[A6 C5]Domykanie Szyb
We wskazanym linku opisane jest uruchamianie normalnego dla A6 otwierania bądź zamykania szyb poprzez przytrzymanie przycisku na pilocie. W A6 jest to normą i nieraz wymaga tylko zaprogramowania VAG'iem.K@MiL pisze:U mnie gość jak zakładał dodatkowy alarm to założył taki z funkcją domykania szyb ale wydaje mi się, że domykanie można było zakodować VAG'a tylko zależało to od rodzaju modułu konfortu, troszkę na ten temat:
http://passatworld.com/forums/showthread.php?t=219402
Inną sprawą jest domykanie szyb wraz z zamknięciem auta poprzez JEDNO krótkie naciśnięcie.
I tutaj jest problem, ponieważ sam VAG nie wystarczy. Trzeba założyć tzw. moduł domykania szyb. Koszt tej śmiesznej kostki to kilka - kilkanaście złotych plus robota. Głupota AUDI. Auto, które np. potrafi przyciemnić lusterka, wypoziomować nadwozie, przewietrzać i ogrzewać wnętrze na postoju, podgrzać kierownicę i zapamiętać jej położenie NIE POTRAFI domknąć szyb i szyberdachu. Chodzi mi głównie o szyber bo niższe osoby nie są w stanie z zewnątrz dostrzec, że go nie domknęły. A jakby burza.... :mrgreen:
Swego czasu dokładałem takie "cóś" do fabrycznego alarmu w ASO Seata w swoim Toledo'02. Koszt był 100+100.
Pozdrawiam.
Było:
2008 - 2019 C5 Quattro AKE 2002
Jest:
2019 - C7 Quattro CNHA 2016
Jest:
Nie wiem czy to przypadkiem nie jest kwestia jakiś przepisów z tym domykaniem okien za każdym razem gdy się zamyka auto (jakieś względy bezpieczeństwa czy coś w tym stylu) dlatego trzeba trzymać guzik zamykania i mieć świadomośćArgi pisze:Głupota AUDI. Auto, które np. potrafi przyciemnić lusterka, wypoziomować nadwozie, przewietrzać i ogrzewać wnętrze na postoju, podgrzać kierownicę i zapamiętać jej położenie NIE POTRAFI domknąć szyb i szyberdachu.
, że się komuś głowy nie przytnie.
Może właśnie dlatego fabrycznie jest jak jest.
Może coś w tym jest. Zwłaszcza, ze po dołożeniu takiego modułu, przy zamykaniu z pilota szyby nie cofają się po napotkaniu przeszkody. Pamiętam, jak chciałem żonie zademonstrować ten bajer i podłożyłem mały palec :mrgreen:. Na pewniaka, bo od wewnątrz zawsze działało.Splawik pisze:Nie wiem czy to przypadkiem nie jest kwestia jakiś przepisów z tym domykaniem okien za każdym razem gdy się zamyka auto (jakieś względy bezpieczeństwa czy coś w tym stylu) dlatego trzeba trzymać guzik zamykania i mieć świadomośćArgi pisze:Głupota AUDI. Auto, które np. potrafi przyciemnić lusterka, wypoziomować nadwozie, przewietrzać i ogrzewać wnętrze na postoju, podgrzać kierownicę i zapamiętać jej położenie NIE POTRAFI domknąć szyb i szyberdachu.
, że się komuś głowy nie przytnie.
Może właśnie dlatego fabrycznie jest jak jest.
Palucha nie złamało, ale baaaardzo bolało :mrgreen: A jaki wstyd...
Było:
Jest:
Jest:
U mnie problem polega na tym że, jak chcę z kluczyka, czy też z pilota domknąć szyby, to domykają się od kierowcy, pasażera z prawej strony przód i tyl, ale w tym samym czasie otwiera się szyba lewy tył. VAG mówi że wszystko OK. Co może być tego przyczyną. Zaznaczę że ręcznie na przyciskach chodzi normalnie.
- hoopek
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Daniel
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 1.8T AWT 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
Podłączę się pod temat. Ja mam mianowicie taki problem, że nie domyka mi się z pilota tylna szyba pasażera (przy otwieraniu szyb z pilota wszystkie schodzą pięknie w dół).
Zaznaczę, iż kluczykiem i przełacznikami od szyb domykają i otwierają się wszystkie szyby.
VAGiem próbowałem już dodać i odjąć kog 00064 i nic to nie pomogło. Komputer nie pokazuje żadnego błędu w module komfort. Jak temu zaradzić, by domykały się wszystkie szybki?
Zaznaczę, iż kluczykiem i przełacznikami od szyb domykają i otwierają się wszystkie szyby.
VAGiem próbowałem już dodać i odjąć kog 00064 i nic to nie pomogło. Komputer nie pokazuje żadnego błędu w module komfort. Jak temu zaradzić, by domykały się wszystkie szybki?
- grisza1975
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
a6 1998r
Witam piszę w sprawie domykania szyb z pilota w audi a6 1999r, a mianowicie działała mi ta funkcja ale po odłączeniu akumulatora i zalaniu modółu komfortu już nie działa. po wysuszeniu wszystko działa normalnie tylko nie działa domykanie szyb z pilota próbowałem wszystkie opcje które tutaj na forum były opisane ale niestety nic
mam vag-a ale takiego VAG5053+ i przy opcji coding wywala mi błąd połączenia
błędów żadnych nie widzi. co robić?? dodam że z kluczyka się domykają okienka.

-
- Forum Audi A6 / A7