[A6C5] Wymiana żarnika xenon
-
- Forum Audi A6 / A7
[A6C5] Wymiana żarnika xenon
Cześć, dziś wypalił mi się lewy żarnik xenon, wiem już że muszę od razu wymienić ten który jeszcze świeci.Czy po wymianie potrzebna jest ingerencja komputera typu wykasowanie jakiegoś błędu, czy po prostu sama wymiana wystarczy?.Ponieważ obecnie jestem w Holandii i nie mam dojścia do podłączenia auta.Drugie pytanie to jakie żarniki polecacie ??Z góry dzięki za pomoc.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Grzegorz
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.4 ALF 165KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
Po wymianie musisz podłączyć VAG i zrobić autopoziomowanie (są o tym tematy na forum). Jak nie, to może ci się świecić na FIS-ie kontrolka, że masz problem ze światłami. Przy okazji mogą nie działać też spryskiwacze ksenonów.dunga pisze:slavi16, dzięki bardzo za ten link, nic tam nie jest wspomniane o kasowaniu błędu wiec mam nadzieje ze nie będzie to potrzebne w moim przypadku, jeszcze raz dzięki za pomoc. Pozdrawiam
Kogel-mogel FB 
Fora to jest biwak.

Fora to jest biwak.

- goly191
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: A6 Forum
- Rocznik: 2000
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 165KM
wydaje mi się, że nic nie trzeba robićarekjask pisze:Po wymianie musisz podłączyć VAG i zrobić autopoziomowanie
gdyż kilka razy mi wywaliło przepalony żarnik, jak wyłączę na światłach i na nich zapalę
to brak prądu i nie zapala się jeden żarnik, wywala kontrolka
nadal na chodzącym silniku włącznikiem świateł włączę i wyłączę światła wszystko wraca do normy
wątpię aby trzeba było cokolwiek robić po zmianie, szczególnie z poziomowaniem, skoro samo się to poziomuje przy odpaleniu auta i włączeniu świateł
Philips 4300k 35Wdunga pisze:Drugie pytanie to jakie żarniki polecacie
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Grzegorz
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.4 ALF 165KM
Mi po wymianie żarników mechanik podpiął VAG-a, dlatego tak piszę.goly191 pisze:wątpię aby trzeba było cokolwiek robić po zmianie, szczególnie z poziomowaniem, skoro samo się to poziomuje przy odpaleniu auta i włączeniu świateł
A gdy podczas naprawy samochodu mechanicy odpięli lampy i włączyli zapłon, to później pomimo podłączenia lamp miałem kontrolkę awarii świateł. Podłączyłem laptopa z VAG-COM, zrobiłem poziomowanie i problem zniknął.
Ja też wstawiłem Philipsy.goly191 pisze:Philips 4300k 35Wdunga pisze:Drugie pytanie to jakie żarniki polecacie
Kogel-mogel FB 
Fora to jest biwak.

Fora to jest biwak.

Ja założyłem własnie po długiej walce po ciemku zarniki te najtańsze firmy HID 5000k, przez moja nie uwage przepłaciłem za nie prawie 3 razy
ale ciesze się ze nie kupiłem markowych bo po tym co ten zarnik przezył podczas wkładania go od strony kierowcy to nawet bym nie zdziwił się jakby nie działał,ale jednak to wytrzymał (za lampa odrazu jest komputer od lpg, nie ma jak ręki włożyć)
ÂŚwieci wporządku, jeśli przestanie to dam znać ze nie warto kupowac

Było Audi 80 B3 1.8S
Jest OOOO A6 C5 2.4 Quattro
Jest OOOO A6 C5 2.4 Quattro