Witam
Mama takie pytanie odnosnie skrzyni.
Podczas przyspieszania tylko takiego normalnego nie spokojnie i nie ostro słychac świst jak wchodzi na obroty i jak spada tak mniej wiecej od 4000 do 5500 nie ma tego jak przyspieszam spokojnie świst jest jakby z elem,entu obrotowego nawet nie wiem jak go opisa jak więcej posłucham to napiszę.
i drugo sprawa: od czasu do czasu trzęsie autem jak dodaje gazu tuz przed zmiana biegu ale tylko czasami i przy biegach 1 na 2 lub 2 na 3.
Koledzy proszę o jakieś sugestie moze spodkaliscie się z czymś takim
z góry dzięki i pozdrawiam
[S6 C5 4.2]Skrzynia audi tiptronic Proszę o pomoc
-
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
Ja ostatnio w swoim tiptroniku miałem podobnie, przy takim średnim przyspieszeniu na 2-ce było przez chwile słychać no może nie świst ale bardziej takie ciche tarcie metaliczne. Może podobnie może nie w każdym bądz razie tak sobie jeżdziłem i jeżdziłem i słuchałem co to może być aż nagle przy mocniejszym ruszeniu zaczeło szarpać autem i już było po jeżdzie. Można było jeszcze się przemieszczać ale każde mocniejsze wciśnięcie gazu kończyło się konwulsjami.
Jak pojechałem do mechanika to z miejsca powiedział że powinienem go odwiedzić jak tylko już coś małego zaczeło się dziać bo w automacie to im dłużej tym coraz gorzej.
Zawyrokował od razu że to napewno KOSZ bo w tych skrzyniach to praktycznie tylko to się psuje i tak było.
Jak pojechałem do mechanika to z miejsca powiedział że powinienem go odwiedzić jak tylko już coś małego zaczeło się dziać bo w automacie to im dłużej tym coraz gorzej.
Zawyrokował od razu że to napewno KOSZ bo w tych skrzyniach to praktycznie tylko to się psuje i tak było.
usunieto pkt.29 regulaminu
-
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
Witam
Dzieki za odpowiedź ale u mnie właśnie koszt czyli sprzęgło A zostało wymienione na nowe i właśnie po tej wymianie coś śwista mechanior ma podejrzenia że to konwenter tak piszczy i czy jest możliwość że konwenter jest nie taki jak powinien być a co do drgań to muszę sprawdzić
Dzieki Panowie i proszę o jeszcze jakieś informacje bede sprawdzał.
Dzieki za odpowiedź ale u mnie właśnie koszt czyli sprzęgło A zostało wymienione na nowe i właśnie po tej wymianie coś śwista mechanior ma podejrzenia że to konwenter tak piszczy i czy jest możliwość że konwenter jest nie taki jak powinien być a co do drgań to muszę sprawdzić
Dzieki Panowie i proszę o jeszcze jakieś informacje bede sprawdzał.
Moja niunia:
s6-42-quattro-avant-moja-czarna-strzala-vt10994.htm
-
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
Witam
Konwerter był regenerowany ale on też tak mówi że to może być konwerter tylko ciekawe jak to teraz sprawdzić
Pozdrawiam
Konwerter był regenerowany ale on też tak mówi że to może być konwerter tylko ciekawe jak to teraz sprawdzić
Pozdrawiam
Moja niunia: