[A6 C5] zakłucenia CB radia
- piotrekkawa
- Forum Audi A6 / A7
[A6 C5] zakłucenia CB radia
Koledzy,dlaczego po podłączeni nowego oryginalnego radia CB pod gniazdo zapalniczki zbiera ono jakieś sygnały z fabrycznego AUDI CONCERT? Przy wyłączonym audio CB praży elegancko,natomiast jak włączę sobie muzyczkę to mam zakłócenia w CB nawet na dwie ''marchewki''. Muszę wtedy rozkręcić squelsha prawie na 3/4 i mało co słyszę co się dzieje w eterze. Nie mam xenonów typu HID(one dają duuużo zakłóceń). Zestaw CB został zamontowany w firmie gdzie zajmują się radiami i ogólnie nagłośnieniem. Do anteny jest dołączona osobna masa. Oczywiście wszystko zestrojone SWR-em. Radio to PRESIDENT JOHNNY II. Co zrobić ,żeby to wszystko działało jak należy? Bezpośrednio pod aku? Miałem radio INTEK i lepiej działało.
- piotrekkawa
- Forum Audi A6 / A7
piotrekkawa, jak montowałem CB to przebiłem się przez schowek. W miejscu gdzie jest filtr przeciwpyłkowy, a na dole koło akumulatora znajduje się taka "okrągła guma" nie pamiętam teraz dokładnie co się tam znajdowało ale przez nią bez problemu przebiłem się bezpiecznie do schowka. Później tylko podłączyć kabelki i hula 

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Radosław
- Rocznik: 1994
- Moje auto: A6 C4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 136KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- piotrekkawa
- Forum Audi A6 / A7
Antena jest na klapie bagażnika przy prawym błotniku na przykręcanym uchwycie i tak jak pisałem jest podłączona osobna masa do anteny CB.,natomiast antene radiową mam ułamaną-na pewno nie była ori,ale radio praży całkiem dobrze.wojtass pisze:a jaką masz antenę na magnes czy stałą może antena cb jest blizko tej od radia i tez mogą być zakłucenia
[ Dodano: 2009-10-15, 15:04 ]
Radyjko jest podłączane właśnie pod tylną zapalniczkę,bo przedniej nie używam-chyba tylko jako skarbonkę na drobniaki.Darek 2.5tdi pisze:A ma początek spróbuj podłączyć CB do gniazda zapalniczki z tyłu i sprawdź czy nie będzie poprawy.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Radosław
- Rocznik: 1994
- Moje auto: A6 C4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 136KM
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.5TDI BDH 180KM
- Kontakt:
Wydaje mi się że najlepszym rozwiązaniem dla Ciebie ( piszesz że nie chcesz bebeszyć wnętrza) będzie podłączenie radia CB pod bezpiecznik w skrzynce z boku.
W opisie jest niby wolny nr.17 jako "taksometr, CB " ale nie pamiętam czy w rzeczywistości są w tym gnieździe styki gorące tzn pod napięciem.
Jeżeli nie, to podłącz do innego bezpiecznika.
Ja mam podłączone CB bezpośrednio do kabla zasilającego audio i nic się nie dzieje ale to pewnie zależy od typu radia bo u mnie jest inne tzn nie ori
Dopiero jak to nie przyniesie efektu możesz brać się za przeciąganie zasilania do aku. Daj troszkę grubsze to zasilanie, to też może robić
W opisie jest niby wolny nr.17 jako "taksometr, CB " ale nie pamiętam czy w rzeczywistości są w tym gnieździe styki gorące tzn pod napięciem.
Jeżeli nie, to podłącz do innego bezpiecznika.
Ja mam podłączone CB bezpośrednio do kabla zasilającego audio i nic się nie dzieje ale to pewnie zależy od typu radia bo u mnie jest inne tzn nie ori
Dopiero jak to nie przyniesie efektu możesz brać się za przeciąganie zasilania do aku. Daj troszkę grubsze to zasilanie, to też może robić
Nigdy nie narzekaj że masz w życiu pod górę jeśli zdecydowałeś, że idziesz na szczyt. Forum Audi A6 dyskusyjne !