Witajcie.
Mam maly problem,uzywalem wyszukiwarki ale otrzymalem wiadomosci szczatkowe.
Mianowicie,zapalajac dzis auto zauwazylem ze prawa lampa nie ustawia sie,lewa chodzi ok,w wyszukiwarce doczytalem sie ze mogl peknac plastykowy trybik od regulacji i wlasnie od tego trybika mam zamiar zaczac szukac przyczyn awarii.
Czy ktos sie orientuje gdzie mam go szukac,w ktorym miejscu on sie znajduje?
Z gory dziekuje za odpowiedzi.
[A6C5] samopoziomowanie ksenonow.
- Motostacja pl
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Motostacja
- Rocznik: 2004
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
Prawdopodobnie masz na mysli plastikowe kółka zębate, są one na zewnątrz obudowy lamp, od strony tylnej, czyli komory silnika. 2 szt na lampę, widoczne od góry po otwarciu maski, średnica ok. 15 -20 mm, białe. Spójrz na lampy po otwarciu maski a na pewno znajdziesz 

Części samochodowe online - Motostacja pl
mysle, ze reczna regulacja lampy nie ma nic wspolnego z samopoziomowaniem ksenonow.RomanS pisze:Prawdopodobnie masz na mysli plastikowe kółka zębate, są one na zewnątrz obudowy lamp, od strony tylnej, czyli komory silnika. 2 szt na lampę, widoczne od góry po otwarciu maski, średnica ok. 15 -20 mm, białe. Spójrz na lampy po otwarciu maski a na pewno znajdziesz
ja zaczalbym od samego silniczka lampy czy dziala, jest on w srodku lampy pod tylna oslona lampy, ktora sie sciaga.
- Motostacja pl
- Forum Audi A6 / A7
Może nie mieć a może mieć (gdy kólko od regulacji ręcznej jest luźne na osi to ta os ma mozliwość przesuwania się (ucieka w głąb lampy).marekwroc pisze:mysle, ze reczna regulacja lampy nie ma nic wspolnego z samopoziomowaniem ksenonow.
Problem żaden nie jest aby to stwierdzic. Wystarczy obejrzeć stan tych kółek.
Części samochodowe online - Motostacja pl
- Motostacja pl
- Forum Audi A6 / A7