Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[ALL TDI] Powebox VAG????

Pomysły, pytania, spostrzeżenia odnośnie tuningu zawieszenia, silnika, układu napędowego.
Awatar użytkownika
martin a4
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: martin a4 » 15 cze 2008, 13:49

dajesz 700zl i robie ci na 180 kucy a o chipboxieeee zapomnijjjjj

Bolszakoof

Post autor: Bolszakoof » 20 cze 2008, 15:56

Mam pytanko.. ;-) ci co maja wiruska u siebie w silnikach 1,9.. czy mozecie mi napisac jaka jest roznica? nie w cyferkach tylko a ulicy? czy po chipie silnik bedzie ciszej chodzil? czy jest wyrazna roznica mocy???

no i ejdno co mnie meczy od dawna :mrgreen:
widzilem na necie filmik jak pewnien typ pali gume A szosteczka 1,9TDI.. no i powie wam ze pieeeeknie to wyszło :!: ciach pach Kupa dymu i po gumie. Cyz to mozliwe zeby 1,9 Tak cisnął???? bylem w szoku..
Poza tym dopiero od krotkeigo czasu jezdze dieslem i zawsze bylem przyzwyczajony do deptania swojej poprzedniej niunki (nie mylic z dziewczyna :lol: )w benzynie, i czasem mi sie zdarzy popiszczec moim dieslekiem. A koeldzy na to mowia zebym tak nie robil bo dieslem nie mozna i moment go rozje***. Nie mowie tu ze ja pałuje do granic ale delikatnie popiszcze ;-)

Awatar użytkownika
kylo99
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Adam
Rocznik: 1998
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.5TDI AEL 140KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Post autor: kylo99 » 20 cze 2008, 16:35

kolego ja jakies 3miesiace temu tez sie zastanawialem czy da sie.
no i sprobowalem,wylaczylem przycisk ESP ktory wylacza systemy,zaciagnelem reczny i ogien!
przez chwile auto stalo w miejscu,pozniej ciagnelo go delikatnie do przodu,i wyobraz sobie ze dymu bylo w hu* a z kratek nawiewu wydostawal sie jakby sie palil pod maską.
pozniej w drodze do domu musialem wracac z otwartymi szybami po smród straszny...
tak wiec sprobowalem,wiecej nieprobuje bo mi szkoda auta
oczywiscie silnik byl rozgrzany wczesniej itp. a oponki i tak mam do wymiany na przodzie.
Ps.kolego zaciagnij reczny porzadnie,wylacz esp,wylej oleju do smazenia na placu ktorym bedziesz to robil oczywiscie olej pod kola (duza plama)
i sie zdziwisz jak bedzie kopcilo jaj na pokazach hehe
ale odrzazu zaznaczam ze szkoda auta tak wiec wybor nalezy do.... 8-)

[ Dodano: 2008-06-20, 15:38 ]
A filmik z 1.9tdi tu masz :arrow: :arrow: :arrow:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Tuning mechaniczny”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja