Witam
Mam zamiar montować czuiki PDC. Kupiłem w miarę markowy zestaw (nie chinol :roll: ) ale też nie ori niestety nie chce mi się kupować zderzaka itd. Założyłem lampy tylne na LED-ach i teraz mam jedno cofania i kiepsko widać zwłaszcza w deszczową pogodę więc PDC bardzo mi się przyda.
Moje pytanie czy ktoś może mi powiedzieć czy mniej wiecej w miejscach montażu ori czujników można wiercić dziury jest tam dużo miejsca czy też jest to tak wycyrklowane między bęlką zderzaka a karoserią (zwłaszcza środkowe czujki) że najmniesza odchyłka od ustalonego miejsca i o coś sie zahaczy. Pytam o to bo nie chcę mi się odkręcać zderzaka i chciałem sobie trochę zaoszczędzić roboty tym bardziej że pogoda już nie skłania do dłubania. Chciałem wywiercić otwory na zamontowanym zderzaku ale nie chciałbym trafić na minę w postaci belki lub innego elementu Jeśli ktoś wie ile od lini w dół (zaznaczonej na rysuku kol. czerwonym) można śmiało wiercić i ewentualnie czy są jakieś inne przeszkody w tych miejscach to byłbym wdzięczny za takie info bo nie uśmiecha mi się odkręcania zderzaka
Ostatnio zmieniony 14 paź 2009, 13:38 przez TFSI, łącznie zmieniany 1 raz.
Tak miałem okazję kupić takie czujniki magnetyczne ale się wycofałem ponieważ wcześniej napisałem do kilku osób które je kipiły na allegro i sobie zamontowały i raczej opinie nie były pochlebne niby działały ale bardzo nie dokładnie lub całkiem świrowały i np. podobno wcale nie wykrywały przedmiotów całych z plastiku (jedna osoba wjechała na dużą pustą plastikową donniczkę bo czujnik na nią nie zaeragował.
Widziałem na necie że zderzak od C6 jak ma ori czujki to te wewnętrzne otwory są wkomponowane w taki plastik widać to na zdjęciu
i teraz nie wiem czy każdy zderzak tak ma (też bez PDC)
Chyba skończy się zdejmowaniem zderzaka co mi się nie uśmiecha mam mały garaż i auto się w nim miesci na styk więc pewnie czeka mnie praca "na powietrzu" a pogoda jest paskudna ale muszę to zrobić bo po dzisiejszej pogodzie jednak wiem że w sedanie coś takiego bardzo się przydaje bo nie widać gdzie się kończy bagażnik wcześniej jeździłem samymi kombiakami i tam jednak latwiej ocenić gdzie się kończy tył auta bo je widać a tu nie więc montaż PDC jest jak najbardziej wskazany. PDC kupiłem polskiego producenta http://www.parktronic.com/swf_pl/main.html
juz kiedyś montowałem czujki tej firmy i było OK np. serwis Hondy montuje je jako dodatek wyposażeniowy w Krakowie polecił mi je kolega który tam pracuje i sprawowały się poprawnie. Nie jest to jakiś super wypas ale na pewno lepszy od tych made in China. Myślałem o ori PDC ale jak zacząłem sprawdzać komponenty to uznałem że nie chce mi się w to bawić i zdecydowałem się na taki wariant. Liczyłem że jakoś się wyłgam ze zdejmowania zderzaka ale widze że mnie to nie ominie.
Może spytam czy ktoś demontował zderzak jak co się odkręca a za co ciągnie może mi to dużo pomóc gdyż przy takiej pogodzie plastiki sa twarde i łatwo coś złamać. Jak zmieniałem lampy na ledy to widziałem że pod nimi są śruby które trzymają ten narożny element który widać na diagramie ciekawi mnie czy muszę znowu demontować lampy żeby odkręcić te śruby (bo sposób demontażu jest beznadziejny) czy też zderzak jest w tym miejscu wciśnięty w ślizg i wystarczy go pociągnąć i nie trzeba demontować lamp ale chyba jest przykrecony na styku z błotnikiem pod lampą dwoma śrubami do których żeby się dostać trzeba chyba odchylić boczki a u mnie lewy całkiem zdemontować bo nie mam tam okienka tak jak po prawej stronie bo nie mam navi oj już mi się powoli odechciewa żałuję że nie zabrałem się za to kilka tygodni temu jak było jeszcze ciepło i w weekend można by było sobie pogrzebać przy piwku a teraz to żadna "przyjemność <smuty>
TFSI,
lamp do demontażu zderzka ściągać nie musisz
Co do dziur w zderzaku bez parktronika - proponuję jednak żebyś go zdemontował i nawiercał je od wewnątrz. Od środka w miejscu gdzie są normalnie dziury są takie jakby okrągłe obudowy z plastiku - tylko że tu są zaślepione
Nic nie przeszkadza od środka, ale jak będziesz wiercił na ślepo - trafisz zgodnie z prawem Murphy'ego np. na moduł zegara radiowego :D
btw... szkoda że nie zdecydowałeś się na ori zderzak i czujki... - jeszcze wspomnisz moje słowa... 8-)
pozdr
_TMr
TMR wiercenie od środka jest raczej ryzykowne w takim sensie że to jest otwornica która nie przebija się tak momentalnie przez plastik tak jak zwykłe wiertło i obawiam się że można sobie w ten sposób oderwać lakier wkoło otworu który potem nie zakryje kołnierz czujki jeśli to miałeś na myśli. Mniej więcej tak miałem zamiar zrobić jak opisujesz gdyby się okazało że muszę trafić idealnie w jakieś miejsce ale chciałem raczej zamarkować punkt na wylot cienkim wiertłem a dopiero na jego osi wiercić już od zewnątrz tą otwornicą z zestawu. Czujki mam takie że praktycznie jak je pomaluje (bo są czarne matowe) to z daleka nie będa się dużo różnić od tych ori ale daleś mi znowu do myślenia i teraz nie wiem co robić możesz mi powiedzieć na co mogę dokładnie liczyć bo nie mam Navi MMI tylko podstawową wersję wyświetlacza czy jest szansa że będzie coś na nim wyswietlać czy będzie tylko buzer ? i czy może wiesz czym się różnią te sterowniki PDC bo jest ich kilka w etce z symbolem 4F0 919 283 i literą na końcu od D do H ?
