Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C4] Zamknięcie drzwi z odłączonym akumulatorem

Elektryka
ODPOWIEDZ
gość_

[A6 C4] Zamknięcie drzwi z odłączonym akumulatorem

Post autor: gość_ » 10 gru 2009, 17:48

Witam.
Być może pytanie jest głupie i idiotyczne ale wolę się upewnić. Rozładował mi się akumulator. Wyjąłem go by podładować. Jest cały pusty niestety, więc zejdzie całą nockę. Pytanie jest następujące czy mogę spokojnie powciskać zamki w drzwiach a ostatnie drzwi zamknąć kluczykiem i czy nie spowoduje to jakichś problemów z elektrycznym otwieraniem drzwi po podłączeniu akumulatora.
Wiem, że być może moje pytanie wywoła salwę śmiechu, ale wolę się upewnić niż potem zmagać się z jakimś dodatkowym problemem. Wiadomo jak to bywa z elektryką w autach.

Awatar użytkownika
Pawbow
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Pawbow » 10 gru 2009, 19:16

Z technicznego punktu widzenia, nie widzę przeszkód zebyś w ten sposób zamknął samochód. W audi centralny zamek jest pneumatyczny i nie powinno to przyspoży jakich kolwiek problemów z jego działaniem nawet po ponownym podłączeniu akumulatora. Jestem tylko ciekaw jak zachowa sie radio. Masz kod zeby je rozkodowac?

gość_

Post autor: gość_ » 10 gru 2009, 19:32

radio mam nieoryginalne JVC także nie ma żadnych kodów. No pozamykałem i sprawdzałem, otwierają się tez normalnie klamkami od środka. Zobaczymy co będzie jak podepnę z powrotem akumulator. Takie uroki mieszkania w bloku hehe. W domu człowiek by wepchnął do garażu podłaczył prostownik i po kłopocie:)

sawik
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Krzysztof
Rocznik: 2014
Moje auto: Allroad C7
Nadwozie: Avant
Silnik: 3.0 TDI 245KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: S-tronic
Paliwo: Diesel

Post autor: sawik » 10 gru 2009, 19:44

Wszystko będzie ok! Wszystko będzie działać - przetestowane na moim! <ok>

gość_

Post autor: gość_ » 10 gru 2009, 20:40

pilot mam fabryczny i owszem ale mam też oddzielny od alarmu, który zamyka zamek, uzbraja alarm i domyka wszystkie szyby jeśli są otwarte. Z tymi szybami pokombinuje dzięki za podpowiedź:)

[ Dodano: 2009-12-11, 07:37 ]
wszystko trybi. Jedyne co się stało to to, że po podłączeniu klem elektryczna roleta sama się podniosła i nie mogłem jej opuścić potem, podejrzewam, że trzeba przesmarować te ramienia, które ja opuszczają bo jakoś ciężko chodzą.
O dziwo działa pilot w kluczyku i szyby od razu same się opuszczały i podnosiły bez problemowo:) Z drugiej strony podejrzewam że jeśli przy tak małym mrozie padł mi akumulator to pewnie wymiana się szykuje. Jaki najlepiej akumulator polecacie do mojego auta? Teraz mam jakiś fiatowski dedykowany do lancii. Nie wiem czemu, ale taki siedzi, z takim kupiłem auto.

Awatar użytkownika
Pawbow
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Pawbow » 12 gru 2009, 13:00

Ja osobiscie uzywam akumulator Centra Futura 77ah.
Kupilem na allegro od użytkownika -autowanda-
To własnie jego aukcja.

http://www.allegro.pl/item834887488_aku ... _lata.html

gość_

Post autor: gość_ » 12 gru 2009, 14:18

Ok dzięki za podpowiedzi Panowie!!! Poobserwuje w ciągu najbliższych dni co się będzie działo z akumulatorem i zobaczymy czy potrzebna będzie wymiana. Dziś z rana ładnie odpalił samochód. Także póki co jest ok.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C4 (1991-1997)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja