[A6 C4] Tłoczek się nie cofa
[A6 C4] Tłoczek się nie cofa
Ostatnio zblokowało mi koło, tak że nie idzie z miejsca ruszyć. Okazało się że w tylnym lewym kole nie cofa się tłoczek. Wszystko czyściłem 2 razy, i tłoczek i zaciski, wymienione gumowe osłony i dalej nic:( Może macie jakieś pomysły jak sobie z tym poradzić?
Problem rozwiązany, powodem było jakieś dziwne podłączenie przewodów hamulcowych, po podłączenie bezpośrednio z pompy hamulcowej do pompy ABS problem ustał, zaczął działać też ABS :mrgreen:
Problem rozwiązany, powodem było jakieś dziwne podłączenie przewodów hamulcowych, po podłączenie bezpośrednio z pompy hamulcowej do pompy ABS problem ustał, zaczął działać też ABS :mrgreen:
Ostatnio zmieniony 01 gru 2009, 20:47 przez drevnil, łącznie zmieniany 1 raz.
- Forum A6 C4
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: A6 C4 Forum
- Rocznik: 1994
- Moje auto: A6 C4
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.4 177KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
No i się troche rozjasniło, tłoczek raczej w porządku, pod sprężarką chodził normalnie, cofał się. Ręczny chyba też, bo jak nacisne tą wajche to się wysuwa a po puszczeniu chowa. A jak dokładnie te przewody sprawdzić?
[ Dodano: 2009-11-07, 14:20 ]
A co z tym regulatorem siły hamowania, gdzie on się znajduje i jak go sprawdzić. pomóżcie koledzy bo już sam nie wiem:(
[ Dodano: 2009-11-08, 11:24 ]
A jak się powinno prawidłowo odpowietrzać, przy założonym kole i opuszczonym samochodzie, czy to nie robi różnicy jak koło jest jest zdjęte i podniesiona jedna strona?
[ Dodano: 2009-11-08, 19:01 ]
dziś też zauważyłem że mam również zblokowane przednie koło po przeciwnej stronie (na krzyż), szlag mnie chyba trafi:( może to coś z ABSem się pochrzaniło.
[ Dodano: 2009-11-07, 14:20 ]
A co z tym regulatorem siły hamowania, gdzie on się znajduje i jak go sprawdzić. pomóżcie koledzy bo już sam nie wiem:(
[ Dodano: 2009-11-08, 11:24 ]
A jak się powinno prawidłowo odpowietrzać, przy założonym kole i opuszczonym samochodzie, czy to nie robi różnicy jak koło jest jest zdjęte i podniesiona jedna strona?
[ Dodano: 2009-11-08, 19:01 ]
dziś też zauważyłem że mam również zblokowane przednie koło po przeciwnej stronie (na krzyż), szlag mnie chyba trafi:( może to coś z ABSem się pochrzaniło.