Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C4] Cieknąca przekładnia

Zawieszenie
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
-=Rafal=-
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Robert
Rocznik: 1998
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.5TDI BFC 163KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel

[A6 C4] Cieknąca przekładnia

Post autor: -=Rafal=- » 06 paź 2009, 15:34

Witam serdecznie. Otóż w mojej kochanej audi coś zaczęło cieknąć pod autkiem. Popatrzyłem tu i ówdzie i widzę że mi ubywa płynu od wspomagania. Mechanik powiedział, że padła przekładnia kierownicy. I teraz oto moje pytanie. Czy kupić używaną, a moją za jakiś czas oddać do regeneracji? Bo u mnie w mieście krzyczą sobie za regenerację 1400 PLN O_O
A i jeszcze prośba. Jak możecie to podajcie kilka linków, skąd można sobie kupić takową. I czy przekładnia to to samo co maglownica. Nie śmiejcie się, pierwszy samochód :P

Dobra z tego co się dowiedziałem, to przekładnia = maglownica. A teraz pytanie za 100 pkt. Opłaca się ją robić tu? http://maglownice.polskareklama.pl/

Proszę o szybką odpowiedź bo bez niuni jak bez ręki :/

Więc tak. Wszystko już poukładane. Najpierw kupuję używkę, a potem moją starą przekładnie regeneruję. Za jakiś czas. I teraz jedno zasadnicze pytanie.
Audi A6C4 2.0 KAT. rok 1994. Która maglownica z tych http://www.allegro.pl/search.php?string ... lla-search? Bo widzę co jedna to inna.

klesk1986
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: klesk1986 » 06 paź 2009, 18:09

Witam,

najlepiej jakbyś sprawdził numery swojej przekładni i dopiero wtedy szukał konkretnej. U mnie numer ten znajduje się po lewej stronie przekładni (patrząc od przodu auta po prawej) na tabliczce koloru zielonego centralnie pod serwem hamulcowym. Trzeba się trochę nagimnastykować aby go odczytać. Bardzo ważny jest koniec numeru, ponieważ on oznacza dany typ. Na końcu mogą być dodatkowo litery, które też są fragmentem numeru części!

Dla przykładu podam swój numer przekładni: 4a1 422 065. U Ciebie będzie podobny, albo będzie się różnił ostatnimi cyframi + ewentualne litery.

Co do regeneracji przekładni zdania są podzielone, niektórzy twierdzą, że g**** to daje i lepiej wziąć używkę w bardzo dobrym stanie. Wpisz w szukajce przekładnia kierownicza i poczytaj.

Awatar użytkownika
-=Rafal=-
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Robert
Rocznik: 1998
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.5TDI BFC 163KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel

Post autor: -=Rafal=- » 12 paź 2009, 20:12

Ok przekładnia już wymieniona. A ja mam dla użytkowników jedną radę, czasem wejdźcie pod autko i obczajcie w jakim stanie są gumy na maglownicy. U mnie właśnie to zawiodło. Gumy popękały, do środka naleciało piachu, zatarło się i ciekło. Powodzenia :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C4 (1991-1997)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja