Mama problem...podczas wysiadania z auta(tylne lewe drzwi)zawiał wiatr tak mocno że kolega nie utrzymał ich i otworzyły się "bardzo".Do tego stopnia,że aby je zamkną;ć musiałem unieść je do góry.W warsztacie ustawili je z powrotem tak aby linia wytłoczenia na tylnym błotniku i drzwiach się pokrywały.Było ok do pierwszego większego deszczu kiedy to okazało się że górna uszczelka nie dochodzi i przepuszcza wodę.W warsztacie powiedzieli mi że mogą; je podnieść o 2 mm ale wtedy drzwi nie będą; się domykać jak powinny.Nie chciało mi się już wykłucać z chłopem i stwierdziłem że sam to wyreguluje.Czy wie ktoś gdzie ustawia się drzwi?Regulacja jest pod tapicerką; drzwi czy może w słupku??
Dzieki
[A6 C5]Regulacja tylnych drzwi
[A6 C5]Regulacja tylnych drzwi
Ostatnio zmieniony 27 sty 2008, 05:49 przez Maciek_M, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: [A6 C5]Regulacja tylnych drzwi
regulacje drzwi masz pod tapicerka. na dole ramy po lewej i prawej stronie znajduja sie sruby z klinami. musisz popuscic sruby i odpowiednio ustawic nachylenie lub wysokosc ramy z szyba. nalezaloby przy regulacji popuscic tez dwie gorne sruby. takie same jak na dole tylko ze nie posiadaja klinow. mam nadzieje ze pomoglem troszke .pozdrawiamMaciek_M pisze:Mama problem...podczas wysiadania z auta(tylne lewe drzwi)zawiał wiatr tak mocno że kolega nie utrzymał ich i otworzyły się "bardzo".Do tego stopnia,że aby je zamknąć musiałem unieść je do góry.W warsztacie ustawili je z powrotem tak aby linia wytłoczenia na tylnym błotniku i drzwiach się pokrywały.Było ok do pierwszego większego deszczu kiedy to okazało się że górna uszczelka nie dochodzi i przepuszcza wodę.W warsztacie powiedzieli mi że mogą je podnieść o 2 mm ale wtedy drzwi nie będą się domykać jak powinny.Nie chciało mi się już wykłucać z chłopem i stwierdziłem że sam to wyreguluje.Czy wie ktoś gdzie ustawia się drzwi?Regulacja jest pod tapicerką drzwi czy może w słupku??
Dzieki