help my friends <beczy>
Chroń mnie Boże przed diabłami w mundurach o niebieskim kolorze, bo być może po spotkaniu ze mną już im nic nie pomoże

pinio
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: pinio » 11 sty 2010, 23:59

pinio
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: pinio » 13 sty 2010, 21:57

575 Ciśnienie w przewodzie dolotowym
przekroczona wartość kontrolna - BÂŁÂĄD SPORADYCZNY
o to to tylko tyle nic wiecej i co teraz o tym myslisz co mam robic ????????? <smuty> <smuty> <smuty> <smuty>

Awatar użytkownika
K@MiL
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Kamil
Rocznik: 1998
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 1.9TDI AWX 131KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Post autor: K@MiL » 14 sty 2010, 11:33

pinio, osobiście polecam Ci ten temat:
a6-c5-19tdi-110km-afn-analiza-logow-vt15706.htm#167556

Wszystko w nim było bardzo ładnie opisane przez kolegów z forum m.in. właśnie przez Piotrusia,

pinio
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: pinio » 14 sty 2010, 21:56

Piotrusiu wspomniałeś coś o egr za turbo jest podobny zawór jak na turbo i na tej metalowej osłonie od turbo zauważyłem tak jak by okopcone czy to marze przez to się tak morze dziać aha i czy to jest egr bo nie wiem czy dobrze rozumie czy egr jest na dolocie do głowic

i jak bym wymieniał turbo to czym sie sugerować bo nawet nie wiem jaka mam turbinę gdzie na turbo sa oznaczenia żebym mógł je sobie spisać bo nie wiem czy regenerować

jak wyrwę to turbo to jak je potem włożę z powrotem to mam odpalić i jazda czy trzeba coś jeszcze robić na razie chce się jakoś do tego przygotować i dla tego pytam

wałek w torbo nie ma luzu bo sprawdziłem sobie :mrgreen: co ty o tym myślisz
DZIęKUJE za wcześniejsze podpowiedzi i pomoc pozdrawiam :-)

pinio
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: pinio » 17 sty 2010, 15:15

Ok Piotruś mechaników to tu zbytnio nie ma za dobrych (Irlandia) tylko serwis audi ale tam od razu wsadza nowa turbinę i po sprawie za taka kasę ze ho ho wiec muszę polegać na sobie coś się tam znam mogę powiedzieć ze nawet nawet podobno walki są ok myślę ze odma tez nie ma oznak oleju w rurach jak i w interkulerze morze się mylę wspomniałeś coś o logach a jakie byś potrzebował morze uda mi się coś wykombinować przypominam ze jest to multitronic silnik AYM Piotrusiu komu mam wieżyc jak nie tobie hehehe tylu ludziom pomogłeś to mi nie pomożesz wierze w ciebie jak to mówią POMOÂŻECIE POMOÂŻEMY :-D skończę te bzdety a jak bym wydarł turbo i wyczyścił kierownice czy to pomorze ?bo dorwałem jak to zrobić w warunkach domowych foto story i w ogolę cały opis bo myślę ze nie znajdę tu serwisu turbawek bo tu jest tak ze nawet szczotek w alternatorze nie wymieniają tylko nówkę alternator wkładają jak kolega raz wymienił szczotki to dostał naganę w pracy ze coś takiego potrafi he irlandzka mentalność aha i ile mogę tak z tym jeździć bo nie wiem czy się gdzieś zapuszczać daleko i czy powrócę do domu jak by coś nie wkręcam auta na obroty bo trudno multi kręcić w zamian za to mam fajne spalanie jak na tak duży silnik ale po prostu wiem ze coś takiego się dzieje .Nie traktuj wszystkiego na poważnie co pisze jeżeli udało się innym to myślę ze nam się też uda coś naprawić lub bardziej popsuć :-D albo naprawie to w pl jak dojadę na wakacje bo tam jest na pewno taniej Dziękuje i pozdrawiam ;-)
nie dobieraj sobie tego co napisałem do głowy za bardzo

pinio
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: pinio » 21 sty 2010, 16:55

i co panie Piotrze bo już lezę i plącze a zona nawet o tym nie chce słyszeć co mam robić auto potrzebuje co dzień prócz sob i nie wiec lezę i kwiczę :-( :-( :-( :-(

pinio
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: pinio » 25 sty 2010, 15:29

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja