Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[a6 c5]moduł Airbag uszkodzony

Elektryka
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Żółty
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[a6 c5]moduł Airbag uszkodzony

Post autor: Żółty » 06 gru 2009, 11:48

Witam!
Pewnego poranka wsiadłem do autka, przekręciłem stacyjkę odpaliłem i się zdenerwowałem kontrolka Airbag się świeci i nie gaśnie, pomyślałem pewnie coś się zepsuło, jako że nie lubię jak coś jest nie sprawne pojechałem do elektromechanika, po podłączeniu pod komputer wyszło coś takiego "Moduł Airbag uszkodzony" Pytam się ile, a on na to 1800zł, dla mnie to trochę za dużo wydać taką kwotę od tak.Przeglądałem allegro w poszukiwaniu modułu i znalazłem kilka tylko nie wiem czy używane to znaczy dobre? Czy miał ktoś z was podobny problem i ma jakieś doświadczenie w tym tematem, a może da się ten mój moduł jeszcze jakoś zresetować i gdzie to zrobić?
Za wszystkie wskazówki z góry dziękuję pozdrawiam!!

Bolekru
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Bolekru » 06 gru 2009, 11:56

ÂŻółty, masa aut jeździ na "naprawianych" sterownikach airbag (kasowana pamięć) no ale ten sterownik często ratuje życie , może nawet Twoje wtedy 1800zł jest małym groszem ;-) , nie mówię już , że proceder naprawiania sterowników jest przestępstwem, lepiej zainwestować w nowy sterownik, zakodować do auta i wszystko będzie jak należy.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Żółty
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Żółty » 06 gru 2009, 12:12

Tak właśnie stwierdził nie kontrolując instalacji,czyli muszę sprawdzić wszystkie przewody związane z Airbagiem? Dodam jeszcze że kontrolka się zaświeciła w kilka dni po założeniu instalacji gazowej, morze to ma jakiś związek.

Awatar użytkownika
goly191
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: A6 Forum
Rocznik: 2000
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.4 165KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna

Post autor: goly191 » 06 gru 2009, 14:17

ÂŻółty pisze:"Moduł Airbag uszkodzony" Pytam się ile, a on na to 1800zł
takiego fachowca to za jaja i na latarnie przed Pałacem Kultury powiesić się powinno :evil:
takie moduły raczej nie padają
częstą ich usterką jest nieszczelna nagrzewnica z tego co słyszałem, bo jest w tej okolicy co moduł (moduł za popielniczką czy też klimatronikiem) zalany płynem pada
modułów na allegro jak psów, przeważnie z rozebranych aut, anglików na części itp
spokojnie można się pokusić o kupno takiego od kogoś kto ma już jakieś konto na allegro i sprzedaje taki moduł, wiadomo że muszą się zgadzać numery
reset który wykonuje się przy takich modułach po wypadkach to u Ciebie raczej nie zadziała, jeżeli moduł padł, to reset go nie obudzi (takie moje zdanie) przez reset jest usuwany zapis wypadku

Awatar użytkownika
Żółty
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Żółty » 06 gru 2009, 15:39

goly191 zgadzam się tobą w 100%
pawelk600 nie pamiętam dokładnie jaki jest kod pamiętam tylko że było napisane że jest uszkodzony, napisałem już wiadomość do olo_gsm no i pozostało mi tylko czekanie na odpowiedz bardzo wam dziękuje za wskazówki pozdrawiam <piwo>

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja