[a6 c4] oświetlenie wnętrza nie działa
- Dodek
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Damian
- Rocznik: 1992
- Moje auto: A6 C4
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.4 170KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
[a6 c4] oświetlenie wnętrza nie działa
Witam zakladam temat ponieważ nie znalałem nigdzie na forum info dot. tej usterki
Mianowicie problem polega na tym ,że po otwarciu drzwi (nie wazne ktorych ) nie zaświeca sie lampka oświetlenia wnetrza nigdy , dopiero jak przelącze recznie przelacznik w lapce na podsufitce zaswieca sie swiatelko ale swieci sie na stałe ( czyli nie jest to obwod związany z drzwiami - odkrecilem ta lampke nic sie nie odpieło - przełacznik nie wypalony
dodam ze swiatełko w bagazniku sie zaswieca tak jak ma być do tego zauważulem ( na próbe zamknąlem sie do bagaznika i zauwalylem że jak sa otwarte jakies drzwi a bagażnik jest zamkniety zaświeca sie w nim lampka sieci sie , jak zamkne owe drzwi jescze potem przez chwile i gasnie - czyli obwod w bagazniku działa dobrze opóżniacz tez - za to w kabinie sie nic nie swieci
sprawdzilem bezpieczniki - niby sa dobre ( wogole to gdzie mam szukac przyczyny)
Mianowicie problem polega na tym ,że po otwarciu drzwi (nie wazne ktorych ) nie zaświeca sie lampka oświetlenia wnetrza nigdy , dopiero jak przelącze recznie przelacznik w lapce na podsufitce zaswieca sie swiatelko ale swieci sie na stałe ( czyli nie jest to obwod związany z drzwiami - odkrecilem ta lampke nic sie nie odpieło - przełacznik nie wypalony
dodam ze swiatełko w bagazniku sie zaswieca tak jak ma być do tego zauważulem ( na próbe zamknąlem sie do bagaznika i zauwalylem że jak sa otwarte jakies drzwi a bagażnik jest zamkniety zaświeca sie w nim lampka sieci sie , jak zamkne owe drzwi jescze potem przez chwile i gasnie - czyli obwod w bagazniku działa dobrze opóżniacz tez - za to w kabinie sie nic nie swieci
sprawdzilem bezpieczniki - niby sa dobre ( wogole to gdzie mam szukac przyczyny)
Ostatnio zmieniony 23 sie 2013, 21:37 przez Dodek, łącznie zmieniany 2 razy.
Łan tu sri TDI :mrgreen:
- Dodek
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Damian
- Rocznik: 1992
- Moje auto: A6 C4
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.4 170KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Andi 2.5 tdi, nie mam tych lampek nad cykorłapkami
aha to juz wiem jak sie maja sprawy ze załącza to masa
ps czy moduł komfortu przy pompie cenralnego zamka znajdyje sie pod tylną kanapą ?
czy gdzie indziej ?
jak najszybciej spróbuje to naprawic :-P
wogole dzieki za szybkie odpowiedzi
aha to juz wiem jak sie maja sprawy ze załącza to masa
ps czy moduł komfortu przy pompie cenralnego zamka znajdyje sie pod tylną kanapą ?
czy gdzie indziej ?
jak najszybciej spróbuje to naprawic :-P
wogole dzieki za szybkie odpowiedzi
Łan tu sri TDI :mrgreen:
sorry ze odswiezam temat ale mam podobny problem,a mianowicie nie mialem oswietlenia a teraz przy tych mrozach dziala.Troche mnie to zastanawia jaki wplyw ma na to mroz.W ubieglym roku bylo identycznie.Jeszcz czasami zaczyna dzialac po otwarciu maski przy odpalonym silniku.Moze ktos mial taki przypadek ?
Witam.
Podpinam sie pod temat.
Ja z przykrością muszę stwierdzic, ze jedyne źródło oswietlenia kabiny w moim aucie to jedna lampka na suficie umieszczona nad przednią szybą. Z tyłu ciemno jak u murzynka ....... w domu.
Tak wiec moje pytanie:
1. gdzie macie koledzy dodatkowe oświetlenie? (podsufitka, drzwi, inne miejsca)
2. czy mogę dołożyc takie u siebie?
3. czy jest tam gotowa instalacja? (fajnie by było)
-Pozdrawiam
Podpinam sie pod temat.
Ja z przykrością muszę stwierdzic, ze jedyne źródło oswietlenia kabiny w moim aucie to jedna lampka na suficie umieszczona nad przednią szybą. Z tyłu ciemno jak u murzynka ....... w domu.
Tak wiec moje pytanie:
1. gdzie macie koledzy dodatkowe oświetlenie? (podsufitka, drzwi, inne miejsca)
2. czy mogę dołożyc takie u siebie?
3. czy jest tam gotowa instalacja? (fajnie by było)
-Pozdrawiam
panowie podepne sie pod temat:
irytuje mnie losowe dzialanie oswietlenia wnetrza mojego audi.
raz dziala a raz nie. raz zaswieci sie po jakis 5 sekundach od otworzenia drzwi.
zdarza sie ze czasem w ogole nie swieci, wysiadam z auta, zamykam drzwi i dopiero w momencie przekrecania kluczyka (centralny) na moment sie zapala wszystkie lampki i zgasna.
gdzie szukac przyczyny ? w czujnikach otwarcia drzwi ? gdzie takie sa i jak sie za nie zabrac ? czy jeszcze gdzies indziej moze byc powod usterki ?
irytuje mnie losowe dzialanie oswietlenia wnetrza mojego audi.
raz dziala a raz nie. raz zaswieci sie po jakis 5 sekundach od otworzenia drzwi.
zdarza sie ze czasem w ogole nie swieci, wysiadam z auta, zamykam drzwi i dopiero w momencie przekrecania kluczyka (centralny) na moment sie zapala wszystkie lampki i zgasna.
gdzie szukac przyczyny ? w czujnikach otwarcia drzwi ? gdzie takie sa i jak sie za nie zabrac ? czy jeszcze gdzies indziej moze byc powod usterki ?
ja mam taki problem że jak mam otwarte drzwi i z pilota zamknę i otworze samochód to się zapali lampka, jak mam wszystko zamknięte i otworze drzwi to się nie zapala, czasem jak się zapali to gaśnie po jakimś czasie, ale dziwne jest to że gdy odpale silnik to nadal się lampki świecą...
ktoś wie dlaczego ? 

audi 100 c3 1.8 b+g
audi 100 c4 2,6 b+g
OOOO
audi 100 c4 2,6 b+g
OOOO