[A6 C5] Przednie lampy - pomoc w doborze
kylo99 pisales o tej regulocji ale te zwykle tez maja regulacje elektryczna tylko ze sterowana recznie a nie z czujnika
wydaje mi sie RomanS ze nie bedzie roznicy w swieceniu bo sporo osob ma w soczewkach zamontowane xenony z allegro nieoryginalne i nie ma zadnej roznicy tylko tyle ze oslepiaja bo nie maja tej samoregulacji
ogladalem lampy na allegro i wydaje mi sie ze w oryginalnej lampie przetwornica znajduje sie pod spodem w lampie ale czy mozna ja wyjac i zamontowac w zwykle :?: :?:
i czy lampy z przed liftu i po lifcie maja takie same mocowania :?: :?:
wydaje mi sie RomanS ze nie bedzie roznicy w swieceniu bo sporo osob ma w soczewkach zamontowane xenony z allegro nieoryginalne i nie ma zadnej roznicy tylko tyle ze oslepiaja bo nie maja tej samoregulacji
ogladalem lampy na allegro i wydaje mi sie ze w oryginalnej lampie przetwornica znajduje sie pod spodem w lampie ale czy mozna ja wyjac i zamontowac w zwykle :?: :?:
i czy lampy z przed liftu i po lifcie maja takie same mocowania :?: :?:
Audi Back On Track 

- arturro_A6
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Grzegorz
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 ASN 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
sa to zupelnie inne lampyDonVip pisze:i czy lampy z przed liftu i po lifcie maja takie same mocowania
kazda lampa ma miejsce od spodu na montaz przetwornicy tzn. obudowa lamp z zarowka H7 i D2S jest taka samaDonVip pisze:ogladalem lampy na allegro i wydaje mi sie ze w oryginalnej lampie przetwornica znajduje sie pod spodem w lampie ale czy mozna ja wyjac i zamontowac w zwykle
inna sprawa ze audi w swoich lampach wykorzystuje ledy w technologi LUXEON czyli takie ledy ksenonowe http://www.lumileds.com/ ktorych koszt jest dosc spory, a w tej lampie zaloze sie ze sa wsadzone zwykle ledy (zreszta gdyby tam siedzialy lux ledy koszt tych lamp bylby x3).macieja910 pisze:Kylo no nie wiem czy az taki kozak bedzie bo wiesz A6 jest jednak zaprojektowana jako mniej agresywny samochod niz A4 nowa.
wiec naprawde radzilbym poszukac jakis opini nt tych lamp w necie lub poczekac az ktos je zamontuje i sie wypowie, bo moze to wygladac dosc komicznie jesli choc troche wyglada to tak jak ostatnio widziana przezemnie Ibiza z podobnymi lampami.
- Motostacja pl
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Motostacja
- Rocznik: 2004
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Skrzynia: Tiptronic
A ja mysle, że bedzie rożnica w świeceniu :!:DonVip pisze:wydaje mi sie RomanS ze nie bedzie roznicy w swieceniu bo sporo osob ma w soczewkach zamontowane xenony z allegro nieoryginalne i nie ma zadnej roznicy tylko tyle ze oslepiaja
Jezeli ktos ma ori ksenon i chce uzyc tych nowych lamp nie ori a zarazem zachować ksenon to ma dwa wyjścia (z powodu tego, ze ma tu mocowanie dożarówki H7 a nie D2S):
1. Uzyć adaptera do zamocowania dotychczasowej D2S co spowoduje, że o prawidłowym ogniskowaniu źródła światła nie ma mowy.
2. Przejść na HID-a z kombinowanymi palnikami na mocowanie H7 - tyle, że jak mam ori ksenon to nie przejdę na HID-a
to rozwiązania nieinwazyjne.
Zawsze można jeszcze rozkleić starą lampe i nową i ze starej przełożyć zespoły soczewek z lustrami. Pytanie tylko na ile kilkuletnie lustra soczewkowe jeszcze do czegoś się nadaja :?: (Rozbierałem swoje i u mnie lustra są wypalone totalnie).
Części samochodowe online - Motostacja pl
ale czy moge przezucic moje oryginalne przetwornice w raz z silniczkiem samopoziomowania w zwykle lampy :?: :?:arturro_A6 pisze:kazda lampa ma miejsce od spodu na montaz przetwornicy tzn. obudowa lamp z zarowka H7 i D2S jest taka samaDonVip pisze:ogladalem lampy na allegro i wydaje mi sie ze w oryginalnej lampie przetwornica znajduje sie pod spodem w lampie ale czy mozna ja wyjac i zamontowac w zwykle
rozumiem ze jak sie uda
to lustro soczewki bedzie sie wypalac :?: :?:
chodzi w sumie o to ze mam auto przed liftem i mam rysy na kloszach i chce sie tego pozbyc ale nie mam pomyslu a probowalem wiele sposobow oprocz maszyny polerskiej (mowia ze moze pomoze)
wiec postanowilem kupic lampy (chcialem same klosze ale bawic sie w klejenie to zenada i moze parowac lampa) ale te ksenonowe to 500zł nowa i z tego co mi sie wydaje to zamiennik a zwykla 200zł i tez chyba zamiennik :-P
dlatego pytam sie bo moze da sie pokombinowac bez klejenia i wydawania 600zł za duzo :mrgreen:
[ Dodano: 2008-06-16, 18:45 ]
kumpel kupil zwykle lampy do A4 (nowe ale nie wiem czy zamiennik czy oryginal) i wstawil 4 przetwornice zeby miec "bi xenony"RomanS pisze:A ja mysle, że bedzie rożnica w świeceniu :!:DonVip pisze:wydaje mi sie RomanS ze nie bedzie roznicy w swieceniu bo sporo osob ma w soczewkach zamontowane xenony z allegro nieoryginalne i nie ma zadnej roznicy tylko tyle ze oslepiaja
Jezeli ktos ma ori ksenon i chce uzyc tych nowych lamp nie ori a zarazem zachować ksenon to ma dwa wyjścia (z powodu tego, ze ma tu mocowanie dożarówki H7 a nie D2S):
1. Uzyć adaptera do zamocowania dotychczasowej D2S co spowoduje, że o prawidłowym ogniskowaniu źródła światła nie ma mowy.
2. Przejść na HID-a z kombinowanymi palnikami na mocowanie H7 - tyle, że jak mam ori ksenon to nie przejdę na HID-a
to rozwiązania nieinwazyjne.
Zawsze można jeszcze rozkleić starą lampe i nową i ze starej przełożyć zespoły soczewek z lustrami. Pytanie tylko na ile kilkuletnie lustra soczewkowe jeszcze do czegoś się nadaja :?: (Rozbierałem swoje i u mnie lustra są wypalone totalnie).
i swieca mu zajefajnie
wiec skoro nie ma roznicy w swieceniu to po co przeplacac :?: :mrgreen:
- arturro_A6
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Grzegorz
- Rocznik: 2005
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 ASN 220KM
- Skrzynia: Manual
tak o ile mowimy o oryginalach,DonVip pisze:ale czy moge przezucic moje oryginalne przetwornice w raz z silniczkiem samopoziomowania w zwykle lampy :?:
zenada jest pozbywanie sie oryginalow ksenonow i wstawianie jakis dziwnych przerobek.DonVip pisze:chcialem same klosze ale bawic sie w klejenie to zenada
akurat sam pomysl ze zmiana kloszy jest najlepszy, jesli ktos to zrobi umiejetnie nic nie bedzie parowac
to chyba twoj kumpel nie wie na czym polega bi-ksenon :mrgreen:DonVip pisze:kumpel kupil zwykle lampy do A4 (nowe ale nie wiem czy zamiennik czy oryginal) i wstawil 4 przetwornice zeby miec "bi xenony"
- Motostacja pl
- Forum Audi A6 / A7
arturro_A6 pisze:tak o ile mowimy o oryginalach,DonVip pisze:ale czy moge przezucic moje oryginalne przetwornice w raz z silniczkiem samopoziomowania w zwykle lampy :?:
a jak do zwykłej lampy zamontować palnik D2S :?: i to tak aby świecil tak jak przy zamontowaniu w lustrze ksenonu (lustro jest inne).
Proponuję aby nie propagować druciarstwa :mrgreen:
RomanS pisze:heheh :mrgreen: no to co zrobic zeby rys nie bylo na reflektorze tanim kosztem ale nie zrobic zenady :?: :?:arturro_A6 pisze:tak o ile mowimy o oryginalach,DonVip pisze:ale czy moge przezucic moje oryginalne przetwornice w raz z silniczkiem samopoziomowania w zwykle lampy :?:
a jak do zwykłej lampy zamontować palnik D2S :?: i to tak aby świecil tak jak przy zamontowaniu w lustrze ksenonu (lustro jest inne).
Proponuję aby nie propagować druciarstwa :mrgreen:
[ Dodano: 2008-06-17, 17:46 ]
czy nie ma takiej opcji :?: :!: i trzeba wybulic i kupic nowe lampy :?: :?:
- Motostacja pl
- Forum Audi A6 / A7
Spolerować szybę reflektora, co wcale nie jest trudne, podobno trzeba uważać aby przy mechanicznej polerce nie przegrzac tworzywa.DonVip pisze:heheh no to co zrobic zeby rys nie bylo na reflektorze tanim kosztem ale nie zrobic zenady
[ Dodano: 2008-06-17, 17:46 ]
czy nie ma takiej opcji i trzeba wybulic i kupic nowe lampy
Drugie to można by wymienić same szybki. One we wszystkich lampach są gładkie, więc tu nie powinno być problemów natury technicznej. Pytanie skąd wziąć nowe ?