[A6 C5]ksenony w soczewkach
- arturro_A6
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Grzegorz
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 ASN 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Paweł
- Rocznik: 2008
Kolego jak otworzysz maske to wokół klosza idzie jakby taka czarna uszczelka i tam na niej jest wszystko napisane jaki zarowki powinny byc itp. Jesli nie masz xenonow to H7 tak jak pisalarturro_A6,
A6 3.0 TDI Quattro, ASB, 280ps i 560nm by MR Motors na Audi Forum . 

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Paweł
- Rocznik: 2008
You'r welcome Bolszakooof, :mrgreen: poto tu jestesmy.
A6 3.0 TDI Quattro, ASB, 280ps i 560nm by MR Motors na Audi Forum . 

-
- Forum Audi A6 / A7
panowie przeczytałem wszystkie wypowiedzi w tym poście wszyscy no może wszyscy
piszą tu o wyglądzie auta po wymianie czegoś na coś innego ale nikt nie pisze
o oświetleniu drogi ÂŻEBY BYÂŁO WSZYSTKO WIDAć napiszcie kto zmienił światła na takie żeby było coś widać nie dla szpanu czy koloru tylko dla widoczności
np wymienił zwykłe żarówki na HID-y czy wyczyścił reflektory czy coś podobnego
piszą tu o wyglądzie auta po wymianie czegoś na coś innego ale nikt nie pisze
o oświetleniu drogi ÂŻEBY BYÂŁO WSZYSTKO WIDAć napiszcie kto zmienił światła na takie żeby było coś widać nie dla szpanu czy koloru tylko dla widoczności
np wymienił zwykłe żarówki na HID-y czy wyczyścił reflektory czy coś podobnego
goldboss
- arturro_A6
- Forum Audi A6 / A7
myslalem ze pytasz o te ktore wymieniles tzn ktore sa w kloszu, nie wiedzialem ze chodzi ci o inne oznaczenie (napisales H7, H3....) nastepnym razem sprecyzuj pytanie.Bolszakooof pisze:arturro_A6, nie H7 tylko H1 H7 to sa długie ,a ja pytalem o te wsoczewce, czyli do jazdy dziennej..... ehh.... Chce ktos kupic zaróweczki osram...........
sorry jesli wprowadzilem cie w blad nieswiadomie
p.s. a kurde ale starego kotleta odgrzebalem, nie widzialem tego wczesniej

