[A6 2.5 TDI 140KM] Problem ze skrzynią biegów
[A6 2.5 TDI 140KM] Problem ze skrzynią biegów
Problem mam z manualna skrzynia biegów. Dokładnie cały czas podczas jazdy gdy zdejmę nogę z gazu słychać dziwny dżwięk (żżżżżżżżż) :-?. Choć wszystko działa bez zarzutów i idzie dobrze... Może ktoś podpowie o co biega...
-
- Forum Audi A6 / A7
chyba wiem co to jest
koledzy jak macie quattro to moze byc to jeden z przegubów wału torsena miałem to u siebie przy ruszaniu i przy zdejmowaniu nogi z gazu na biegu u mnie padł przegób na wale 1 od skrzyni częsci tych nie znajdziecie w sklepie a serwis zaspiewał mi 4.500 tysia za cały wał bo to tylko tak występuje ja znalazłem kolesia na allegro miał takie przeguby nowe!! wiezdzajcie na kanał i posprawdzajcie na luzy na wale choc pewnie bedą niewielkie to i tak łozysko moze byc w przegubie rozwalone i jeszcze jedno jak bedziecie wymieniac sprawdzcie podpore wału pewnie bedzie juz guma popekana na 80% a jak cos to podpora pasuje od forda tranzita 90 tylko trzeba podmienic obejme z orginału sprytny mechanik wam to zrobi powodzenia
-
- Forum Audi A6 / A7
kolego ja kupywałem od tego sprzedawcy na aledrogo http://moto.allegro.pl/item1189080613_p ... attro.html pamietaj ze idą dwa takie przeguby u mnie jeden sie posypał ale odrazu dwa wymieniłem a z podorą to pasuje od tranzita są dwa typy mniejsza i wieksza wieksza własnie jest taka jak u nas w audi tylko mocowanie ze starej przespawac i bedzie git pamietaj zebymechanik ci znaki zrobił przed rozpieciem wału i najlepiej go wyważyc po tym całym zabiegu ja tego nie zrobiłem bo nie mam gdzie i są delikatne drgania ale to nic z porównaniu z tym co było