Witam!
Potrzebuje schematu wlacznika swiatel...
dokladnie chodzi mi o liste kabelkow we wtyczce
kolorami, co od czego jest.
potrzebuje podlaczyc automat do swiatel dziennych
Pozdrawiam
[A6 C6] shemat wlącznika swiateł
swiatami dziennymi maja byc dodatkowe diody w zderzaku, a do prawidlowego dzialania automatu potrzebuje wpiac sie w kabel od swiatel dlugich, moge sie oczywiscie wpiac przy jednej z lamp ale to by wymagalo pociagniecia dodatkowych kabli...
a z tego co wyczytalem... wszystkie potrzebne kable powinienem miec w jednym miejscu przy wlaczniku swiatel... dlatego potrzebuje tego schematu
a z tego co wyczytalem... wszystkie potrzebne kable powinienem miec w jednym miejscu przy wlaczniku swiatel... dlatego potrzebuje tego schematu
hehe
to nie jest taki prosty automat... wsrodku wlutowany jest kondensator ktorego czas ladowania wynosi okolo 10 sekund. Dzieki temu ledy zapalaja sie po okolo 10 sekundach od startu i gasna po okolo 10 sekundach od zalaczenia dlugich (wystarczy na blinde).
juz sobie poradzilem z ta kostka.... dzieki...
ALE....
potrzebuje jeszcze przeciagnac jeden kabelek z wnetrza auta do komory silnika... i chcialem sie dowiedziec czy moze ma ktos pomysl jak to najlepiej zrobic. Rozmontowalem juz schowek po stronie pasazera ale dalej jakos nie widze tam zadnych zaslepek zeby sie przebic pod maske.
wszelkie sugestie mile widziane

juz sobie poradzilem z ta kostka.... dzieki...
ALE....
potrzebuje jeszcze przeciagnac jeden kabelek z wnetrza auta do komory silnika... i chcialem sie dowiedziec czy moze ma ktos pomysl jak to najlepiej zrobic. Rozmontowalem juz schowek po stronie pasazera ale dalej jakos nie widze tam zadnych zaslepek zeby sie przebic pod maske.
wszelkie sugestie mile widziane
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Michał
- Rocznik: 2008
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0 136KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Przepraszam , że wtrącę swoja trzy grosze .
W c6 masz włącznik zmierzchowy więc czy nie lepiej podpiąć tak że po zapłonie ledy jako dzienne , a po właczeniu przez automat /byłaby pełna automatyka / lub ręcznie świateł mijania gasną ledy , bo w twoim wariancie świecą ledy ze światłami mijania czyli swiatłami dziennymi do momentu zmierzchu .
Ale to tylko moja sugestia .
W c6 masz włącznik zmierzchowy więc czy nie lepiej podpiąć tak że po zapłonie ledy jako dzienne , a po właczeniu przez automat /byłaby pełna automatyka / lub ręcznie świateł mijania gasną ledy , bo w twoim wariancie świecą ledy ze światłami mijania czyli swiatłami dziennymi do momentu zmierzchu .
Ale to tylko moja sugestia .
Pomogłem
A6 C6 brak wspomagania silnik 2.4

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Rocznik: 2007
- Moje auto: S6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 4.2 326KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Multitronic
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
nie wiem jak to jest w angliku - ale w "zwykłej" szóstce od strony kierowcy :Cien pisze:w sumie to jest mi to opojetne z ktorej strony byle sie przebic...
1) szczelina pod listwą bezpieczników i przekaźników w podszybiu - przejdzie tam ze 20 kabli 1mm2 - kable wychodzą pod deską wysoko
2) oryginalny przepust w nadkolu (trza je zdjąć, odkręcić taki esowaty plastik a pod nim jest gumowa zaślepka jakieś 10x7cm a w niej gumowe dydki do obcięcia ... średnice do wyboru - do koloru... kable wychodzą pod deską dość nisko - pod wygłuszeniem naciętym w tym miejscu na kształt "X"
od strony pasażera:
1) szczelina w puszce komputera - analogicznie jak wyżej
2) przepust w nadkolu - też jak wyżej.
Jak ktoś chce na środku - to też jest kilka dziurek, ale jak to w życiu bywa... dla chętnych, albo maniaków bo tam trzeba sporo gimnastyki... :D
btw... Cien - masz schemat gdzie w bordnetzie wychodzi sygnał długich. Po kiego grzyba Ci sygnał długich z przełącznika???

Wykonane mody
:
C6:
- lustreko fotochrom
- bixenony (+AFS) z poziomowaniem i zmywaniem, LED
- MMI High, Navi, BT, TV, DVD, AMI
- elektryczne stołki
- parktronic plus
- ogrzewanie postojowe
- ori kamerka cofania
- TPMS
C7: