[All C5] Mechanik Kretyn ...... Mały problem
- adsense1234
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: adsense
- Rocznik: 1999
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.5TDI BFC 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
[All C5] Mechanik Kretyn ...... Mały problem
witam was miałem taki mały problem w sobote rano pojechałem do mechanika wymienic olej w skrzyni automatycznej ,kupiłem olej 7 l . nowy filtr i uszczelke .... i mowiłem mechanika ze prosze zrobic to dobrze bo miałem do przejechania 800 km (jechalismy na zlot audi ) i odebrałem samochod i pojechałem .... po przejechaniu 60 km samochod zaczoł szarpac i dymic zatrzymałem sie , patrze pod auto i wycikał czerwony olej wyciekał w dosc szybkim tepie .... dzwonie do mechanika i pytam sie co mam zrobic teraz a on powiedział ze mam sie cofnac i jechac do niego zobaczy co sie dzieje .... z zapewnieem mnie ze nic sie nie stanie jak nie bedzie oleju w skrzyni cytuje "najwyzej nie bedzie ciągnoł "okazało sie ze uszczelka wyszła bokiem , na moje za mocno skrecili miske lecz oni stwerdzili ze kupiłem <font color='red'><b>censored</b></font>...... uszczelke .... zostawiłem im samochod wrocił sie po mnie kolega i pojechałem na zlot .... dzisiaj mamy wtorek ja dalej nie mam samochodu bo podobno nie moga dostac uszczelki .... Ja sie tylko zastanawiam czy po przejechaniu bez oleju 50 Km czy teraz ta skrzynia bedzie działac jak poprzednio czy mogła sie zatrzec i jak im teraz udowodnie np ze przed tem nie szarpała a teraz bedzie
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Radosław
- Rocznik: 1994
- Moje auto: A6 C4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 136KM
Jeśli faktycznie jechałeś bez oleju 50km to po pierwsze skrzynia musiała być bardzo dobra, że to wytrzymała, 2 dziwne że nie mając ciśnienia ciągnęła, 3 teoretyczne wszystko w skrzyni powinno być pogotowane i zacierane - olej pełni też funkcję chłodziwa ( dlatego nie wolno holować aut z automatem przy wyłączonym silniku).
Więc jeśli faktycznie po założeniu uszczelki i zalaniu oleju będzie to jeździło to idź na pielgrzymkę w tej intencji.
Więc jeśli faktycznie po założeniu uszczelki i zalaniu oleju będzie to jeździło to idź na pielgrzymkę w tej intencji.
- adsense1234
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
- goly191
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: A6 Forum
- Rocznik: 2000
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 165KM
- Paliwo: Benzyna
ciekawa historiakoper86 pisze:odebrałem auto jezdzi odziwo tylko strasznie smierdzi bo cały spod jest zalany od starego oleju mechanily wlali 8 l oleju dzisiaj czyli skrzynia była pusta
ale jakoś nie wierzę w to, iż uszczelka się zle ułożyła i zwiał prawie cały olej, coś tu nie pasuje
do tipa z tego co pamiętam wchodzi 9,7l ATFu
z ciekawości zapytam co za olej kupiłeś :?: jak się nazywał :?:
- adsense1234
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
- stasiuszef
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Silnik: 2.8 ACK 193KM
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Kontakt:
Dokładnie tak jak pisze Piotruś, zrobili CI chłopaki "mechanicy" niedźwiedzią przysługę.Więc nie obraź się, ale nie tak do końca "mechanik kretyn", bo w swojej niewiedzy zalał skrzynię tym co mu dałeś na tacy!Nie przeczytałeś informacji z linka który podał Piotruś, a tam jak krowie na granicy wszystkie informacja są podane w bardzo szczegółowy sposób.
Co do Twojego opisu- horror.Jak to możliwe że ta skrzynia jeszcze chodzi- nie wiem?Ciekawe jak uszczelka "wyszła bokiem"?Może nie mięli klucza dynamometrycznego :-? ??Całkiem możliwe...
Co do Twojego opisu- horror.Jak to możliwe że ta skrzynia jeszcze chodzi- nie wiem?Ciekawe jak uszczelka "wyszła bokiem"?Może nie mięli klucza dynamometrycznego :-? ??Całkiem możliwe...
usunieto 

- adsense1234
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
- adsense1234
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
:!:[/quote]Gdybym był adminem konto "koper86" zostałoby zablokowane po IP komputera <smuty> :!:[/quote]
Naszczescie nie jestes :P
naprawa skrzyni to około 1200 funtów tak ze nie gadaj mi tu o sumieniu Itp z całym szcunkiem do ciebie ale nie mam tylu zeby ja naprawiac mam dziecko w drodze i inne wydatki ....
[ Dodano: 2009-10-28, 13:27 ]
Przeczytałem cały ten artykuł all-...atf-vt10267.htm tylko ze nie wiem jakim olejem go zalewali po odstawieniu go ..... narazie skrzynia chodzi tak samo jak wczesniej Tylko unosi sie dym z pod spodu tylko to mnie martwi pojade na kanał i zobaczy czy to tylko resztki oleju czy cos innego ......
Moze cos sie zaciera w srodku
naprawa skrzyni to około 1200 funtów tak ze nie gadaj mi tu o sumieniu Itp z całym szcunkiem do ciebie ale nie mam tylu zeby ja naprawiac mam dziecko w drodze i inne wydatki ....
[ Dodano: 2009-10-28, 13:27 ]
Przeczytałem cały ten artykuł all-...atf-vt10267.htm tylko ze nie wiem jakim olejem go zalewali po odstawieniu go ..... narazie skrzynia chodzi tak samo jak wczesniej Tylko unosi sie dym z pod spodu tylko to mnie martwi pojade na kanał i zobaczy czy to tylko resztki oleju czy cos innego ......
Moze cos sie zaciera w srodku

Gdybym był adminem konto "koper86" zostałoby zablokowane po IP komputera <smuty> :!:[/quote]koper86 pisze::!:
To kup sobie tańsze auto jak Cię nie stać na utrzymanie obecnego.
A później taką "perełkę" ktoś na allegro kupi, i będzie kurw.. .
Nie podoba mi się twoje podejście. No chyba że miałbyś zamiar nowego nabywcę poinformować po jakich przejściach jest skrzynia, to wtedy nie ma tematu.
-Audi 100 Avant '92r. ABC (Rezanko: Soczewki, el. szyby, roletki tylnych drzwi, dekory, ori 3 światło stop, 8 fabrycznych głośników, podświetlane nawiewy)
-Poprzednio 4 inne OOOO
-Poprzednio 4 inne OOOO
- adsense1234
- Forum Audi A6 / A7