[ALL] Katalizator a strumienica
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Mieczysław
- Rocznik: 2007
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Również podzielam zdanie kolegów, jeśli nic Ci się nie dzieje (nie jest zapchany) nie wycinaj katalizatorów bo to nic nie daje.
Ja już kupiłem auto z pustymi katami (masakryczny dźwięk, choć byli tacy co im się podobało :shock: ) , więc zainwestowałem w wspawanie tłumików w obudowie katalizatora (100zł jedna szt.) i jest na serio cisza.
Ja już kupiłem auto z pustymi katami (masakryczny dźwięk, choć byli tacy co im się podobało :shock: ) , więc zainwestowałem w wspawanie tłumików w obudowie katalizatora (100zł jedna szt.) i jest na serio cisza.
The best Audi A6 discussion forum. Invite! A6Klub.PL

-
- Forum Audi A6 / A7
[100 c4] Katalizator, strumienica
Witam mam taki problem wcześniejszy właściciel wywalił katalizator i zamiast niego wstawił strumienice i w nią wspawał nakrętkę i wkręcił lambdę i nastąpił taki problem ze ta strumienica pęka na "karbach" i popierduje sobie i teraz pytanie czy jeśli dam zamiast tego kata rurkę to gdzie mam dać lambdę i czy auto nie będzie na zbyt głośno chodzić (nie chce by auto warczało czy tam miało "sportowy" pomruk ) czy kupić też strumienice i tez w nią wspawać sondę ?
Silnik 2.3 AAR audi 100 91r
Silnik 2.3 AAR audi 100 91r
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
też właśnie doszedłem do wniosku ze tak będę musiał tak zrobić
g_ab_rysia, mówisz o takiej nakrętce http://moto.allegro.pl/item859526845_so ... warto.html
a taka najtańsza strumienica zda egzamin ?powtarzam ze nie chodzi mi o jakieś osiągi tylko o ciszę
g_ab_rysia, mówisz o takiej nakrętce http://moto.allegro.pl/item859526845_so ... warto.html
a taka najtańsza strumienica zda egzamin ?powtarzam ze nie chodzi mi o jakieś osiągi tylko o ciszę
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
Witam
Pozwolę sobie odświeżyć temat.
W moim autku mam 2 wydechy co za tym idzie 2 katy, ostatnio lewa strona mi się rozsypała i po ok 4 dniach od zauważenia problemu udrożniłem całą stronę wydechu wywaliłem cały "gruz". sprawdzałem prawego kata (odkręciłem opaskę za katalizatorem i zajrzałem w rurę)no na oko jak nowy, bielutki i bez ubytków. Pytanie do znających sprawę czy mogę zostawić tak jak jest czy obie strony muszą być zrobione tak samo?(2katy albo 2 rury)
W moim autku mam 2 wydechy co za tym idzie 2 katy, ostatnio lewa strona mi się rozsypała i po ok 4 dniach od zauważenia problemu udrożniłem całą stronę wydechu wywaliłem cały "gruz". sprawdzałem prawego kata (odkręciłem opaskę za katalizatorem i zajrzałem w rurę)no na oko jak nowy, bielutki i bez ubytków. Pytanie do znających sprawę czy mogę zostawić tak jak jest czy obie strony muszą być zrobione tak samo?(2katy albo 2 rury)
Niebezpieczny zakręt?? spokojnie... nie dotyczy quattro:)
- Darek_v6
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Darek
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.5TDI AKE 180KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
Obie strony mysza być zrobione tak samo, bo w końcu to V ka więc oba wydechy musza mieć równy wylot spalin.Legion1988 pisze:Witam
-
- Forum Audi A6 / A7
witam koledzy
Mam pytanko czy kojarzy ktoś z Was gdzie mozna dostać strumienice do c4 2.8 Q??większość na alledrogo to produkty dla bmw i mercedesów.Różnią się tym że audi ma wlot od czoła a wylot z boku a tam jest na odwrót.
Pozdrawiam
Mam pytanko czy kojarzy ktoś z Was gdzie mozna dostać strumienice do c4 2.8 Q??większość na alledrogo to produkty dla bmw i mercedesów.Różnią się tym że audi ma wlot od czoła a wylot z boku a tam jest na odwrót.
Pozdrawiam
Przeraża mnie bezmyślność kierowców którzy wciskają gaz do dechy..mkną na złamanie karku..bez opamiętania...az czasami ciezko ich wyprzedzic 

- Waldek wrc
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7