[A6 C6] zaparowane tylne lampy
[A6 C6] zaparowane tylne lampy
Witam,
ostatnio zauważyłem, że lampy LED z tyłu (A6 Avant) zaczynają parować od wewnątrz.
Proszę o info czy jest to normalne a jeśli nie to czy jest na to jakiś sposób.
Dzięki z góry za pomoc
ostatnio zauważyłem, że lampy LED z tyłu (A6 Avant) zaczynają parować od wewnątrz.
Proszę o info czy jest to normalne a jeśli nie to czy jest na to jakiś sposób.
Dzięki z góry za pomoc
najczęściej myję w ogrodzie pod ciśnieniem z kanalizacji :-P ale kilka razy odwiedziłem myjnię ręczną, gdzie używają ciśnieniówek.
Początkowo zauważyłem lekkie zaparowanie na zewnętrznej lewej lampie, wczoraj już na obu. Nie wiem czy ma to związek z mrozami bo samochód stoi niestety na zewnątrz. Lampy na klapie bagażnika są (na razie) ok.
Początkowo zauważyłem lekkie zaparowanie na zewnętrznej lewej lampie, wczoraj już na obu. Nie wiem czy ma to związek z mrozami bo samochód stoi niestety na zewnątrz. Lampy na klapie bagażnika są (na razie) ok.
lekkie zaparowania lewej lampy zauważyłem już jesienią, gdy na zewnątrz było jeszcze 10 stopni na plusie. Teraz gdy od kilku dni średnio jest -15 zaraza przeniosła się także na prawą lampę więc przypuszczam, że zgodnie z tym co piszesz, lampy nadają się do regeneracji (mam nadzieję, że nie do wymiany).
Orientujesz się może ile to mniej więcej kosztuje?
Orientujesz się może ile to mniej więcej kosztuje?
Nie wiem czy zauwazyliscie, ale sa to lampy LED, ktore prawie nie emituja ciepla, a co sie z tym wiaze rowniez efektu roznicy temperatur. Moim skromnym zdaniem te lampy sa po prostu do d... i nalezy je niezwlocznie wymienic na normalne, lub dobrego producenta "zamiennikow". Jest tez opcja dobrego uszczelnienia, ale to i tak sie pewnie nie uda. Mam nadzieje ze znajdziesz gdzies ta nieszczelosc i uda ci sie ja usunac.
Aha. Przy okazji posmaruj oringi uszczelniajace pokrywe zarowki zwyklym smarem, to wyeliminuje ich nieszczelnosc.
Aha. Przy okazji posmaruj oringi uszczelniajace pokrywe zarowki zwyklym smarem, to wyeliminuje ich nieszczelnosc.
Panowie sprawa jest banalna,problem z zaparowanymi lampami w c6 jest znany ,paruja nie tylko tylne ale takze przednie lampy i boczne kierunki a mianowicie lampy nie sa nieszczelne tylko o dziwo za szczelne i nie dochodzi do nich powietrze i przez to paruja poniewaz jest roznica temperatur(po prostu za dobrze sie przylozyli do tych lamp :mrgreen: )rozwiazaniem problemu jest rozszczelnienie lamp,po wyciagnieciu lampy z tylu ma ona takie kanaliki na ktore pozakladane sa gumowe zaslepki ,zciagamy zaslepki i lampa w ten sposob :oddycha: ponadto ja oprocz tego od spodu lampy zrobilem mala dziurke okolo 3mm zeby byc pewien ze nie bedzie ona parowala i bedzie nia splywac ewentualnie woda.Od roku mam juz spokoj z lampami i mysle ze ten zabieg pomoze wiekszosci posiadaczy c6 pozdro
[ Dodano: 2009-10-23, 03:10 ]
ps. jeszcze zapomnialem dodac ze po wyciagnieciu lampy z autka zeby efekt byl natychmiastowy trzeba ja osuszyc np.suszarką
[ Dodano: 2009-10-23, 03:10 ]
ps. jeszcze zapomnialem dodac ze po wyciagnieciu lampy z autka zeby efekt byl natychmiastowy trzeba ja osuszyc np.suszarką
- stinger
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Damian
- Moje auto: A6 C6
- Rocznik: 2007
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 ASN 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
Reklamować u sprzedawcy led-lampek. U mnie sprzedawca dał 12 miesięczną gwarancje na nie - ale jak na razie nie jest potrzebna bo lampki śmigają aż miło.Domel48 pisze:Nie chce zakładac nowego tematu wiec odrezje ten.Dzisiaj zauwazylem ze prawa przednia lampa mi zaparowala do polowy. Fakt ze jakies pol roku temu zminilem sobie lampy na ledowe.Stalo sie to po umyciu auta tzn to zaparowanie.Co moge z tym fantem zrobic.Rozszczelniac czy uszczelniac reflektor??