zdjęcia wycieku:
http://img503.imageshack.us/gal.php?g=obraz006e.jpg
Piotrze rozumiem, że ta śrubka jest gdzieś pod rurką zaznaczoną czerwoną strzałką?. Byłbym wdzięczny za jakiś obrazek z ELSY pokazujący schemat połączenia tej rurki. To zdecydowanie ułatwiłoby mi odnalezienie potrzebnych do demontażu elementówmusisz zacząć od wykręcenia dwóch śrubek "podtrzymujących" uchwyty rurki - jednej z tyłu prawej głowicy bezpośrednio pod otworem, w który wciskana jest rurka
Ja bym kupil jeszcze uszczelki pod rure laczaca kolektory ssace - wygodniej ja zdjac aby wymienic oringiLevuss pisze:To pozostaje mi zakup uszczelek o numerach:Piotrze a może kupić jeszcze jakieś uszczelki? tak na wszelki wypadek.- N 903 800 02 (2 sztuki)
- N 900 351 03 (1 sztuka)
jak uszczelniałem pokrywy zaworowe to wymieniane były te uszczelki o których piszesztx-didi pisze:Ja bym kupil jeszcze uszczelki pod rure laczaca kolektory ssace - wygodniej ja zdjac aby wymienic oringiLevuss pisze:To pozostaje mi zakup uszczelek o numerach:Piotrze a może kupić jeszcze jakieś uszczelki? tak na wszelki wypadek.- N 903 800 02 (2 sztuki)
- N 900 351 03 (1 sztuka)
059 133 073 B x2 do kolektorow ssacych
046 131 547 x1 uszczelka pomiedzy egr oraz rura
059 131 797 A x1 pomiedzy rura od egr a rura laczaca kolektory ssace
Witam Kolegów!piotrekkawa pisze:Wnioskując z fotki pierwszej-tej z wieloma strzałkami najprawdopodobniej padła ta metalowa uszczelka pod pompą wtryskowa i odmą. uszczelka tzw.kibla. Miałem to samo. jest to kawałek blachy z wyciętymi otworami. Raz demontowany kibel dyskwalifikuję tą uszczelkę do ponownego montażu. Sama uszczelka kosztuje ok20zł.,ale wymiana jej to jednak kupa roboty.