ja też wymieniłem już sobie na HIDy i potwierdzam skuteczność!!! Fabrycznie mam samo poziomowanie i spryskiwacze więc jeżdżę prawie legal. Rodzice mieli kiedyś w A6 też wsadzone HIDy (bez tych systemów) i nikt nie mrugał że oślepia a różnica ogromna. oczywiście nocą. Ja u siebie założyłem 4300 bo właśnie chodzi mi o bezpieczeństwo (jeżdżę w 90% po ciemku) a nie o ""tuningową" barwę. Przy 4300 jest lekka niebieska poświata ale głównie światełko jest białe (zwłaszcza jak się już rozgrzeje) i nie ma co porównywać do zwykłych żarówek. REASUMUJÂĄC POLECAM!
1. AUDI Allroad Quattro (C5) 2002 2,5 V6 TDi 225KM Tiptronic AKE
2. AUDI Allroad Quattro (C5) 2004 2,5 V6 TDi 180KM Multitronic BAU
3. VW Golf 4 TDi 4 Motion 2003 1,9 TDi 150KM ARL
2. AUDI Allroad Quattro (C5) 2004 2,5 V6 TDi 180KM Multitronic BAU
3. VW Golf 4 TDi 4 Motion 2003 1,9 TDi 150KM ARL
Słuchajcie drodzy koledzy, ja naprawdę się pogubiłem w moich xenonach.
Mam A6 2,4 z początku 2001 roku, czyli np oswietlenie zegarów mam już bursztynowe i detale z przejściówki, ale ramki pod grillem ni emam.
Mam ksenony, samopoziomujące ze spryskiwaczami.
I teraz pytanie od laika. Mam ksenony soczewkowe?
ÂŚwiatła trochę mi za słabo świecą, czasem wydaje mi się, że lewy refloektro przechodzi w róż.
jakie żarniki kupić, ostatnio dostałem porade w iinnym temacie i linka do żarników do lap niesoczewkowych.
Jestem zakręcony.
Dzięki z góry za rade i wesołych ÂŚwiąt!!!!
Mam A6 2,4 z początku 2001 roku, czyli np oswietlenie zegarów mam już bursztynowe i detale z przejściówki, ale ramki pod grillem ni emam.
Mam ksenony, samopoziomujące ze spryskiwaczami.
I teraz pytanie od laika. Mam ksenony soczewkowe?
ÂŚwiatła trochę mi za słabo świecą, czasem wydaje mi się, że lewy refloektro przechodzi w róż.
jakie żarniki kupić, ostatnio dostałem porade w iinnym temacie i linka do żarników do lap niesoczewkowych.
Jestem zakręcony.
Dzięki z góry za rade i wesołych ÂŚwiąt!!!!
było audi 80 b4, potem a6 c5 2,4, teraz a6 c6 2,0 tfsi.....only audiiiii
- arturro_A6
- Forum Audi A6 / A7
masz bo tylko takie byly w C5 swiatla mijaniaI teraz pytanie od laika. Mam ksenony soczewkowe?
barwa swiatla w kolorze rozu oznacza bliski koniec palnika,helmut28 pisze:ÂŚwiatła trochę mi za słabo świecą, czasem wydaje mi się, że lewy refloektro przechodzi w róż.
palniki z regoly wymieniamy parami (aby uniknac roznej barwy pomiedzy nowym i starym palnikiem) firmy osram lub philips o kolorze 4300K (kolor montowany na tasmie) o oznaczeniu D2S.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Romek
- Rocznik: 2015
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0TDI CNHA 190KM
- Napęd: FWD
Ostatecznie zdecydowałem się na ksenony do soczewek. W poniedziałek zamówię taki oto zestaw:
http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll? ... K:MEWAX:IT
Postojówki będą takie:
Mam w związku z tym prośbę o poradę, jakie żarówki polecicie do świateł drogowych i przeciwmgielnych? Chodzi mi o żarówki z białym światłem aby białe światło ksenonów nie interferowało z żółtym światłem dotychczasowych żarówek drogowych. Bardzo mile widziane linki do oświetlenia na angielskim eBay.
Przypominam, że żarówki będą kupowane do auta używanego w UK i powinny być dopuszczone do ruchu drogowego.
Co powiecie na ten zestaw:
Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam.
Romek
Postojówki będą takie:
Mam w związku z tym prośbę o poradę, jakie żarówki polecicie do świateł drogowych i przeciwmgielnych? Chodzi mi o żarówki z białym światłem aby białe światło ksenonów nie interferowało z żółtym światłem dotychczasowych żarówek drogowych. Bardzo mile widziane linki do oświetlenia na angielskim eBay.
Przypominam, że żarówki będą kupowane do auta używanego w UK i powinny być dopuszczone do ruchu drogowego.
Co powiecie na ten zestaw:
Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam.
Romek
-
- Forum Audi A6 / A7
Przy mojej A6 mam ori xenony i spryskiwacze. Nie wiem co jest powodem ale światła w porównaniu do poprzednich aut jakimi jeździłem są kiepskie. Jeździłem vectrą, później paskiem z żarówkami H7 (przeważnie philipsa bo próbowałem innych ale te były najlepsze - żadne tam wodotryski typu blu efekt czy +50%). I twierdzę że światła były o niebo lepsze niż te okrzyczane xenony.
Nawet wsiadając dzisiaj do starego vw polo z żarówkami H4 byłem zdziwiony jaka jasność przede mną. :shock:
No chyba że żarówki są na wykończeniu ( świecą na lekko niebieski kolor sprawdzałem ori żarniki 4300K).
Choć jak stoję przed autem to wydają się być bardzo jasne, to jednak nie przekłada się na dobrą widoczność zwłaszcza przy deszczowej pogodzie. Tylko ładny wygląd " modny".
Spróbuję jeszcze kupić nowe D2S żarniki i wtedy opiszę czy są jakieś efekty.
Może coś polecicie albo macie już doświadczenia tego typu?
Pozdrawiam
Nawet wsiadając dzisiaj do starego vw polo z żarówkami H4 byłem zdziwiony jaka jasność przede mną. :shock:
No chyba że żarówki są na wykończeniu ( świecą na lekko niebieski kolor sprawdzałem ori żarniki 4300K).
Choć jak stoję przed autem to wydają się być bardzo jasne, to jednak nie przekłada się na dobrą widoczność zwłaszcza przy deszczowej pogodzie. Tylko ładny wygląd " modny".
Spróbuję jeszcze kupić nowe D2S żarniki i wtedy opiszę czy są jakieś efekty.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Darnok
Darnok
- arturro_A6
- Forum Audi A6 / A7
nie oczekuj cudu, swiatla w C5 sa poprostu bardzo kiepskie i tak jak sam zauwazyles wiekszosc aut na zwyklej sarowe H oswietla lepiej droge niz ksenon w audi.darnok pisze:Spróbuję jeszcze kupić nowe D2S żarniki i wtedy opiszę czy są jakieś efekty.
zawsze tez mozesz rozkleic lampe i ja odnowic, troche powinno pomoc, z zarnikow to kpuj tylko osram lub philipsa.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Romek
- Rocznik: 2015
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0TDI CNHA 190KM
- Napęd: FWD
Proszę jeszcze raz o pomoc w doborze żarówek do świateł przeciwmgielnych i drogowych. Kupiłem zestaw HID do auta jeżdżącego w UK i chcę teraz zamienić zwykłe żarówki na takie świecące bardzo białym światłem.
Możecie polecić jakieś dobre i efektywne żarówki do A6 C5 z 1998 roku?
Bardzo dziękuję - Romek
Możecie polecić jakieś dobre i efektywne żarówki do A6 C5 z 1998 roku?
Bardzo dziękuję - Romek