[c4 a6 avant 2.6 v6 94r 110kw]nie odpala
[c4 a6 avant 2.6 v6 94r 110kw]nie odpala
witam wszystkich.mam problem z moim audikiem.padl sterownik silnika(nr 4A0907473B).znalazlem uzywany chodz taki sterownik jest ciezko dostac i go wymienilem.problem polega na tym ze autoo pochodzilo dwa dni i znowu nie pali.z tego co slyszalem to akurat ten typ sterownika jest od poczatku wadliwy.moje pytanko brzmi czy da sie jakos ten sterownik naprawic zeby autko chodzilo.bylem juz u nie jednego mechanika i rozklada rece.jezeli ktos z was wie cos na ten temat posze o pomoc.pozdrawiam
![Obrazek]()
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzysztof
- Rocznik: 2014
- Moje auto: Allroad C7
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 TDI 245KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
A skąd wiesz, że to padł sterownik? ÂŻe drugi też Ci "niby" nie działa - to nie znaczy, że od razu padł - coś nie chce mi się w to wierzyć! Miałem kiedyś podobny przypadek, moja furka raptem zgasła na światłach i nie chciała odpalić! Sprawdzałem z kumplem wszystko, wszystko wskazywało na komputer - wstawiliśmy drugi - no i furka odpaliła, pochodziła też 2 dni i znów padła! No to znów poszukiwania dlaczego - znów następny nowy komputer, a tu dalej nic! Jak się później okazało, nie łączył czujnik w aparacie zapłonowym, przestawił się zapłon, a na dodatek złego padła pompa paliwa - taki mały peszek! Po naprawie okazało się, że wszystkie sterowniki - komputery są dobre! Ot taka złośliwość rzeczy martwych! Być może u Ciebie jest inaczej! Pozdrawiam!