[A6 C5]Obniżone zawieszenie?
[A6 C5]Obniżone zawieszenie?
Jak sądzicie czy ja tu mam posadzoną ją troszkę na ziemię,bo tak mi się coś wydaje tym bardziej,że są cztery czerwone amortyzatory.
![Obrazek]()
Ostatnio zmieniony 21 paź 2009, 21:26 przez vinter75, łącznie zmieniany 1 raz.
- krzycho0110
- Forum Audi A6 / A7
Może były wymieniane ?buryy pisze:A z tyłu man niebieskie tez są sportowe????
U mnie wszystkie są czerwone.
Szczerze mówiąc, to mam już dość obniżonego zawieszenia

Ostatnio zawadziłem o wystającą studzienkę :evil:
Nie mocno, ale widać małe wgniecenie w okolicy mocowania dolnego wachacza - w piątek jadę na geometrię

Może jeździ się fajnie jak droga jesł prosta, ale po dziurach to masakra. To samo z dojeżdżaniem do krawężników.
Tylko w Polsce mamy takie krawężniki czy reszta świata też robi takie wystające do nieba ?
-
- Forum Audi A6 / A7
tak wiadome że zawieszenie ważna sprawa ale mówimy tutaj o zmianie na te standardowe wyższe ja mam te z pakietu sport i naprawde nisko siedzi maleńka i niestety na naszych drogach to ją już brzuszek boli od otarć :mrgreen: :lol:
[ Dodano: 2009-12-01, 17:12 ]
pytam co zmienic aby stała wyżej tak jak wszystkie inne bez zawieszenia sportowego. Kolega niedawno kupił a6 z tego samego roku i na gołe oko widać jakby stała z pare centów wyżej. chyba najlepiej będzie jechać z jego audiczką do warsztatu i dowiedzieć sie co on tam ma włożone. Trochę bardziej sie wychyla na zakrętach ta Jego ale bynajmniej wszystkich studzienek nie musi omijać. :roll:
[ Dodano: 2009-12-01, 17:12 ]
pytam co zmienic aby stała wyżej tak jak wszystkie inne bez zawieszenia sportowego. Kolega niedawno kupił a6 z tego samego roku i na gołe oko widać jakby stała z pare centów wyżej. chyba najlepiej będzie jechać z jego audiczką do warsztatu i dowiedzieć sie co on tam ma włożone. Trochę bardziej sie wychyla na zakrętach ta Jego ale bynajmniej wszystkich studzienek nie musi omijać. :roll:
- eneron
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzysztof
- Rocznik: 2010
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI CAHA 170KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
vinter75, mi się wydaje, że masz zwykły zawias. Mam identyko alufelgi, też 17 cali (chyba mamy nawet takie same oponki Michelin Pilot Primacy?) i moje autko bardzo podobnie wygląda jeśli chodzi o odległość między oponą a błotnikiem a gleby nie mam (zielone kwadraciki na amorkach).
A6 C6 2.0TDI 170KM, 2011 Avant, Octavia 1 VRS 180KM, Touran 1.9 TDI oraz nieśmiertelne, pancerne, wiecznie żywe, bezawaryjne A6 C5 1,9TDI AFN 110KM - najlepsze jakie do tej pory miałem
Witam,
jezeli moge to podłacze się do tematu.
Według wyposażenia dodatkowego wychodzi że mam zawieszenie sportowe 1BE, w aucie mam czerwone amortyzatory.
Musze zmienić przednie amortyzatory i tu mam zagwozdke??? według ETKA do sportowego zawieszenia 1BE powinny być amorki o nr 4B0412031BM w kolorze żółtym, bo czerwone to są zwykłe amory gazowe. Na tabliczce mam tez symbol T6V bo to tez jest potrzebne przy doborze amorków.
Czy może mi ktoś powiedzieć jakie amorki powinny byc tam naprawde??? i ewentualnie podać nr.
pozdrawiam i prosze o pomoc.
jezeli moge to podłacze się do tematu.
Według wyposażenia dodatkowego wychodzi że mam zawieszenie sportowe 1BE, w aucie mam czerwone amortyzatory.
Musze zmienić przednie amortyzatory i tu mam zagwozdke??? według ETKA do sportowego zawieszenia 1BE powinny być amorki o nr 4B0412031BM w kolorze żółtym, bo czerwone to są zwykłe amory gazowe. Na tabliczce mam tez symbol T6V bo to tez jest potrzebne przy doborze amorków.
Czy może mi ktoś powiedzieć jakie amorki powinny byc tam naprawde??? i ewentualnie podać nr.
pozdrawiam i prosze o pomoc.