witam
mam pytanie odnośnie temperatury silnika.Ood pewnego czasu temperatura silnika nie osiaga 90 stopni w trasie,mniej więcej jest na 70.
w mieście jak gdzieś stoję dochodzi do 90 ale bardzo powoli.
Nie wiem tylko czy to odpowiednie objawy do wymiany termostatu czy szukac innej przyczyny?
pozdrawiam i z gory dziekuje
[2,4 165KM] niska temperatura silnika
[2,4 165KM] niska temperatura silnika
Ostatnio zmieniony 06 gru 2009, 15:30 przez mamar6, łącznie zmieniany 2 razy.
czy to jest taki termostat ?slavi16 pisze:mamar6,
Popraw proszę tytuł tego wątku zgodnie zregulaminem. Zastosuj w nim odpowiednie tagi. W przypadku nie poprawienia, zostanie on usunięty
Tematów opisujących podobne problemy już kilka było - wystarczy poszukać.
Najprawdopodobnie wina leży po stronie termostatu - wystarczy sprawdzić temperaturę chłodnicy w części dolnej i górnej - powinny być porównywalne. Jeśli jest inaczej, to termostat do wymiany.
Może jeszcze szwankować czujnik temperatury, lecz to mniej prawdopodobne przy opisanych objawach
http://allegro.pl/item829095938_termost ... _kxmk.html
Tak taki lecz cena za niego nie jest rewelacyjna wg mnie. Gdy doliczysz koszt przesyłki to w sklepie z czesciami kupisz za podobna cene i nie musisz czekac i w razie czego mozesz wymienic na inny.
Kupuj firmy WAHLER takie jak na tej aukcji bo takie własnie były wstawiane w orginale o ile sie nie myle
Kupuj firmy WAHLER takie jak na tej aukcji bo takie własnie były wstawiane w orginale o ile sie nie myle

chetnie bym kupil w sklepie,ale mieszkam w anglii a tutaj ceny wygurowane w porownaniu do Polskich.sasza pisze:Tak taki lecz cena za niego nie jest rewelacyjna wg mnie. Gdy doliczysz koszt przesyłki to w sklepie z czesciami kupisz za podobna cene i nie musisz czekac i w razie czego mozesz wymienic na inny.
PS: szukanie wg numeru tego ktory jest podany przy zapasowym kole?
szukalem na tej stronie i udało mi sie znaleźć cos takiego:absajler pisze:Kolego jedź i się dowiedz w jakimś sklepie. Mieszkałem w Anglii 6 lat i miałem kilka aut, w większości przypadków części były tańsze niż w Polsce :-D. Często kupowałem w tym sklepie http://www.eurocarparts.com/ecp/p/Car-Partsmamar6 pisze:chetnie bym kupil w sklepie,ale mieszkam w anglii a tutaj ceny wygurowane w porownaniu do Polskich
http://www.eurocarparts.com/ecp/c/Audi_ ... f88f8&TSTA
[ Dodano: 2009-12-09, 14:23 ]
czy problem z termostatem ma się jakoś do falujących obrotów i gaśnięcia samochodu?
szukam na forum gdzie znajdue sie przeplywka i przeplywomierz i nie moge znaleźc,czy mozesz mnie nakierowac troche?sasza pisze:Termostat nie ma nic wspólnego z obrotami.mamar6 pisze: czy problem z termostatem ma się jakoś do falujących obrotów i gaśnięcia samochodu?
Co do obrotów to sprawdz przepływke, swiece, kable, i przepustnice.
dzieki juz zlokalizowalem przepustnice;)slavi16 pisze:mamar6 pisze:szukam na forum gdzie znajdue sie przeplywka i przeplywomierz i nie moge znaleźc
To jedno i to samo, a tu masz link do pomocnego tematu choć diesel:
a6-25-tdi-98rprzeplywomierz-vt8976.htm
zaraz jade na komputer i sie okaze.