[ALL] Jakie radio polecacie?
[ALL] Jakie radio polecacie?
Siema
Planuje zakupić radio w najbliższym czasie, ale że całkowicie nie znam się na elektronice bardzo prosiłbym o radę, jaki odtwarzacz warto zakupić. Mam do dyspozycji 400zł, w niedalekiej przyszłości mam zamiar wstawić jakiś wzmacniacz i tubę oraz wymienić głośniki z przodu i z tyłu.
Jak na razie zastanawiałem się nad JVC KD-R401.
Bardzo proszę o wasze typy.
Pozdr
Planuje zakupić radio w najbliższym czasie, ale że całkowicie nie znam się na elektronice bardzo prosiłbym o radę, jaki odtwarzacz warto zakupić. Mam do dyspozycji 400zł, w niedalekiej przyszłości mam zamiar wstawić jakiś wzmacniacz i tubę oraz wymienić głośniki z przodu i z tyłu.
Jak na razie zastanawiałem się nad JVC KD-R401.
Bardzo proszę o wasze typy.
Pozdr
Tak widziałem że to radio ma nawet ładne podświetlanie, nie jetem dobrze rozeznany w temacie bo sam jestem w trakcie zmiany radia oryginalnego Chorus na radio Concert 2 i w naszych modelach dodatkowo do poprawnego działania jest potrzebna magistrala Can-Bus która kosztuje na Allegro od 200 do 300 zł.
ja kolego mam takie radyjko: http://www.allegro.pl/item833272335_bla ... owosc.html i u mnie działa świetnie i kolorem ładnie się zgrywa, no i podświetlenie jest na czerwono ![;] ;]](https://a6klub.pl/images/smilies/krzywy.gif)
![;] ;]](https://a6klub.pl/images/smilies/krzywy.gif)
- Dodek
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Damian
- Rocznik: 1992
- Moje auto: A6 C4
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.4 170KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
jak dla mnie alpine bije wszystki inne radia posiada filtry sterowanie sub'em inne duperele waźne przy rozbudowie sam posiadam cde 9870 i jestem bardzo zadowolony na tu masz z czerw podsw http://www.allegro.pl/item829807027_alp ... atisy.html
Proszę wklejać fotki, nie tylko podawać link, który wkrótce będzie nieaktywny!
Proszę wklejać fotki, nie tylko podawać link, który wkrótce będzie nieaktywny!
Ostatnio zmieniony 04 gru 2009, 17:24 przez Dodek, łącznie zmieniany 1 raz.
Łan tu sri TDI :mrgreen:
Tak jak wspomniał ÂŻółty, nie wiem czy potrzebuję Can-Busa by zainstalować nowe radio w moim a6.
Od poprzedniego właściciela wiem tylko tyle, że było zainstalowane radio Becker Traffic Pro i działało OK. Jeżeli to radio było podpięte, to może tego Can-Busa już nie potrzeba - proszę o pomoc.
[edit]
Dodaję zdjęcia z wyprowadzonej instalacji. Może one w czymś pomogą...
![Obrazek]()
![Obrazek]()
![Obrazek]()
Od poprzedniego właściciela wiem tylko tyle, że było zainstalowane radio Becker Traffic Pro i działało OK. Jeżeli to radio było podpięte, to może tego Can-Busa już nie potrzeba - proszę o pomoc.
[edit]
Dodaję zdjęcia z wyprowadzonej instalacji. Może one w czymś pomogą...
Ostatnio zmieniony 04 gru 2009, 15:32 przez staachu, łącznie zmieniany 1 raz.
i o to chodziło, wielkie dzięki za odpowiedź.Witia pisze: I wszystko w temacie. Do podłączenia innego radia nie potrzebujesz adaptera CAN.
Adapter jest potrzebny jedynie jakbyś chciał podłączyć ori radio z modelu poliftowego.(concert II, chorusII).
Czy odczuję wielką różnicę w dźwięku na standardowych głośnikach pomiędzy ALPINE CDE-9874RR a JVC KD-R401?
- Dodek
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
Jeśli chodzi o róznice - Dla niektórych mało wazne to wyslwietlacz w alpine az chce sie nań zerkać a w ten w jvc z biegiem czasu zacznie cie denerwować- mowie poważnie
JVC KD-R401:
+ 24 bitowy przetwornik,
+ USB,
- tylko jedna para RCA,
- ma mało rozbudowany sys ustawień dzwieku z 3 pasmowym kolektorem z stałymi ustawieniami
Alpine CDE-9874R:
+ dwie pary RCA (w przyszłości może się przydać),
+ wbudowane filtry i ogólnie więcej możliwości sterowania dźwiękiem z poziomu radia,można zminiać ustawienia dosłownie na 1001 sposobów :-P
z własnego dośw moja alpina gra dobrze na kiepskich glosnikach
- Dodek
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
różnica jest mało zauważalna bo kiedy bedziesz słuchał radia ustawionego na max glosność
?
liczy sie RMS a oba radia maja go podobne -
w tej pojedynczej kwestii musisz odpowiedzieć sobie na pyt które ci sie bardziej podoba - i czy lubisz bawic sie ustawieniami dżwieku czy nie
Subiektywnie porownuje moja apline ( ktora ma identyczne parametry jak 9874) a gra tak samo
z innym jvc JVC KD-G342 - parametry ma podobne jak KD-R401
alpine ma troche czystczy dzwiek w srednio wysokim zakresie głosności Jvc ma lekko inne basy alpine ma wyraźnie inne wysokie tony -
BTW barrrdzo duzo zalezy od głosników

liczy sie RMS a oba radia maja go podobne -
w tej pojedynczej kwestii musisz odpowiedzieć sobie na pyt które ci sie bardziej podoba - i czy lubisz bawic sie ustawieniami dżwieku czy nie

Subiektywnie porownuje moja apline ( ktora ma identyczne parametry jak 9874) a gra tak samo
z innym jvc JVC KD-G342 - parametry ma podobne jak KD-R401
alpine ma troche czystczy dzwiek w srednio wysokim zakresie głosności Jvc ma lekko inne basy alpine ma wyraźnie inne wysokie tony -
BTW barrrdzo duzo zalezy od głosników