Mam problem z oświetleniem dolnym drzwi tj. biała lampeczka na dole i czerwona z boku oraz lampka tylna pod prawym fotelem też nie dziala a wszystkie inne działają, sprawdzałem bezpiecznik i jest jeden od całości oświetlenia i jest dobry z resztą reszta lampek się świeci i żarówki też wszystkie dobre. Czy ktoś wie jaka może być przyczyna?
Prosze sie przywitac w odpowiednim dziale
[Audi A6 2.4 V6] Problem z oświetleniem
[Audi A6 2.4 V6] Problem z oświetleniem
Ostatnio zmieniony 09 cze 2008, 11:17 przez PJ, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi A6 / A7
w każdych drzwiach są dwie lampki i pod stopami każdego pasażera po jednej. zapalają się odpowiednio do otwieranych drzwi.
jeśli masz oświetlenie na stopy przy otwieraniu drzwi i pozostałe żarówki w drzwiach też świecą to mogą być 3 przyczyny.
żarówki spalone - już wykluczyłeś ale czasami wygląda jakby była ok a nie świeci. sprawdź w innej oprawce.
złączka przy oprawce - psiknij sprayem do kontaktów lub wypnij i zepnij pare razy.
kable w drzwiach - mi się przecięły w jednych i musiałem naprawić.
jeśli ci na FIS-ie nie pokazuje otwartych drzwi to masz problem z mikrostykiem w zamku. musisz wtedy rozebrać boczek i zamek. ale od razu zaznaczam że wymiana mikro nie jest trudna ale mnie sie nie udało znaleźć w sklepie takiego stycznika...
jeśli masz oświetlenie na stopy przy otwieraniu drzwi i pozostałe żarówki w drzwiach też świecą to mogą być 3 przyczyny.
żarówki spalone - już wykluczyłeś ale czasami wygląda jakby była ok a nie świeci. sprawdź w innej oprawce.
złączka przy oprawce - psiknij sprayem do kontaktów lub wypnij i zepnij pare razy.
kable w drzwiach - mi się przecięły w jednych i musiałem naprawić.
jeśli ci na FIS-ie nie pokazuje otwartych drzwi to masz problem z mikrostykiem w zamku. musisz wtedy rozebrać boczek i zamek. ale od razu zaznaczam że wymiana mikro nie jest trudna ale mnie sie nie udało znaleźć w sklepie takiego stycznika...
Quattro 
RNS-e + Bluetooth Tel Interface
Shark Fin
DVD VST + kamera cofania

Shark Fin
DVD VST + kamera cofania
Okazało się, że faktycznie na desce rozdzielczej nie wyświetlają się otwarte drzwi więc domniewam, że to może być mikrostyk w zamku o którym pisałeś m3iaz.
Czy jesteś w stanie napisać coś więcej na temat tego mikrostyka?
Fachowa nazwa, jakiś symbol albo namiary w necie?
Czy jesteś w stanie napisać coś więcej na temat tego mikrostyka?
Fachowa nazwa, jakiś symbol albo namiary w necie?
Ostatnio zmieniony 09 cze 2008, 21:30 przez PJ, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi A6 / A7
nie ma szans żebyś go kupił. styk znajduje się w zamku. w zamku są chyba 3 identyczne ale psuje się ten który styka się z zatrzaskiem zamka. albo wyciera się plastik stycznika (w miejscu styku ma chyba 1 mm średnicy - dziwne że taka fuszera jak na audi...) albo sam zatrzask (w tym miejscu jest plastikowy - też chore).
jedyne wyjście to zakup na allegro całego zamka i podmiana. zamierzam tak zrobić w przyszłym miesiącu to mogę pełną instrukcję wrzucić...
spróbuj jeszcze palcem docisnąć sam zatrzask zamka żeby był na 100% otwarty. czasami nie otwiera się na jakieś 5mm i to też może mieć taki skutek. wtedy tak czy inaczej rozbiórka i smarowanie mechaniki zamka...
jedyne wyjście to zakup na allegro całego zamka i podmiana. zamierzam tak zrobić w przyszłym miesiącu to mogę pełną instrukcję wrzucić...
spróbuj jeszcze palcem docisnąć sam zatrzask zamka żeby był na 100% otwarty. czasami nie otwiera się na jakieś 5mm i to też może mieć taki skutek. wtedy tak czy inaczej rozbiórka i smarowanie mechaniki zamka...
Quattro 
Shark Fin
DVD VST + kamera cofania

Shark Fin
DVD VST + kamera cofania
witm Czy ktos wie gdzie jest włacznik tych swiatelek w drzwiach ,pod nogi i na podsufitce(OCZYWISCIE TO JEDEN WłACZNIK WłACZA )tylko gdzie on jest w innych autach jest guziczek ktory po otwarciu drzwi sie wyciska i swieca lampki w srodku a tu nie wiem co tym steruje i gdzie to jest ?czy ktos wie?? :lol:
Spróbuj psiknąc wd40 mi to pomogło a miałem to samo. Tam jest faktycznie malutki styk i on często siada lub po prostu sie zacina, zabrudza . Rusz małym śrubokrętem psiknij tym siuwaksem. Jak nic nie pomoże to zameczek do wymiany, a wiem ,że tani nie jest.
Ps kolega w poście wcześniej powiedział gdzie szukac:)
Ps kolega w poście wcześniej powiedział gdzie szukac:)
u mnie tak było i jak rozebrałem te lampki na górze z tyłu okazało się że e=w jednym miejscu na płytce elektrycznej puściło lutowanie.stahak pisze:a czy ktos miał tak ze; lampki w tylnych drzwiach swieca pod nogi w siedzeniu swieca a sufit z tyłu sie nie zapala ,recznie sie zapala ale po otwarciu tylnych drzwi nie!nie wiem o co chodzi!moze ktos wie?
po lutowaniu działa aż miło