[a6 c4 2,5tdi AEL] o co chodzi?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzysztof
- Rocznik: 2007
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI 140KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
[a6 c4 2,5tdi AEL] o co chodzi?
witam koledzy mam pytanie od czego jest kontrolka -czerwony wykrzyknik w kółku, pojawiająca się na wyświetlaczu zegara. Chodzi o to, że jak zawsze gasła po odpaleniu silnika, to dzisiaj nie gaśnie i cały czas mruga. Co może być tego przyczyną. Proszę o pomoc. Napewno jest to coś związane z hamulcami ale do końca nie wiem za co ona odpowiada
- elmi_k
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Emil
- Rocznik: 1996
- Moje auto: A6 C4
- Silnik: 2.5TDI 140KM
ale ta kontrolka jest na dole (nad temperatura)Lechu pisze:to jest kontrolka ręcznego jak dobrze ją skojarzyłem
a Tobie pewnie sie zapalila kontrolka na samej gorze??
1. kontrola plynuLechu pisze:Może to świadczyć o niskim poziomie płynu hamulcowego, uszkodzeniem czujnika poziomu płynu oraz o kończących się klockach hamulcowych z przodu
2. sprawdzaj kabelki w klockach
P.S. poszukaj ... bylo to juz opisywane

- Dawidows89
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzysztof
- Rocznik: 2007
- Moje auto: A6 C6
- Silnik: 2.0TDI 140KM
to nie chodzi o kontrolkę od ręcznego, bo jak ktoś słusznie zauważył ona jest na dole, mi mruga na górze, kontrolka od abs-u gaśnie, klocki były zmieniane i są dobre, sprawdzałem jeszcze czujniki i wszystko jest ok. Niestety dalej mruga. Przez parę wcześniejszych dni po odpaleniu mrugała ok. 3 sek. po odpaleniu, ale gasła po naciśnięciu hamulca, a teraz w ogóle nie gaśnie tylko mruga. Prawdopodobnie jak są klocki do wymiany to świeci ciągiem, co więc dalej?
- elmi_k
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Emil
- Rocznik: 1996
- Moje auto: A6 C4
- Silnik: 2.5TDI 140KM
hmm...to zalezy na jakiej grugosci zatopiony w klocku byl kabelek. mozliwe ze juz klocki doszly do kabelka i zrobila sie "przerwa". odczep klocki i zewrzyj we wtyczce "na krotko" i zobaczysz czy zniknie, jak nie to to samo zrob z drugiej strony.krs2919 pisze:klocki zmieniałem pól roku temu i do dzisiaj było ok.
a najlepiej od razu i lewa i prawa strone zewrzyj. obstawiam ze to bedzie to