[A6 C6] Jak wymienić żarówkę w światłach stop ?
[A6 C6] Jak wymienić żarówkę w światłach stop ?
Pytanie takie samo jak w temacie.
Jak wymienić żarówkę w światłach stop ? Audi A6 2004 2.0Tdi
Wydaje się prozaiczne ale takie nie jest, wygląda na to że muszę wyjąć całą lampę. Jak dotąd znalazłem jedna śrubkę i to poluzowało lampę ale nie mam dostępu do żarówek. Czy ktoś robił to już wcześniej ? Instrukcja obsługi odsyła mnie do serwisu. :roll:
nazywaj poprawnie tematy
Jak wymienić żarówkę w światłach stop ? Audi A6 2004 2.0Tdi
Wydaje się prozaiczne ale takie nie jest, wygląda na to że muszę wyjąć całą lampę. Jak dotąd znalazłem jedna śrubkę i to poluzowało lampę ale nie mam dostępu do żarówek. Czy ktoś robił to już wcześniej ? Instrukcja obsługi odsyła mnie do serwisu. :roll:
nazywaj poprawnie tematy
Ostatnio zmieniony 22 cze 2008, 20:30 przez colo, łącznie zmieniany 1 raz.
O czym Ty piszesz kolego ? :roll:m3iaz pisze:pakiet led jest tylko w avantach i to na zamówienie. ale jest bajerny...
Prawda jest taka, że w A6 C6 są 2 typy reflektorów montowane w zależności od rocznika samochodu:
Z paskiem STOP z żarówek LED (nowsze modele po 2005), lub takim z żarówek.
Poniżej foto porównawcze:
Lampa bez LED:
LAMPA z LED:
Wymiana jest w miarę prosta, choć żeby dojść do reflektora, to trzeba trochę nakopać (czytaj prawie wyciągnąć go na zewnątrz :-D
Potem naciskasz zaczepy w dół (z odwrotnej perspektywy) i wszystko jasne 8-)
POZDRAWIAM...
Ostatnio zmieniony 23 cze 2008, 10:49 przez tomcio1, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Rocznik: 2007
- Moje auto: S6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 4.2 326KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Multitronic
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
Odkręcasz tą jedyną śrubkę. Potem z boku (od boku, to znaczy od boku) - wtykasz pomiędzy brzeg lampy a błotnik kawałek cienkiego klina plastikowego, zaczynając od góry i co centymetr ku dołowi. Najpierw z boczku zrobi się sczelinka, później coraz większa i ... myk - lampa wylezie z takich śmiesznych kulkowych zaczepów z boku. Później odpinasz wtyczkę i otwierasz lampę. Możesz wymieniać żarówki, medytować nad nią albo nad nią zasnąć. Robisz co chcesz. Później klapkę zamykasz, wtyczkę podłączasz, lampeczkę wsuwasz w swoje miesce i śrubkę dokręcasz (uważaj żeby nie wpadła Ci za obicie bagażnika :lol: ).
No i to cała filozofia.
NIE PRÓBUJ PODWAÂŻAć LAMPY ÂŚRUBOKRęTEM, CZY CZYMÂŚ METALOWYM. I NIE SIÂŁUJ SIę ZA BARZDO. POWYÂŁUPUJESZ PLASTIK I PONISZCZYSZ LAKIER. JEÂŚLI MASZ NATURę CHOLERYKA - CYKNIJ SE BROWAR ALBO VALIUM ZANIM ZACZNIESZ... :mrgreen:
No i to cała filozofia.
NIE PRÓBUJ PODWAÂŻAć LAMPY ÂŚRUBOKRęTEM, CZY CZYMÂŚ METALOWYM. I NIE SIÂŁUJ SIę ZA BARZDO. POWYÂŁUPUJESZ PLASTIK I PONISZCZYSZ LAKIER. JEÂŚLI MASZ NATURę CHOLERYKA - CYKNIJ SE BROWAR ALBO VALIUM ZANIM ZACZNIESZ... :mrgreen:
-
- Forum Audi A6 / A7