Spriskiwacze "mgiełka"
Spriskiwacze "mgiełka"
Witajcie Klubowicze
Nie odnalazłem wątku poświęconego temu tematowi stąd moje pytanie: czy ktoś przymierzał się do wymiany dyszy spryskiwacza w Audi A6 2003 z standard na tzw. "mgiełkę" Proszę o informacje gdzie szukać, z jakiego auta co pasuje ?
Pozdrawiam i Wesołych ÂŚwiąt
/\
//\\
///\\\
////\\\\
/////\\\\\
//////\\\\\\
Nie odnalazłem wątku poświęconego temu tematowi stąd moje pytanie: czy ktoś przymierzał się do wymiany dyszy spryskiwacza w Audi A6 2003 z standard na tzw. "mgiełkę" Proszę o informacje gdzie szukać, z jakiego auta co pasuje ?
Pozdrawiam i Wesołych ÂŚwiąt
/\
//\\
///\\\
////\\\\
/////\\\\\
//////\\\\\\
Jeśli uważasz,że nie możesz to też masz racje
-
- Forum Audi A6 / A7
Jak zakupiłem autko to spryskiwacze robiły mi mgiełkę później wyjmowałem spryskiwacze i po ponownym zamontowaniu mgiełka znikła :roll: i to mi dało do myślenia.
Temat "mgiełki " wygląda tak:
Jest to nic innego jak skierowanie strugi(za pomocą dysz) płynu w kierunku "kanta"(brzegu) maski o którą struga się rozbryzguje i na szybę leci mgiełka a nie strumień płyn. I w tym (chyba )cała tajemnica. Ostatnio to sobie ustawiłem i cieszę się "mgiełką" która pojawia się mi na szybie. <mikołaj>
Ps.trochę czasochłonne ale przy odrobinie szczęścia uda się dość szybko zrobić.
Nie wykluczam że takich dysz spryskiwaczów nie ma.
Myślę że opisałem wystarczająco.
Temat "mgiełki " wygląda tak:
Jest to nic innego jak skierowanie strugi(za pomocą dysz) płynu w kierunku "kanta"(brzegu) maski o którą struga się rozbryzguje i na szybę leci mgiełka a nie strumień płyn. I w tym (chyba )cała tajemnica. Ostatnio to sobie ustawiłem i cieszę się "mgiełką" która pojawia się mi na szybie. <mikołaj>
Ps.trochę czasochłonne ale przy odrobinie szczęścia uda się dość szybko zrobić.
Nie wykluczam że takich dysz spryskiwaczów nie ma.
Myślę że opisałem wystarczająco.
Pozdrawiam Patryk
- bobson80
- Forum Audi A6 / A7
tu jest taka dysza http://www.allegro.pl/item863536447_spr ... xsara.html
-
- Forum Audi A6 / A7
Splawik, A czy octavia to A6 c5 chyba nie.I nigdzie nie jest napisane że są takie same dysze spryskiwaczów.W ASO raczej takich dysz do A6C5 z mgiełką nie ma.A jak już wcześniej pisałem jak kupiłem autko to spryski robiły mgiełkę a po ruszeniu ich już nie.Teraz sobie ustawiłem i znów jest jak kiedyś.
Ps.bobson80, dysza może i jest taka ale jak ją zamontować do C5. w te duże dziury na spryski?
Ps.bobson80, dysza może i jest taka ale jak ją zamontować do C5. w te duże dziury na spryski?
Pozdrawiam Patryk
-
- Forum Audi A6 / A7
- Motostacja pl
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Motostacja
- Moje auto: A6 C6
- Rocznik: 2005
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
Chyba nie ma. Oglądałem najnowsze Audi w salonie (fakt, że ok rok temu) i miały rurki.Splawik pisze:Nie chce mi się wierzyć ze w audikach dopiero w C6 są takie spryskiwacze.
Passat B5 przed i poliftowy ma takie. P&P to nie pasują bo to było pierwsze co chciałem kombinować :mrgreen:łukaszgdynia pisze:na pewno są takie w passacie tym poliftowym kolego i tam własnie są podgrzewane tylko niewiem jak one by do audi pasowały ale można by cos pokabinować
Załozyłem taki wątek na forum już ok. 1,5 roku temu ale nikt nic nie wymyslił :roll:
Części samochodowe online - Motostacja pl
- Motostacja pl
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Motostacja
- Moje auto: A6 C6
- Rocznik: 2005
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
Lechu, ale my tu dywagujemy o spryskiwaczach szyb. No chyba, że sie mylę :?: :roll: Spryskiwacze lamp to inna historia.Lechu pisze:A ja wam powiem, że na tą sól i błoto to chyba byście musieli mieć spryski karcher żeby syf z lamp zszedł. Narazie nie ma nic lepszego jak szmata
Części samochodowe online - Motostacja pl