Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

|A6 C5| Problem z odpaleniem, gasnące kontrolki i ekran

Elektryka
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
mxgts
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

|A6 C5| Problem z odpaleniem, gasnące kontrolki i ekran

Post autor: mxgts » 08 lis 2009, 16:37

Witam

obawiam że coś złego dzieje się moim A6 :cry: i w związku z tym liczę na Waszą radę...
otóż zdarzyło mi się już kilkakrotnie, że po otworzeniu auta i przeręceniu kluczyka w stacyjce stan licznika i zegarek gasnął :-/ nie zaświecają się żadne kontroli ani główny wyświetlacz... iii oczywiście auta nie da się odpalić... po otwarciu drzwii pokazuje się stan licznika i zegarek...
kombinowałem wyciągając kluczyk i wkładając go odwrotnie, ponownie otwierając i zamykając drzwii... po kilku takich próbach w końcu zaskoczy i wyświetlają się kontrolki i zapala główny wyświetlacz, i auto odpala...

co jest grane, co się dzieje, jak temu zaradzić :?: :shock:

Awatar użytkownika
mxgts
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: mxgts » 09 lis 2009, 11:59

Andi 2.5 tdi pisze:mxgts, sprawdz akumulator w jakim stanie naladowania jest i klemy czy nie zasniedziale , w innym wypadku czesto walkowanka kostka stacyjki moze ci szwankuje.
Pod warunkiem ,ze nie masz dodatkowych zabezpieczen w aucie, ktore moglyby to powodowac?
Dziś z samego rana próbowałem odpalić... za pierwszym razem brak reakcji, dopiero za drugim podejściem się udało :cry:
akumulator naładowany na maxa, klemy czyściutkie, żadnego brudu czy zaśniedzenia...
próbowałem też odpalić drugim kluczykiem ale bez różnicy :-/

slavi16
thx za linka, tylko tamten temat odnosi się do C4 ja mam C5... czy budowa stacyjki i tamte elementy są takie same w obu generacjach A6 :?:

Awatar użytkownika
marcinos82
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: marcinos82 » 09 lis 2009, 12:25

Jak moge coś doradzić, to samo kolega miał do niedawna w swoim chryslerze z tym ze u niego to opierało sie na kładziemiem pod samochodem i długim drutem otwieranie maski, przez długi czas ruszał kablami i pomagało, lecz problem był w tym ze kabel minusowy był popuszczony i totalnie zaśniedziały, po przekreceniu stacyjki wszystko mu gaslo i musiał ruszac kabelkami, wiec luknij na mase bo prawdopodobnie gdzies ci ona ucieka :-P

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja