[ A6 C5 ] zestaw HID-ów z allegro - fotki
Prawą soczewkę powinieneś oddać do regeneracji, widać na drzwiach garażu, że już nie halo z nią. Polecam regenerację wszystkim, którzy mają zamiar montować HID, ponieważ na tych żarnikach są strasznie słabe osłony UV i bardzo szybko niszczą już nadgryzione zębem czasu odbłyśniki. O ile taki zestaw teraz świeci ok, to już za rok będzie znacznie gorzej. Jak oddamy odbłyśnik do regeneracji to jest szansa, że dłużej będzie to świecić dobrze, na pewno po regeneracji będzie jeszcze lepiej świecić niż teraz.Luker pisze:ja też mam HID-y z 2 linku, zakupiłem je od gościa z Wrocka i naprawdę jestem zadowolonymiałem zakłócenia na początku ale jakoś się rozeszło i jest już ok, czasami ale to rzadko zaszumi na chwile i jest już gitara. Na CB oczywiście też nie mam zakłóceń, fotki postaram się zrobić jutro i jak się uda to wrzucę do tematu
ogólnie polecam ten zestaw
pozdro!
John z soczewka jest wszystko jak najbardziej "halo" sprawdziłem ją, przełożyłem żarniki i teraz lewa strona trochę nawala, prawa jest git, żarnik pada...
a z ciekawości ile kosztuje taka regeneracja soczewek, odbłyśników? I w jaki sposób można łatwo dostać się do soczewek aby ja wymontować? przyda się na przyszłość 

- Naprawa Audi A6
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomek
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Poszukaj na forum są tematy jak rozebrać klosz w domu i samemu poczyścić :-D
Tutaj masz np. taki rozbudowany temacik
Tutaj masz np. taki rozbudowany temacik
każdy taki sam

W efekcie po podniesieniu maski nic nie widać ze masz hida. miesiąc temu montowałem dwa takie zestawy jeden u siebie, drugi w C5 u brata. żarniki wybraliśmy 5700 i to wystarcza moim zdaniem. później obowiązkowo na regulacje świateł pojedz.
Witam! Osobiście polecam kupno używanych przetwornic
HELLA d2s
W C4 wiadomo mamy żarnik H1 a przetwornice HELLA zakończone są wtykami d2s jednak osobiście przelutowałem sobie ÂŻarniki 6000k tego pokroju z przetwornicą HELLI i wypas jak się patrzy, zero zakłóceń, idealne światło i gwarancja niezawodności, stabilności 
W C5 przetwornice Hella na d2s pasuje idealnie bez przeróbek. Do tego pod reflektorem jest na nie miejsce o ile się nie mylę i za troszkę większą kaskę ma się oryginała a nie china :mrgreen:
HELLA d2s

W C5 przetwornice Hella na d2s pasuje idealnie bez przeróbek. Do tego pod reflektorem jest na nie miejsce o ile się nie mylę i za troszkę większą kaskę ma się oryginała a nie china :mrgreen:
AUDI C4 A6
2.5TDI AAT
1995 rok
2.5TDI AAT
1995 rok