[A6 2.5 TDI 99r] Gwałtowny wyciek oleju
[A6 2.5 TDI 99r] Gwałtowny wyciek oleju
Posiadam Audi A6 z 99r. 2,5TDI z automatyczna skrzynia biegów mam już z 5 lat z dużym przebiegiem i nigdy mi się coś takiego ja wczoraj nie stało, a mianowicie miałem wyciek oleju można powiedzieć ze całkowity jeśli pacząc po ilości oleju na drodze i to zaledwie w ciągu kilku minut. a odcinku 3 metrów. największy wyciek był jak stałem na czerwonym świetle i już z krzyżówki nie odjechałem. Silnik chodzi natomiast nie mogłem jechać chodź miałem ustawiona drążek w pozycji D. do mechanika jestem umówiony dopiero na piątek a zastanawiam co mogło m się stać.
Ostatnio zmieniony 22 wrz 2009, 07:54 przez zen2007, łącznie zmieniany 1 raz.
chciałem wymienić tylko pompę oleju ale z tego co przeczytałem to będę musiał wymienić konwerter bo on jest główną przyczyną tego co się stało z panewką tak ? dobrze zrozumiałem ?. czyli jednym słowem kupić najtańsze części złożyć tak żeby wszystko chodziło i sprzedać a potem kupić nowe audi z manualną skrzynia biegów 

Pompa oleju.
Witam może ktoś mi bedzie umiał pomóc. Skrzynia 1.9 tiptronic poszedł uszczelniacz i panewka wyciakł cały olej z konwertera , zdemontowałem skrzynie , sprzęgło poszło do regeneracji. Chce zdemontować pompe oleju odkręciłem 10 śrób na flanszy w której jest osadzona pompa próbuje ją wyciągnąć i nie idzie. Mam kilka pytań :
1. czy coś jeszcze trzeba odkręcić
2. czy pompa wychodzi razem z tym grubszym frezowanym trzpieniem (sory za słownictwo nie znam fachowego terminu) tym na który nachodzi konwerter sprzęgło. Pytam bo nie wiem czy moge za to złapać i próbować wyciągnąć pompe.
Może mam ktoś zdjecie całego elementu po wyjęciu. Dzieki Pozdro
1. czy coś jeszcze trzeba odkręcić
2. czy pompa wychodzi razem z tym grubszym frezowanym trzpieniem (sory za słownictwo nie znam fachowego terminu) tym na który nachodzi konwerter sprzęgło. Pytam bo nie wiem czy moge za to złapać i próbować wyciągnąć pompe.
Może mam ktoś zdjecie całego elementu po wyjęciu. Dzieki Pozdro
-
- Forum Audi A6 / A7
witam mam pytanko ponieważ jestem w szwecji i stało mi się to samo ze skrzynia czyli całkowity wyciek oleju ze skrzynie i niewiem co jest przyczyna czy mógłbym prosic żeby kolega napisał co się mu stało z tą skrzynią
[ Dodano: 2016-11-06, 14:46 ]
Oczywiscie chodzi mi oAudi a6 99r. 2.5 TDI gwałtowny wyciek oleju
[ Dodano: 2016-11-06, 14:46 ]
Oczywiscie chodzi mi oAudi a6 99r. 2.5 TDI gwałtowny wyciek oleju