Widziałem że podawałeś koszt takiego modu ok 1400zł <smuty> nie zabardzo chce mi się w to auto już inwestować bo raczej nie zamierzam nim długo jeździć kupiłem go w dobrej cenie i chciałbym być coś do przodu przy odsprzedaży na razie zrobiłem takie proste i tanie wizualne zmiany (LED-y DIS lustro fotchrom z kompasem) i miałem zamiar natym poprzestać ale wiecie jak to jest w miarę picia apetyt.......
Wygląda na to że czerwony wyświetlacz nie podoła bo w instrukcji podają tylko dla MMI więc byłyby tylko dzwięki czyli to samo co ja już kupiłem z wyjątkiem tego że miałbym ori czujki ale aż tak mi na tym nie zależy chyba jednak odpuszczę temat Audi PDC i założe to o czym pisałem jak coś sklecę to może pokaże jak to wyglądało ma się podobno znowu coś ocieplić więc może uda się nie zmarznąć <mikołaj>
TFSI, ja mam wlasnie czerwony wysietlacz i parktronic przod tyl i mi wszystko wyswietla i pika z ktorej strony ile mi miejsca zostalo. takze nie wiem. a wiesz co mialem kolesia ktory sprzedawal tylni zderzak z otworami pod parktronika grafitowy chyba jak chcesz to moge zapytac
razem balujemy
razem umieramy
BAD BOYS do samego konca
?!? jesteś pewien że miał podstawową wersję MMI Basic bo przeglądałem dokładnie instrukcję i nic nie jest pokazane w niej dot. czerwonego wyświetlacza tj. MMI Basic tylko dla MMI High jest taka opcja
chcesz to ci moge wyslac wieczorem zdjecia jak to wyglada nie ma problemu:-) i zobaczysz ze jest taka opcja dla MMI BASIC. ale w przyszlym miesiacu juz bedzie kolorowy:-)
razem balujemy
razem umieramy
BAD BOYS do samego konca
To jak możesz to wyślij jestem ciekaw bo przeglądałem instrukcję i nic nie ma o takiej opcji w Basic w MMI High owszem podają jak to wygląda co i jak ma wygląda na wyświetlaczu ale wszystko dotyczy kolorowego podająże są dwa typy samo PDC i PDC z kamerą ale o Basic-u nic nie ma a to mnie dziwi bo podają również co można w nim mieć ale ani słowa o PDC chyba że nawwet instrukcje robią pod konkretny wypas i jak już nie masz PDC to oszczędzają na papierze :mrgreen: oczywiście żartuje bo to byłaby już paranoja.
Zmieniasz z Basic na High ? ile cię taka przyjemnośc wyniesie?
[ Dodano: 2009-10-16, 15:38 ]
P.S.
Nie wiem skąd bierze się czas (zegar) na forum ale zauważyłem że nie ma to nic wspólnego z rzeczywistym bo tą wiadomośc wysłałem o coś koło 15:14 a podaje u góry chyba 15:35 a to co teraz dodalem o 15:18 czyli zegar śpieszy 20min czy też tak macie ?
nio kolego TFSI, zmieniam BASICa na HIGH:-) :mrgreen: a ile wyniesie to nie wiem bo chlop mi powiedzial ze wszystko zalezy czy bede zostawial u niego np cd od navi czy bede bral ze soba nio i jeszce nie wiem czy mam wzmacniacz w bagazniku ale tak orientacyjnie powiedzial mi kolo 3tys +/- 200,300. i mam za dwa tygodnie do neigos koczyc jak bede w domu mam wsyzstko ustalic walsnie wieczorem ci wsyzstko przesle i zostawiam wiadomosc na PW
razem balujemy
razem umieramy
BAD BOYS do samego konca