[a6 c5] koledzy byl taki silnik??? 2.0
[a6 c5] koledzy byl taki silnik??? 2.0
znalazlem taka na allegro:
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C8269869
1.8T+ 

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Marcin
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.4 165KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
Ostatnio zmieniony 11 paź 2009, 20:36 przez marcin.audi.a6, łącznie zmieniany 1 raz.
- goly191
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: A6 Forum
- Rocznik: 2000
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 165KM
- Napęd: Quattro
- Paliwo: Benzyna
Re: [a6 c5] koledzy byl taki silnik??? 2.0
takie autko, z takim przebiegiem, a chłodziwa mało :shock:goral81 pisze:znalazlem taka na allegro:
nie wiem, ale jakoś słowo "kulczyk" mi się cholernie źle kojarzy :evil:
Re: [a6 c5] koledzy byl taki silnik??? 2.0
No właśnie, wypił ktoś?? Pewnie jakaś nieszczelność albo dziura w chłodni. Pytanie dlaczego nie dolane, poniżej minimum to już nie dobrze jest jeździć. Kolejna rzecz to one nie miały czujnika za niskiego poziomu płynu chłodniczego, bo nawet w mojej starej a3 jest i napiernicza jak braknie, że się jechać nie da.goly191 pisze:takie autko, z takim przebiegiem, a chłodziwa mało :shock:goral81 pisze:znalazlem taka na allegro:
nie wiem, ale jakoś słowo "kulczyk" mi się cholernie źle kojarzy :evil:
tu na formum ktoś pisał o tym silniku.... że lepiej go nie kupować, bo to "jednorazówka"- to nie moje słowa, ale już to pisał jakiś użytkownik, kupił i okazało sie, że licznik cofnięty (normalka, tym sie nie zmartwił) dopiero kiedy pojechał do mechaników - powiedziano mu, że raczej nie zrobią remontu tylko lepiej go wymienić.
Poszukaj tu na forum, jest ten post z pewnością.
Poszukaj tu na forum, jest ten post z pewnością.
1,9 TDI -115KM...sacreble...
LIVE is 2fast 2be SLOW...sacreble...
LIVE is 2fast 2be SLOW...sacreble...
- eneron
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzysztof
- Rocznik: 2010
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI CAHA 170KM
- Napęd: FWD
- Paliwo: Diesel
Były A6 C5 z silnikami benzynowymi 2.0 130KM. Znajomy ma A6 z takim silnikiem rocznik 2003.
Silnik 2,0 lubi dużo wypić i spala duże ilości oleju no i dynamika jest słaba (info od znajomego ale jego A6 z 2003r manual ma ponad 330 tys km a ma je od nowości czyli to co mówi musi być prawdą )
Silnik 2,0 lubi dużo wypić i spala duże ilości oleju no i dynamika jest słaba (info od znajomego ale jego A6 z 2003r manual ma ponad 330 tys km a ma je od nowości czyli to co mówi musi być prawdą )
A6 C6 2.0TDI 170KM, 2011 Avant, Octavia 1 VRS 180KM, Touran 1.9 TDI oraz nieśmiertelne, pancerne, wiecznie żywe, bezawaryjne A6 C5 1,9TDI AFN 110KM - najlepsze jakie do tej pory miałem
-
- Forum Audi A6 / A7
Jestem nowy, ale w swoim drugim już poście chciałbym się Wam postawić.
Cały ten topic zaczął się od odgadywania, co za silnik został wsadzony do A6. Nikt z Was nie był pewny, czy aby na pewno Audi montowało 2.0, a za chwilę odezwali się hejterzy ze swoimi mądrościami, jakby przejechali na tym silniku przynajmniej 0,5mln km...
Zauważyłem już, że 2.0 to rzadka jednostka w C5, ale znam ten silnik, to nie jest demon prędkości, pali więcej niż 1.9tdi, ale ma znacznie wyższą kulturę pracy. C5 z tym silnikiem jest w posiadaniu mojego ojca od przeszło dwóch lat. Jest pierwszym właścicielem. Na liczniku ma 260tys km i nigdy nie było z tym silnikiem problemów. Nieprawdą jest, że ma apetyt na paliwo, w mieście zadowala się 8l paliwa, w trasie 6,5-7l. Egzemplarze z z dużymi przelotami biorą olej to akurat prawda, ale regularnie serwisowany i 2.0 może dociągnąć do 600tys km.
Powiem więcej. Sam lubię jeździć szybko - na co dzień latam 230 konnym japończykiem z rwd, ale Audi, nie jest do ścigania się spod świateł, ani drażnienia uszu klekotem tedeika. Jazda nawet 130konnym jak to określiliście "mułem" może być poezją
Pozdrawiam i mam nadzieję, że sobie nie nagrabiłem :-P
Cały ten topic zaczął się od odgadywania, co za silnik został wsadzony do A6. Nikt z Was nie był pewny, czy aby na pewno Audi montowało 2.0, a za chwilę odezwali się hejterzy ze swoimi mądrościami, jakby przejechali na tym silniku przynajmniej 0,5mln km...
Zauważyłem już, że 2.0 to rzadka jednostka w C5, ale znam ten silnik, to nie jest demon prędkości, pali więcej niż 1.9tdi, ale ma znacznie wyższą kulturę pracy. C5 z tym silnikiem jest w posiadaniu mojego ojca od przeszło dwóch lat. Jest pierwszym właścicielem. Na liczniku ma 260tys km i nigdy nie było z tym silnikiem problemów. Nieprawdą jest, że ma apetyt na paliwo, w mieście zadowala się 8l paliwa, w trasie 6,5-7l. Egzemplarze z z dużymi przelotami biorą olej to akurat prawda, ale regularnie serwisowany i 2.0 może dociągnąć do 600tys km.
Powiem więcej. Sam lubię jeździć szybko - na co dzień latam 230 konnym japończykiem z rwd, ale Audi, nie jest do ścigania się spod świateł, ani drażnienia uszu klekotem tedeika. Jazda nawet 130konnym jak to określiliście "mułem" może być poezją

Pozdrawiam i mam nadzieję, że sobie nie nagrabiłem :-P
Witam
Temat może stary ale pozwolę sobie go odświeżyć i zapytać się o doświadczenia użytkowników Audiczek co do tego silniczka. Mój znajomy ma zamiar takie autko kupić i bardzo chętnie poczytamy wasze opinie. Zależy mu na benzynce z miarę niezawodnym i oszczędnym motorem no i z umiarkowanym apetytem, nie musi to być demon szybkości.
pozdrawiam
Temat może stary ale pozwolę sobie go odświeżyć i zapytać się o doświadczenia użytkowników Audiczek co do tego silniczka. Mój znajomy ma zamiar takie autko kupić i bardzo chętnie poczytamy wasze opinie. Zależy mu na benzynce z miarę niezawodnym i oszczędnym motorem no i z umiarkowanym apetytem, nie musi to być demon szybkości.
pozdrawiam