Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C4 2.5TDI 140km]Leje zacisk hamulcowy

Zawieszenie
ODPOWIEDZ
drajwer
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[A6 C4 2.5TDI 140km]Leje zacisk hamulcowy

Post autor: drajwer » 21 lis 2009, 08:37

Mam mały problem z zaciskiem hamulcowym tył.Zauważylem wczoraj że cieknie mi z ośki hamulca ręcznego.I właśnie z tąd moje pytanie jak rozebrać zacisk i wyjąć tą ośke ręcznego czy wogóle się da bo mi się udało wyjąć tylko tłoczek i zdjąć dźwignie ręcznego pomocy :-(

sawik
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Krzysztof
Rocznik: 2014
Moje auto: Allroad C7
Nadwozie: Avant
Silnik: 3.0 TDI 245KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: S-tronic
Paliwo: Diesel

Post autor: sawik » 21 lis 2009, 11:14

Znów to samo:
drajwer na otwierałeś z tym samym tematem w różnych działach kilka postów - z tego co zauważyłem, bez zbędnego zagłębiania się - to jest ich na pewno 3!
Pisałem Ci już w jednym:

Cytat:
Tu powinieneś znaleźć rozwiązanie na Twój problem!

post...ghlight=#154817

Miłej lektury! <ok>

I proponuję Ci zrobić tak jak napisał Hincó

Cytat:
NA 99% masz wżery na tej ośce, poruszaj ją czy ma duży luz-wytarcie. Mi to rozbierał kolega, ale skończyło sie na zakupie zacisku za 50zł z dziewiczą ośką plus nowy komplet naprawczy (ok 20zł w motoryzacyjnym) i śmiga aż miło. Przy okazji zainteresuj się drugą stroną żeby ewentualnie uratować ją bo jeżeli puściło uszczelnienie to woda zrobi swoje..
Jak kupisz używany zacisk to obowiązkowo zmień wszystkie gumki(polecam z autofren chyba tak sie nazywa firma, przynajmniej pasują i są miekkie) żeby nie wracać do tematu..

A uwierz mi zaoszczędzisz sobie nerwów i czasu! pozdrawiam! <ok>

drajwer
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: drajwer » 21 lis 2009, 12:25

tak wiem ze pisałem juz o tym bo nie dostałem odp i tez pisałem ze nie mam żadnych luzów na tej ośce i właśnie chciałem wiedzieć czy zestawem naprawczym to zrobie

[ Dodano: 2009-11-21, 18:58 ]
rozebrałem dzisiaj jeszcze raz cały zacisk łącznie z wyjęciem ośki ręcznego kupiłem zestaw naprawczy wszystko oczyściłem posmarowałem silikonem cała ośke i założyłem dwie uszczeli gumowe zamiast jednej na ośkę złożyłem i wszystko gra sucho nie cieknie <ok>

Masełko
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Masełko » 07 gru 2009, 21:52

polecam zaciski z C-5 tanie i pewniejsze tylko wymień razem z przewodem elastycznym bo inaczej nie pasuje

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C4 (1991-1997)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja