[A6 C4] Podgrzewane dysze spryskiwaczy
[A6 C4] Podgrzewane dysze spryskiwaczy
Czołem!
Czy na włączenie podgrzewania spryskiwaczy jest jakiś specjalny patent, czy powinny działać z zapłonem (tak jak lusterka u mnie)?
Chcę wyeliminować pewne kwestie, żebym nie musiał stać na -20 i szukać w kabelkach co jest nie tak, bo może włącza je się po prostu w inny sposób
Z tego co przeglądałem forum to w c5 działa z ogrzewaniem tylnej szyby, natomiast bardzo interesuje mnie jak jest w C4-kach, więc proszę pisać.
Pzdr!
Czy na włączenie podgrzewania spryskiwaczy jest jakiś specjalny patent, czy powinny działać z zapłonem (tak jak lusterka u mnie)?
Chcę wyeliminować pewne kwestie, żebym nie musiał stać na -20 i szukać w kabelkach co jest nie tak, bo może włącza je się po prostu w inny sposób
Z tego co przeglądałem forum to w c5 działa z ogrzewaniem tylnej szyby, natomiast bardzo interesuje mnie jak jest w C4-kach, więc proszę pisać.
Pzdr!
W a6 c4 tylna ogrzewanie tylnej szyby załącza się automatycznie po przekroczeniu jakiejś temperatury.
Odpowiada za to czujnik temperatury. Przypuszczam że odpowiada on również za ogrzewane dysze spryskiwaczy.
Odpowiada za to czujnik temperatury. Przypuszczam że odpowiada on również za ogrzewane dysze spryskiwaczy.
-Audi 100 Avant '92r. ABC (Rezanko: Soczewki, el. szyby, roletki tylnych drzwi, dekory, ori 3 światło stop, 8 fabrycznych głośników, podświetlane nawiewy)
-Poprzednio 4 inne OOOO
-Poprzednio 4 inne OOOO
-
- Forum Audi A6 / A7
podłączam sie do pytania kolegi bo tez mnie to ciekawi może u mnie tez to jest :D bo narazie spryskiwacze zamarzły a grzanie tylnej szyny tez muszę sam włączać przyciskiem na desce i w każdej c4 jaka mieliśmy tak byłoCiekawa sprawa z tymi grzanymi spryskiwaczami. U mnie to albo nie mam albo cos nie funguje :-P Da sie to jakoś sprawdzić czy sa grzane spryskiwacze??
- Forum A6 C4
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: A6 C4 Forum
- Moje auto: A6 C4
- Rocznik: 1994
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.4 177KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Ogrzewanie lusterek działa po zapłonie w autach od lipca 1996. Wcześniej załączane były przyciskiem od ogrzewania tylnej szyby (tak wynika z instrukcji). Z kolei ogrzewanie tylnej szyby jest wyłączane automatycznie po jakichś 10 minutach (nie mierzyłem dokładnie). Grzanie dysz spryskiwaczy szyby przedniej powinno działać po zapłonie. Na schemacie elektrycznym nie ma to żadnego związku z lusterkami ani grzaniem tylnej szyby. U mnie to działa - przy ostatnich mrozach płyn leciał bez problemu.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- Forum A6 C4
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: A6 C4 Forum
- Moje auto: A6 C4
- Rocznik: 1994
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.4 177KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
a jak tam jest to podłączone bo w C4 jeszcze o tym nie słyszałem, prosiłbym o fotobryku104 pisze:Grzanie dysz spryskiwaczy szyby przedniej powinno działać po zapłonie. Na schemacie elektrycznym nie ma to żadnego związku z lusterkami ani grzaniem tylnej szyby. U mnie to działa - przy ostatnich mrozach płyn leciał bez problemu.
Schemat - dysze sprysków po prawej stronie:
syper pisze:a jak tam jest to podłączone bo w C4 jeszcze o tym nie słyszałem, prosiłbym o fotobryku104 pisze:Grzanie dysz spryskiwaczy szyby przedniej powinno działać po zapłonie. Na schemacie elektrycznym nie ma to żadnego związku z lusterkami ani grzaniem tylnej szyby. U mnie to działa - przy ostatnich mrozach płyn leciał bez problemu.