[a6 c5 2.8 q] nie działa podgrzewanie lusterka
-
- Forum Audi A6 / A7
[a6 c5 2.8 q] nie działa podgrzewanie lusterka
witam. jak w temacie , nie dziala mi podgrzewanie lusterka prawego. czy jedyna opcja sprawdzenia co mogło sie stac jest rozebranie lusterka?
audi a6 c5 2.8 quattro sport 1999r
- Forum A6 C4
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: A6 C4 Forum
- Rocznik: 1994
- Moje auto: A6 C4
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.4 177KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
jeśli okaże się spalona mata grzewcza to nie polecam wymiany samej maty grzewczej.
Ja tak zrobiłem i był to błąd gdyż spowodował podwójny wydatek i poświęcenie niepotrzebnych kilku godzin na zmianę maty.
[ Dodano: 2009-12-27, 18:49 ]
Argumenty na kupno całego wkładu:
Audi A6 C5 ma funkcję automatycznego załączanie się lusterek zewnętrznych, na fabrycznej macie grzewczej znajduje się czujnik, który powoduje że lusterko nagrzewa sie i studzi czyli w skrócie włącza i wyłącza.
Przy zastosowaniu maty za 6 zł. lusterko będzie się cały czas grzało.
Moja sugestia:
zdjąć orginalny wkład, i kupić wkład z czujnikiem, są dostępne na allegro podraża koszt o około 40 złotych, ale cieszymy się działającym w 100% lustereczkiem.
[ Dodano: 2009-12-27, 18:53 ]
Dodam, że miałem ten problem z lusterkiem lewym i przeszedłem drogę przez wymianę maty do wymiany całego wkładu.
Teraz jest super.
Nie zawsze najtaniej znaczy dobrze.
Pozdrawiam.
Ja tak zrobiłem i był to błąd gdyż spowodował podwójny wydatek i poświęcenie niepotrzebnych kilku godzin na zmianę maty.
[ Dodano: 2009-12-27, 18:49 ]
Argumenty na kupno całego wkładu:
Audi A6 C5 ma funkcję automatycznego załączanie się lusterek zewnętrznych, na fabrycznej macie grzewczej znajduje się czujnik, który powoduje że lusterko nagrzewa sie i studzi czyli w skrócie włącza i wyłącza.
Przy zastosowaniu maty za 6 zł. lusterko będzie się cały czas grzało.
Moja sugestia:
zdjąć orginalny wkład, i kupić wkład z czujnikiem, są dostępne na allegro podraża koszt o około 40 złotych, ale cieszymy się działającym w 100% lustereczkiem.
[ Dodano: 2009-12-27, 18:53 ]
Dodam, że miałem ten problem z lusterkiem lewym i przeszedłem drogę przez wymianę maty do wymiany całego wkładu.
Teraz jest super.
Nie zawsze najtaniej znaczy dobrze.
Pozdrawiam.
Piłeś nie jedź, jechałeś nie dzwoń
- Forum A6 C4
- Forum Audi A6 / A7
- Forum A6 C4
- Forum Audi A6 / A7
No więc ja też mam załączane automatycznie poniżej około +7 stopni. po wymianie maty na nie orginalną cały czas grzała. Natomiast orginalne lusterko automatycznie grzeje się i schładza i tak na przemian.
[ Dodano: 2009-12-27, 19:31 ]
Więc dopiero po wymianie całego wkładu z czujnikiem, lusterko lewe pracowało prawidłowo razem z prawym.
[ Dodano: 2009-12-27, 19:31 ]
Więc dopiero po wymianie całego wkładu z czujnikiem, lusterko lewe pracowało prawidłowo razem z prawym.
Piłeś nie jedź, jechałeś nie dzwoń
- corel
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Karol
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Silnik: 2.8 ALG 193KM
- Napęd: Quattro
- Paliwo: Benzyna+LPG
marek1980, rozebranie lusterka to pare minut. moze sprawdz przewody. u mnie lusterka nie grzaly dlatego ze jak naprawialem skladanie lusterek powyciagalem przewody ktore byly zaklojene klejem i naruszylem strukture. musialem sciagac klej, dac lut i znow kleic. i teraz juz nie mam tego problemu. :roll:
[Audi A6 2,8 C5 Quatrro] Ogrzewanie lusterek
Witam ja także mam problem z ogrzewaniem lusterek . Było już 6-7 stopni i nic ani lewe ani prawe nie grzeje czy może ktoś wie co może być czy jest jakiś czujnik albo przekaźnik że same je załańcza . I jak składa sie te lusterka czy to ma być jakiś przycisk? Prosze o pomoc Pozdrawiam.
Marcin
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomek
- Rocznik: 2003
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.5TDI BDH 180KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
Re: [Audi A6 2,8 C5 Quatrro] Ogrzewanie lusterek
W sprawie lusterek jest tyle teorii ile użytkowników, każdy ma inaczej :lol: Ja bym na twoim miejscu zdemontował lustra, sprawdził czy dochodzi do nich napięcie, a jeżeli tak to sprawdził obwód czy maty grzewcze nie są przepalone. Bo chyba nie było A6 bez ogrzewanych lusterek :roll:mcmartek pisze:Witam ja także mam problem z ogrzewaniem lusterek . Było już 6-7 stopni i nic ani lewe ani prawe nie grzeje czy może ktoś wie co może być czy jest jakiś czujnik albo przekaźnik że same je załańcza . I jak składa sie te lusterka czy to ma być jakiś przycisk? Prosze o pomoc Pozdrawiam.
tu masz temat a6-c5-podgrzewane-lusterka-vt25180.htm