[Allroad C5] -poduszki powietrzne/kompresor
[Allroad C5] -poduszki powietrzne/kompresor
Czy to prawda, że w Allroadach poduszki sa pompowane przez kompresor i przez to musza być wymieniane
?? :!:

Ostatnio zmieniony 15 paź 2009, 16:39 przez Adamous, łącznie zmieniany 1 raz.
Fotki jeszcze nie ma, ale juz niedługo....
W ramach wkupnego dla klubowiczów moge zaoferować pomoc w nabyciu sprzętu AGD i RTV w promocyjnych cenach. (pracuje w hurtowni).
W ramach wkupnego dla klubowiczów moge zaoferować pomoc w nabyciu sprzętu AGD i RTV w promocyjnych cenach. (pracuje w hurtowni).
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Paweł
- Rocznik: 2008
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 ASN 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Nie wiem jak w Allroad-ach ale ja mam A6 z pneumatycznym zawieszeniem i mam kompresor pod zmieniarka i on wlasnie pompie mi zawieszenie ale nie wiem co masz na mysli mówiac poduszki.
Pozdro
Pozdro
A6 3.0 TDI Quattro, ASB, 280ps i 560nm by MR Motors na Audi Forum . 

-
- Forum Audi A6 / A7
Trzeba je wymienić jak się zużyją, lub ulegną awarii np. na skutek niefachowego podnoszenia na podnośniku. Allroad jest zawieszony na miechach pneumatycznych pompowanych kompresorem. Identyczna sytuacja ma miejsce w A8 D3, czy w A6 C6 z adaptive air suspension. Należy zwrócić uwagę, że w All... były trzy generacje miechów 2000-01r. pierwsza najmniej dopracowana i często ulegająca awariom, 2001-03r. II generacji też niezbyt rewelacyjna, i od 2003r. III generacja, miechy tej generacji są bardzo trwałe, właściwie użytkowane praktycznie nie ulegają awariom. Koszt wymiany miecha to około 1tys. pln. Przy około 200tys.km miechy wcześniejszych generacji są do wymiany.
Adam, wielkie dzieki za wskazówki :-D .
Jutro właśnie jade oglądać Allroada z 2004, może jakieś wskazówki na co szczególnie zwrócić uwagę ?
Jutro właśnie jade oglądać Allroada z 2004, może jakieś wskazówki na co szczególnie zwrócić uwagę ?
Fotki jeszcze nie ma, ale juz niedługo....